حجم وارده پرونده‌ها بیش از طاقت و توان قضات است/ اغلب درخواست‌های اعسار برای اطاله دادرسی است

 حجم وارده پرونده‌ها بیش از طاقت و توان قضات است/ اغلب درخواست‌های اعسار برای اطاله دادرسی است
 برنا - گروه سیاسی؛ رئیس کارگروه بررسی آسیب‌ها و چالش‌های فرایند رسیدگی، علت افزایش پرونده‌های واخواهی و اعسار در دادگاه‌های کیفری دو را تشریح کرد و گفت: در این رابطه باید با اصلاح قانون و یا صدور بخشنامه چاره اندیشی شود چرا که اغلب درخواست‌های اعسار برای اطاله دادرسی است.

به گزارش خبرگزاری برنا، محمد بارانی رئیس شعبه ۱۷ دیوان عالی کشور و رئیس کارگروه بررسی آسیب‌ها و چالش‌های فرایند رسیدگی در نخستین همایش روسای دادگستری‌های سراسر کشور با محوریت نظارت و ایجاد وحدت رویه دیوان عالی کشور دیوان عالی کشور ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش، اظهار کرد: امیدوارم خروجی این همایش در بهبود روند رسیدگی‌ها در دادگاه‌ها موثر باشد و ان‌شاءالله با پیگیری پیشنهادات مطرح شده شاهد این اتفاق مبارک خواهیم بود.

رئیس کارگروه بررسی آسیب‌ها و چالش‌های فرایند رسیدگی بر لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی در دیوان عالی کشور به منظور پیگیری مصوبات کارگروه‌ها و پیشنهادات مطرح شده در همایش تاکید کرد و گفت: با ایجاد این دبیرخانه برای پیگیری و تعقیب پیشنهادات و مصوبات جلسات کارگروها نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به گزارش کارگروه بررسی آسیب‌ها و چالش‌های فرایند رسیدگی، راهکارهای مطرح شده توسط قضات و روسای دادگستری را در خصوص کاهش حجم ورودی پرونده‌ها ارائه کرد.

بارانی ادامه داد: موضوعات مختلفی در کارگروه مطرح شد و یکی از موضوعات که در نظرخواهی‌ها تکرار شد؛ مربوط به میزان بلای پرونده‌های وارده به دستگاه قضا است.

وی افزود: حجم وارده پرونده‌ها بیش از طاقت و توان قضات دادگاه است و باید در این زمینه آسیب‌شناسی و چاره‌اندیشی شود.

رئیس کارگروه بررسی آسیب‌ها و چالش‌های فرایند رسیدگی، یکی از علل افزایش پرونده‌های وارده را که منجر به اطاله دادرسی نیز می‌شود را اختلاف در صلاحیت‌های بی‌مورد عنوان کرد و گفت: در سابقه‌یابی پرونده‌ها باید نهایت دقت صورت گیرد و برنامه آموزشی برای قضات در نظر گرفته شود.

بارانی افزود: تا دو سال پیش پرونده‌های حل اختلاف ما در دیوان عالی کشور به روز بود، اما در حال حاضر شرمنده مردم هستیم، چراکه پرونده مدت زمان بیشتری برای تعیین تکلیف در شعبه می‌ماند و متاسفانه منجر به اطاله دادرسی می‌شود.

رئیس کارگروه بررسی آسیب‌ها و چالش‌های فرایند رسیدگی علت افزایش پرونده‌های واخواهی و اعسار در دادگاه‌های کیفری دو را تشریح کرد و گفت: در این رابطه باید با اصلاح قانون و یا صدور بخشنامه چاره اندیشی شود؛ چرا که اغلب درخواست‌های اعسار برای اطاله دادرسی است.

انتهای پیام/

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها

از بین اخبار