اسکان اضطراری حادثه دیدگان جنگ ۱۲ روزه در ۴ هتل

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به نقش این سازمان در بحرانهای شهری، اعلام کرد: طبق قانون مدیریت بحران کشور، مخاطرات امنیتی و اجتماعی از موضوع مدیریت بحران جدا شدهاند و در بحث جنگ، موضوع به «پدافند غیرعامل» مربوط میشود. با این حال، سازمان مدیریت بحران شهر تهران فراتر از وظایف قانونی خود وارد عمل شده و زیرساختهایی تحت عنوان «پایگاههای مدیریت بحران» را فعال کرده که همان سولههای بحران هستند.
وی افزود: این پایگاهها بهمنظور خدمترسانی به عموم مردم طراحی شدهاند، اما کاربری اسکان اضطراری ندارند. در حال حاضر ۱۰۹ پایگاه مدیریت بحران در سطح شهر وجود دارد که اغلب تحویل داده شدهاند و حتی در زمان جنگ نیز فعال بودهاند.
نصیری ادامه داد: در ۹ پایگاه، جمعیت هلال احمر مستقر است و در ۸۵ پایگاه دیگر نیز نیروهای اورژانس حضور دارند.
به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، در حوادث اخیر با پیچیدگیهایی مواجه بودند و پس از انجام اقدامات اولیه، مردمی با ابهامات فراوان در صحنه حادثه حاضر بودند.
وی گفت: در پاسخ به این وضعیت، گروهی با نام گروههای جهادی حامی با همکاری بسیج، شهرداری و بهزیستی تشکیل دادیم. در محل هر حادثهای که اصابت صورت گرفته بود، بنرهایی با عنوان حامی نصب شد و شماره تلفنی روی آن درج شده بود تا یک فرد پاسخگوی ۲۴ ساعته به سوالات مردم درباره روند پرداخت خسارت باشد.
نصیری خاطرنشان کرد: بسیاری از خانههای اطراف محل حادثه دچار آسیبهای جزئی مانند شکست شیشهها شده بودند.
وی تأکید کرد: با وجود اینکه این موارد در حیطه وظایف شهرداری نبود، اما شهردار تهران دستور رسیدگی فوری را صادر کرد و بدون نیاز به اختصاص بودجه جداگانه، اقدامات لازم برای تعویض شیشهها و انجام تغییرات جزئی انجام شد.
وی همچنین به موضوع اسکان اضطراری پرداخت و گفت: اسکان اضطراری جزو وظایف این سازمان نبود، اما شهردار تهران مسئولیت آن را پذیرفت. در همین راستا، تاکنون برای اسکان اضطراری با ۴ هتل غیردولتی قرارداد بسته شده است.
شهرداری تهران هیچ مسئولیتی در مورد اسکان اضطراری نداشتند
نصیری با تأکید بر اینکه سازمان مدیریت بحران و شهرداری تهران هیچ مسئولیتی در مورد اسکان اضطراری نداشتند، گفت: چهار هتل خارج از شهرداری از جمله هتل شهر و شیان در اختیار شهروندانی قرار گرفت که منزل آنها آسیب دیده بود. افراد به مسجد و مدرسه نمیروند و به هتلها میروند.
وی همچنین تصریح کرد: شهرداری به جز هتلهای خود، از هتلهای مناسبی استفاده کرده است. فرض ما بر این است که حداقل دسترسی به غذا و استراحت برای این شهروندان فراهم شود.
نصیری با بیان اینکه دستور امروز رئیس جمهور این بود که آسیب دیدگان تحت نظر نهادهای مختلف مورد حمایت این نهادها قرار بگیرند، گفت: افرادی که تحت مدیریت هیچ یک از این نهادها نیستند، مورد حمایت دیگر بخشها قرار خواهند گرفت.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: تا امروز ۴۰۷ نفر در قالب ۱۳۹ خانوار در این مکانهای مشخص شده ساکن شدهاند. هر چند برخی از خانوادهها بعد از معرفی به هتل ها، از اسکان در آن خودداری کردند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: اگر کسی در رابطه با اسکان و یا آسیب جزیی به ساختمان و ارزیابی خسارت و ایمنی در زمان جنگ مشکل و خواستهای داشت میتواند با شماره ثابت۰۲۱۹۶۰۲۴۲۲۹ و تلفن همراه ۰۹۹۲۱۶۰۸۷۳۹ در معاونت عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تماس بگیرد تا مشکلاتاش پیگیری شود.
وی افزود: از این ۴۵ صحنه حادثه مردمی که در ۱۲ منطقه شهرداری اتفاق افتاد، ۱۹ صحنه هنوز نسبتا به شرایط مناسب نرسیده است که در آنجا چادر سازمان بحران نصب شده و ما در آنجا میز خدمت داریم و پاسخگوی شهروندان هستیم. در ۸ نقطه نیز چادرهای بزرگ ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی نیز خواهیم داشت.
انتهای پیام /