دستورالعملهای بهداشتی ویژه ماههای محرم و صفر تدوین شد

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، مهرداد شریفی امروز از تدوین مجموعه دستورالعملهای بهداشتی ویژه ماههای محرم و صفر خبر داد و اظهار کرد: اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای حفظ سلامت عمومی در این ایام ضروری است و این امر با مشارکت مسوولانه مردم و همراهی هیات مذهبی محقق میشود.
او گفت: تمامی افرادی که در تهیه، طبخ و توزیع نذورات فعالیت دارند، ملزم به دریافت کارت بهداشت معتبر هستند و این موضوع بهصورت جدی توسط بازرسان بهداشت محیط مورد پایش قرار میگیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: برای پخت غذا در هیاتهای عزاداری باید از آب سالم و بهداشتی و مواد اولیه تازه و مورد تایید وزارت بهداشت از جمله فرآوردههای دامی مجاز، نمک بستهبندی یددار و روغنهای دارای مجوز بهداشتی با ترانس پایین استفاده شود.
رییس مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره به ممنوعیت ذبح دام در معابر عمومی و مقابل هیئات عزاداری، ادامه داد: استفاده از ظروف مناسب و استاندارد بهداشتی در توزیع غذا بسیار ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف، تنها نمونههای مخصوص غذای گرم دارای تاییدیه بهداشتی مجاز به مصرف هستند.
شریفی توصیه کرد: از نگهداری طولانیمدت غذاهای پختهشده خودداری شود و توزیع آن بلافاصله پس از پخت و در شرایط ایمن انجام شود تا از بروز آلودگیهای احتمالی جلوگیری شود.
او بیان کرد: سبزیجات مصرفی باید به صورت اصولی سالمسازی شده باشند و هنگام توزیع نوشیدنیها باید از آب، شربت و شیر بستهبندیشده بهداشتی استفاده شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان اضافه کرد: استعمال هرگونه دخانیات در فضای هیات عزاداری به طور کامل ممنوع است و رعایت این موضوع در راستای حفظ سلامت عمومی بهویژه در فضاهای بسته و پُر جمعیت، بسیار ضرورت دارد. همچنین مدیریت پسماندهای ناشی از توزیع نذورات، باید بهصورت اصولی، بهداشتی و هماهنگ انجام شود.
انتهای پیام/