بررسی حفاظت از فوک خزری در اجلاس کاپ ۷

نشست هماهنگی اقدام ملی برای حفاظت از گونه فوک خزری با حضور شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، احمدرضا لاهیجانزاده معاون محیط زیست دریایی و تالابها، شهرام فداکار مدیرکل دفتر زیستبومها و سواحل دریایی، غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش، محمدرضا کنعانی و فرهاد حسینی طایفه مدیران کل حفاظت محیط زیست استانهای مازندران و گیلان، حمزه رستم پور رئیس سازمان شیلات، دکتر قاسم پوری عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، خیرآبادی اداره کل محیط زیست استان گلستان. نماینده سازمان دامپزشکی و امیر صیاد شیرازی از مرکز حفاظت فوک خزری روز سهشنبه در پردیسان برگزار شد.
شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت توجه به حفاظت از فوک خزری گفت: با توجه به تلفات اخیر باید حساسیتهای حفاظتی درباره این موضوع به طور ویژه مد نظر قرار بگیرد.
وی افزود: اخیرا در نشست مشترک با ۵ کشور حوزه دریای خزر که در اجلاس نوسکی روسیه برگزار شد؛ معضلات و مشکلات موجود در دریای خزر از جمله کاهش سطح تراز آب دریا، آلایندهها، تخریب زیستگاهها و کاهش آبزیان مورد بررسی قرار گرفت.
انصاری با تاکید بر اینکه ما نیازمند همکاری منطقه ای برای حفاظت از تنوع زیستی اکوسیستم خزر هستیم گفت: در موضوع دیپلماسی منطقهای باید نگاه ویژه به محیط زیست دریای خزر ایجاد شود و اقدامات مشترک برای حفاظت از گونه های در معرض خطر در این پهنه آبی بخصوص برای حفاظت از فوک خزری اجرایی شود.
انصاری تصریح کرد: با توجه به آنکه اجلاس کاپ ۷ قرار است در سالجاری به میزبانی تهران برگزار شود، موضوع حفاظت از فوک خزری به عنوان یکی از موضوعات اولویت دار حتما در دستور کار این اجلاس قرار خواهد گرفت. همچنین در این فرایند برنامه اقدام که با همکاری مراجع علمی و متخصصین این حوزه تهیه شده مبنای عمل قرار می گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر اهمیت همکاری بین بخشی با سازمان ها و دستگاههای ذیربط از جمله سازمان شیلات و دامپزشکی گفت: تقویت همکاری ها در سطح ملی می تواند موجب کاهش تعارضات برای حفظ این گونه آبزی شود.
انصاری گفت: برگزاری نشست کارشناسی قبل از اجلاس کاپ ۷ در زمینه حفاظت از فوک خزری میتواند کمک کننده باشد و دولت جمهوری اسلامی ایران تلاش میکند اهمیت این موضوع برای سایر کشورهای حوزه دریای خزر درک شود و در این مسیر ما نیازمند کمک و همراهی دستگاهها، دانشگاهها، سمن ها و مراکز ذیربط هستیم.
در این نشست، مدیرکل دفتر زیست بوم ها و مدیران کل حفاظت محیط زیست استانهای مازندران و گیلان، و معاون اداره کل استان گلستان به صورت جداگانه گزارشهایی درباره تلفات اخیر و اقدامات انجام شده برای حفاظت از فوک خزری ارائه کردند.
در این جلسه صیاد شیرازی گزارشی از سوابق تلفات فوک های خزری، عوامل احتمالی و بررسی های انجام شده ارائه و قاسم پوری علاوه بر اشاره به برنامه ملی حفاظت از فوک خزری درخصوص امکان استقرار دبیرخانه در دانشگاه تربیت مدرس نور توضیحاتی را مطرح کردند.
انتهای پیام/