معاون استاندار یزد: اهداف جوانی جمعیت با نگاه تکلیف محورانه محقق می‌شود + فیلم

معاون استاندار یزد: اهداف جوانی جمعیت با نگاه تکلیف محورانه محقق می‌شود + فیلم

 یزد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد گفت: چالش اصلی امروز در استان مسئله تغییر ترکیب جمعیتی بوده و شرایط استان در این زمینه بحرانی است، لذا برای تحقق اهداف جوانی جمعیت همه بخش‌ها با رویکرد تکلیف محورانه باید عمل کنند.

به گزارش ایرنا، اسماعیل دهستانی دوشنبه شب در دومین نشست چله‌های رسانه‌ای با موضوع جوانی جمعیت که با تعدادی از مدیران حوزه اجتماعی استان و اصحاب رسانه برگزار شد، افزود: قانون جوانی جمعیت بر اساس آمار به اهداف پیش بینی شده نرسیده و در برخی از زمینه‌ها برای تحقق آن مشکلاتی وجود دارد و در برخی از محورها نیز قانونی به درستی اجرا نشده است .

وی ادامه داد: به عنوان اولین مسئله حکمرانی موضوع جوانی جمعیت و میائل مرتبط با آن باید با نگاه کارشناسی و احساس مسئولیت مورد پیگیری قرار گیرد تا در فضای اندیشمندانه و منصفانه به این موضوع بپردازیم.

دهستانی تصریح کرد: باید ببینیم مشکلات ما در ارتباط با اجرای قانون جوانی جمعیت در کدام بخش‌ها بیشتر است تا تصمیمات درستی بگیریم و برای چالش‌های قانونی نیز راهکارهای مناسب ارائه دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با بیان اینکه رسانه‌های استان در زمینه پیگیری مسائل پای کار هستند و همواره با مدیران بخش‌های مختلف تعامل دارند و اگر مدیری از این ظرفیت استفاده نکند از بی‌تدبیری خودش است،

دهستانی افزود: برگزاری چله‌های رسانه‌ای یعنی ایجاد یک فرهنگ که مدیران خود را پاسخگوی رسانه بدانند، مدیران مرتبط در حوزه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مکلف به پاسخگویی هستند و در تکمیل این طرح فرمانداران شهرستان‌ها با حضور رسانه‌های شهرستان‌ها در قالب چله‌های رسانه‌ای حضور خواهند یافت.

وی در خصوص فعال سازی اطلاع رسانی در معاونت سیاسی اظهار داشت: ایجاد یک ساختار رسانه‌ای با عنوان «سدا» در این معاونت در دستورکار قرار گرفته است و انتظار همراهی در این زمینه با رسانه‌های مختلف را در استان داریم .

دهستانی در خصوص تکالیف بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات تکلیفی نیز گفت: در این زمینه عملکرد مدیران بانک‌ها ارزیابی می‌شود، متولیان این حوزه باید با اعلام گزارش عملکرد، شهروندان را در جریان اقدامات قرار دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با تاکید بر تشکیل یک تیم برای دریافت نارضایتی‌های مردم در حوزه بانک‌ها دنبال شود، تصریح کرد: در بحث جمعیت سرمایه انسانی ما در شرایط خطر قرار گرفته و مشارکت همه بخش‌ها در این زمینه ضروری است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد نیز در این نشست با بیان اینکه ۳۵ دستگاه عضو قرارگاه جوانی جمعیت هستند و شعار امسال هفته جوانی جمعیت «وفاق ملی برای ایران جوان» نامگذاری شده است، گفت: نیاز به اجماع و مشارکت نخبگان، مدیران و رسانه‌ها در کنار برای تحقق اهداف قانون جوانی جمعیت به شدت احساس می‌شود.

فاطمه دانش یزدی با قدردانی از اقداماتی که تاکنون در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت صورت گرفته است یادآور شد: در حوزه جمعیت ما با ۲ مقوله پنجره جمعیتی و تله جمعیتی مواجه هستیم و برای مدیریت مسائل این حوزه همه بخش های مرتبط باید تعامل داشته باشند .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی (ره) یزد نیز با بیان اینکه برای جوانی جمعیت ۲ نکته اساسی وجود دارد که یکی خانواده و و دیگری رسانه است، گفت: موفقیت برنامه‌های اجرا شده در استان تاکنون در مناطق روستاهایی بین ۷۰ تا ۸۰ درصد و در مناطق شهری حدود ۵۰ درصد بوده است.

دکتر " محمدهادی فرحزادی " با تشریح نقش رسانه‌های گروهی برای کمک نهادینه سازی فرهنگ جوانی جمعیت، افزود: رسانه‌ها در زمینه اصلاح نگرش‌ها و مقابله با باورهای غلط نقش موثری دارند و با معرفی الگوهای الهام بخش در این زمینه می‌توانند به شهروندان کمک کنند.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی مشاوره پیش از ازدواج دارد و پیش از بارداری را در ۷۳ مرکز جامع سلامت به شهروندان استان ارائه می‌دهد و غربالگری در زمینه خطرسنجی بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها را تقریبا به صورت رایگان انجام می‌دهد .

همچنین مدیرکل ثبت احوال استان یزد با تاکید بر اینکه قدم اول ما باید حفظ جمعیت باشد تا افزایش جمعیت، گفت: هم اکنون یک و نیم درصد جمعیت کشور در یزد سکونت دارند و رتبه ۲۴ کشور را با یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر داریم و پیک جمعیتی استان در گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ ساله قرار دارد

" مهدی مصدق " ادامه داد: پیک جمعیتی اگر به سن ۷۰ سال برسد دیگر نمی‌تواند تولید ثروت کند و برای سال ۱۴۱۰ هرم جمعیتی ما در حال تبدیل به ستون جمعیتی است که این مسئله بار تکفل جامعه را افزایش داده و گروه‌های سنی پایین تر با افزایش جمعیت سالمند؛ نمی‌توانند بار تکفل آنان را به دوش بکشند و هم اکنون ۳۰ هزار و ۵۰۰ زن در گروه سنی۳۰ تا ۳۵ سال داریم که ازدواج نکرده‌اند.

مدیرکل ورزش و جوانان یزد نیز با بیان اینکه افزایش ازدواج، کاهش طلاق و کاهش سن ازدواج باید در کنار هم دیده شود، گفت: افزایش ازدواج بیشتر به مسائل اقتصادی باز می‌گردد و در سال ۱۴۰۳ ، ۱۵ هزار متقاضی وام ازدواج در استان درخواست ثبت کردند که ۱۰ هزار نفر آنان تسهیلات گرفتند.

سیداحمد هاشمی افزود: در فروردین امسال از ۶ هزار متقاضی، کمتر از ۲ هزار نفر موفق شدند وام بگیرند و ما رتبه ۲۴ را در زمینه دریافت تسهیلات در کشور داشتیم .

همچنین مدیر امور شعب بانک ملی استان یزد گفت: در سال گذشته ۳۴ هزار و ۷۳۴ میلیارد ریال تسهیلات در قالب ۱۰ هزار و ۵۶۵ فقره وام ازدواج در استان پرداخت شده و بانک‌ها بر اساس سهمیه تهسیلات تخصیص یافته از سوی بانک مرکزی ، وام می‌پردازند.

" ناصر میررحیمی" افزود: در این مدت در زمینه فرزندآوری ۱.۱ همت به تعداد ۱۲ هزار و ۲۶۴ فقره تسهیلات پرداخت شده و برای ودیعه اجاره مسکن نیز تسهیلاتی پرداخت شده اما برخی بانکها اطلاعات تسهیلات ارائه شده را اعلام نکردند.

همچنین مدیرکل راه و شهرسازی استان گفت: در قالب طرح نهضت ملی مسکن تاکنون ۱۹ هزار و ۸۴۸ متقاضی در استان ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۲ هزار و ۴۶۲ متقاضی تایید نهایی شده و به ۹ هزار نفر زمین تخصیص یافته و روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ قطعه آماده سازی می‌شود.

همچنین " آزاد معلم " معاون سیاسی ، امنیتی رو اجتماعی فرماندار یزد گفت: استان که تا پیش از این استانی مهاجرفرست بوده حالا به مقصد مهاجران تبدیل شده و زیربنای اقتصاد یزد نیروی کار ارزان برای صنایع با انرژی ارزان بوده و در این زمینه نیاز به یک نگاه علمی برای رسیدگی به این مشکلات این حوزه است .

در پایان این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داده شد.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها