سلامت پایدار در گرو حاکمیت اخلاق در دامپزشکی است

نخستین نشست «اخلاق دامپزشکی» با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن ربانی نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعیپور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، جمعی از معاونان، مدیران، اعضای کمیسیون اخلاق وزارت جهاد کشاورزی و فعالان حوزه دامپزشکی در محل این سازمان برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در این نشست، با تاکید بر اهمیت اخلاق کاربردی در ساختار جهاد کشاورزی، تصریح کرد: تحقق پیشرفت پایدار بدون حکمرانی اخلاق در همه ابعاد تولید، مصرف، معیشت و مسئولیتپذیری ممکن نیست.
ربانی با انتقاد از غفلت ساختاری در زمینه اخلاق حرفهای در نهادهای کشاورزی، خواستار ایجاد کمیتهای متمرکز از نخبگان دامپزشکی برای تبیین، اجرا و پایش نظام اخلاق کاربردی شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز با اشاره به مفهوم جهانی «یک جهان، یک سلامت»، حفظ سلامت انسان، حیوان و محیط زیست را زنجیرهای بههمپیوسته دانست و تاکید کرد: حفظ سلامت جهانی تنها از مسیر تعامل بینبخشی و حاکمیت اخلاق در همه اجزای زنجیره سلامت ممکن است.
وی نقش دامپزشکان را در حفظ حیات تمامی موجودات کره زمین و تأمین غذای سالم، بیبدیل و بنیادین توصیف کرد.
اسکندر زند، دبیر کمیسیون اخلاق وزارت جهاد کشاورزی، اخلاق کاربردی را مجموعهای از دستورالعملها و شیوهنامههای مبتنی بر خرد عملی دانست و دکتر مطلبی رئیس نظام دامپزشکی کشور، از تدوین و تصویب «سند راهبردی امنیت غذایی» با پیوستهای اخلاقی به عنوان یکی از دستاوردهای مهم حوزه کشاورزی و دامپزشکی یاد کرد.
در ادامه این نشست، پیشنهاداتی از جمله درج واحد درسی «اخلاق دامپزشکی» در برنامه آموزشی دانشگاهها، تدوین قانون جامع اخلاق دامپزشکی، تبیین پروتکلهای اخلاقی در مراحل مختلف زنجیره دام، و تقویت پیوستهای فرهنگی و اخلاقی در قوانین حوزه کشاورزی مطرح شد.
این نشست با استقبال جامعه علمی و اجرایی دامپزشکی، به عنوان سرآغاز فصلی تازه در پیوند اخلاق، قانون و سلامت در جمهوری اسلامی ایران ارزیابی شد.
در پایان، حاضران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عرصه سلامت و امنیت غذایی، بر تداوم راه ایثار و مقاومت در پاسداشت فرهنگ عاشورا در تمام عرصههای علمی، حرفهای و مدیریتی تأکید کردند.
انتهای پیام/