طرز تهیه دلمه با شیره انگور، یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی

طرز تهیه دلمه برگ مو با شیره انگور خوشمزه به روش سنتی
اگر علاقه مند به رسپی های جدید و ساده هستید در این قسمت با طرز تهیه دلمه شیره انگور همراه ما باشید. این دلمه دستور تهیه ساده ای دارد.
مواد لازم برای دلمه برگ مو :
- برگ مو: 500 گرم
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- برنج: 1 پیمانه
- لپه: 1/2 پیمانه
- سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، نعناع، مرزه): 1 پیمانه خرد شده
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- شیره انگور: 1/2 پیمانه
- سرکه یا آبلیمو: 1/4 پیمانه
- شکر: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه برگ مو:
آمادهسازی مواد میانی:
لپه را از قبل خیس کنید و نیمپز کنید.
برنج را نیز خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و مخلوط کنید.
لپه نیمپز، برنج خیس خورده و سبزی دلمه را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
آمادهسازی برگ مو:
برگ موها را بشویید و در آب جوش کمی نرم کنید.
پیچیدن دلمهها:
مقدار کمی از مواد میانی را روی هر برگ مو قرار دهید و آن را بپیچید.
پخت دلمهها:
کف قابلمه را با چند برگ مو بپوشانید.
دلمهها را به صورت منظم در قابلمه بچینید.
شیره انگور، سرکه یا آبلیمو و شکر (در صورت استفاده) را با مقداری آب مخلوط کنید و روی دلمهها بریزید.
یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید تا در حین پخت باز نشود.
درب قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم به مدت 1 تا 1.5 ساعت بپزید تا دلمهها نرم شوند و سس آن غلیظ شود.
سرو:
دلمهها را در ظرف مورد نظر بچینید و با سس باقیمانده در قابلمه سرو کنید.
نکات مهم جهت تهیه دلمه برگ مو:
میتوانید مقدار شیره انگور و سرکه را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
برای طعم بهتر، میتوانید از سبزیجات معطر دیگری مانند ترخون و پونه نیز در مواد میانی استفاده کنید.
برای جلوگیری از ته گرفتن دلمه ها میتوانید از شعله پخش کن استفاده کنید.
امیدوارم از این دلمه خوشمزه لذت ببرید!