آورده ۲۶ میلیارد تومانی طرح پیوست برای کتابفروشی‌ها

 آورده ۲۶ میلیارد تومانی طرح پیوست برای کتابفروشی‌ها
 برنا - گروه فرهنگ و هنر: سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: طرح پیوست نمایشگاه با فروش نزدیک به ۲۶ میلیارد تومان به کار خود پایان داد.

طرح پیوست سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که ویژه فروش کتابفروشی‌ها بود، از روز یکشنبه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) از طریق سامانه «بازار کتاب» شروع به فعالیت کرد. مخاطبان برای شرکت در این طرح باید به سامانه bazarketab.ir مراجعه کرده و به تهیه کتاب‌های مورد نظر خود با ۲۰ درصد تخفیف یارانه کتاب تا خريد ٢ ميليون تومان برای هر كدملی می‌پرداختند و از امكان ارسال رايگان پستی هم بهره‌مند بودند. شرایط خرید به هر دو صورت حضوری و مجازی فراهم بود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ با انتقال ۲۰ میلیارد تومان یارانه مصرف نشده بخش مجازی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و همچنین اختصاص ۱۰ میلیارد تومان یارانه جداگانه توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرایط حضور در این طرح برای عموم مردم و همچنین آن دسته از دانشجویان، طلاب، اهل قلم و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که یارانه خود را در نمایشگاه کتاب مصرف نکرده بودند، مهیا شد و بویژه کتابفروشی‌های شهرستان‌ها فروشی مناسب و گردش مالی خوبی را تجربه کردند.

در نهایت اینکه طرح پیوست در پایان روز یکشنبه (چهارم خرداد ۱۴۰۴) با فروش حدودی ۲۶ میلیارد تومان به پایان رسید. از مبلغ نهایی فروش بیش از ۱۹ میلیارد تومان آن در فروش حضوری و مابقی در فروش مجازی حاصل شد که نشان دهنده شلوغی فروشگاه‌های کتاب در ایام برپایی این طرح و پیوند دوباره مردم با کتابفروشی‌های پاتوق یا محلی‌شان است. به مناسبت پایان طرح پیوست با ابراهیم حیدری؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و سخنگو و قائم مقام سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به گفت‌وگو نشستیم.

حیدری سخن را با اعلام زمان تسویه حساب با کتابفروشی‌های حاضر در طرح پیوست آغاز کرد و ادامه داد: در تلاشیم تا در اولین زمان ممکن تسویه حساب‌ها را انجام بدهیم، اما گویا هنوز تا یک هفته دیگر زمان نیاز هست تا برخی از سفارش‌های در جریان متعلق به این طرح نهایی شوند. پس از نهایی شدن تمامی سفارش‌ها پرداخت‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: مبلغ کل فروش در این طرح ۲۵۹,۶۷۰,۲۱۷,۸۵۵ میلیارد ریال بود که از آن مبلغ ۱۹۱,۷۲۰,۹۳۴,۹۷۱ میلیارد ریال یعنی ۷۴درصدش در فروش حضوری و ۶۷,۹۴۹,۲۸۲,۸۸۴ میلیارد ریال یعنی ۲۶درصدش در فروش مجازی بود. مبلغ کل یارانه پرداختی ۵۳,۶۲۹,۴۲۴,۶۵۰ میلیارد ریال بود که ۲۱درصد از کل یارانه فروش را تشکیل می‌دهد. از این مبلغ ۳۵,۲۰۷,۸۲۳,۹۱۶ میلیارد ریال یعنی ۶۶ درصد، در فروش حضوری مصرف شد و ۱۸,۴۲۱,۶۰۰,۷۳۴ میلیارد ریال یعنی ۳۴ درصد به فروش مجازی اختصاص یافت. در این طرح ۲۴.۴۶۱ بسته پستی نیز ارسال شد که اگرچه برای خریداران و کتابفروشان هزینه پستی نداشت اما مبلغ ۸,۸۷۱,۴۷۱,۳۴۸ میلیارد ریال یارانه نیز بابت آن پرداخت خواهد شد.

حیدری ادامه داد: ۴۱۲ فروشگاه کتاب در این طرح فعال بودند که ۲۴۸.۳۹۳ عنوان کتاب را عرضه کردند و ۳۶.۴۵۹ نفر دوست‌دار کتاب تعداد ۹۵.۲۷۵ نسخه کتاب را از میان عناوین عرضه شده خریداری کردند. باید بگویم که رسالت و مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بازوی اجرایی آن در زمینه فعالیت‌های فرهنگی یعنی خانه کتاب و ادبیات ایران، ترویج فرهنگ کتابخوانی از طریق رساندن یارانه کتاب به مردم و خریداران است. از جمله راهکارها برای رسیدن به این مقصود، برگزاری نمایشگاه کتاب و طرح‌های فروش کتابفروشی‌هاست که ناشران و کتابفروشان به عنوان حلقه‌های اصلی و مهم چرخه نشر نقش مهمی در تحقق آن دارند. حمایت از کتابفروشی ها به عنوان یکی از زنجیره های اساسی و مهم در رونق صنعت نشر از سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این حمایت در قالب های مختلف در طول سال ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بخشی از بدنه دولت هدف اصلی و نهایی مردم هستند؛ به همین دلیل در نظر داریم تا در طول سال در چند مرحله، طرح های مشابهی را اجرا کنیم که در زمان مناسب اطلاع‌رسانی خواهد شد.

حیدری در بخش دیگری از سخنان در مورد ضرورت‌های تداوم طرح‌های فروش کتابفروشان گفت: طرح‌های فروش کتابفروشی‌ها برای تکرار و تداوم به یک اصل حیاتی وابسته است و آن مشارکت صادقانه و ثبت فروش واقعی در فروش حضوری و ارسال به موقع سفارش‌ها در فروش مجازی است. خوشبختانه در طرح پیوست عمده کتابفروشی‌ها این اصل را رعایت کردند و به همین دلیل نیز طرح با موفقیت به سرانجام رسید.

انتهای پیام/

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها