جنجال سردادن شعار «مرگ بر اسرائیل» رپر انگلیسی پایان ندارد/ لغو ویزای امریکا باب ویلان!

به گزارش خبرنگار بینالملل گروه فرهنگ و هنر برنا؛ دو روز پس از اجرای جنجالی گروه پانک-رپ بریتانیایی باب ویلان در فستیوال موسیقی گلاستنبری انگلیس که در آن فریاد «مرگ بر ارتش اسرائیل» (IDF) را با جمعیت همخوانی کردند، موجی از انتقادها و واکنشهای رسمی آغاز شده است.
صبح دوشنبه، کریستوفر لاندو، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که وزارت خارجه ایالات متحده ویزای اعضای این گروه را لغو کرده است.
معاون وزیر امور خارجه امریکا نوشت: وزارت خارجه، ویزای گروه باب ویلان را در پی اظهارات نفرتپراکنانه در فستیوال گلاستنبری، از جمله رهبری شعارهای خشونتآمیز، لغو کرده است. بیگانگانی که خشونت و نفرت را تمجید میکنند، جایی در کشور ما ندارند.
هالیوود ریپوتر نوشت: آژانس استعدادیابی UTA (United Talent Agency) نیز در پی این جنجال، همکاری خود با این گروه را قطع کرده است. نام باب ویلان دیگر در وبسایت رسمی این آژانس دیده نمیشود و هیچکدام از طرفین تاکنون واکنشی رسمی به رسانهها ارائه نکردند.
اجرای باب ویلان روز شنبه در گلاستنبری یکی از معتبرترین جشنوارههای موسیقی جهان، از شبکه بیبیسی بهصورت زنده پخش شد. سر دادن شعار «مرگ بر ارتش اسرائیل» توسط باب ویلان و طرفدارانش موجی از انتقادها را بهدنبال داشت و امیلی اوییس، یکی از برگزارکنندگان اصلی فستیوال، در اینستاگرام نوشت که از شنیدن این شعارها «وحشتزده» شده است.
وی افزود: این شعارها بهوضوح از خطوط قرمز عبور کردند. ما فوراً به همه عوامل اجرایی یادآوری میکنیم که هیچ جایی برای یهود ستیزی، سخنان نفرتانگیز یا تحریک به خشونت در گلاستنبری وجود ندارد.
بیبیسی نیز در بیانیهای رسمی اعلام کرد که بابت عدم قطع پخش زنده این اجرا ابراز تأسف میکند: بیبیسی از آزادی بیان حمایت میکند اما به شدت مخالف تحریک به خشونت است. اظهارات یهودستیزانه باب ویلانکاملاً غیرقابلقبول بود و جایی در آنتن ما ندارد. ما از محکومیت صریح گلاستنبری استقبال میکنیم.»
با وجود این واکنشها، بابی ویلان خواننده اصلی گروه، در پستی در اینستاگرام از سخنانش دفاع کرد و نوشت: من همان را گفتم که باید میگفتم. آموزش به کودکان برای بیان خواستهها و تغییرات مورد نیازشان، تنها راه ساختن دنیایی بهتر است.
گروه باب ویلان قرار بود پاییز امسال تور ۱۶روزهای را در آمریکای شمالی آغاز کند که از واشنگتن اسپوکن کلید میخورد اما با لغو ویزاها، برگزاری این تور در هالهای از ابهام قرار دارد.
این حاشیهها، تازهترین مورد از سلسله واکنشهای سیاسی به وقایع غزه در فستیوالهای جهانی است. در ماه آوریل نیز گروه رپ ایرلندی نی کپ در فستیوال کوچلا با نمایش شعار «لعنت بر اسرائیل، فلسطین را آزاد کنید» روی صحنه، موجی از انتقادها را برانگیختند. آنها در پاسخ به اتهام یهودستیزی گفتند: ما به دولتهایی اعتراض داریم که با سکوت خود در برابر جنایات فجیع دوران ما، شریک جرماند و ما در برابر این واقعیتها سکوت نخواهیم کرد.
انتهای پیام/