تصویب منشور اخلاقی نظام نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه جامع علمی کاربردی

 تصویب منشور اخلاقی نظام نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه جامع علمی کاربردی
 برنا - گروه اجتماعی؛ سرپرست معاونت نظارت و سنجش صلاحیت حرفه‌ای دانشگاه جامع علمی کاربردی از تصویب کلیات منشور اخلاقی نظام نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه جامع علمی کاربردی خبرداد.

محمدرضا نیستانی سرپرست معاونت نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار کرد : در صدوششمین جلسه شورای نظارت و ارزیابی دانشگاه که به ریاست علی اکبری رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد، کلیات منشور اخلاقی نظام نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه با هدف ارتقاء شفافیت، عدالت، پاسخگویی و بهبود مستمر کیفیت به تصویب رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، نیستانی اظهار کرد: این منشور در راستای اجرای سیاست‌های کلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی مبنی بر حکمرانی مطلوب و با استناد به ماده ۲ آیین‌نامه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف تبیین ارزش‌ها، اصول حرفه‌ای نظارت و ارزیابی و ایجاد نظامی شفاف، عادلانه و پاسخگو در ارزیابی عملکرد مراکز آموزشی تدوین و تصویب شده است.

سرپرست معاونت نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد: منشور اخلاقی ناتک شامل ۱۲ اصل محوری بوده که در آن بر مواردی چون رازداری، عدالت، عدم سوگیری شخصی، شفافیت، استقلال، پرهیز از تضاد منافع و پاسخگویی تأکید شده است. این اصول با هدف ارتقای کیفیت آموزش، ایجاد اعتماد عمومی و تقویت تعامل بین دانشگاه، مراکز آموزشی و دیگر ذی‌نفعان تنظیم شده‌اند.

وی افزود: اصول منشور همچنین بر ضرورت استفاده از داده‌های دقیق، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در تحلیل و ارزیابی، توجه به شرایط خاص مراکز آموزشی و رویکرد حل‌مسئله توسط ناظران و ارزیابان تأکید داشته و هدف از اجرای آن سوق دادن نظام ارزیابی از شیوه‌های کنترل‌محور به سمت توسعه‌محور و کیفیت‌محور است.

نیستانی گفت: یکی از بخش‌های برجسته این منشور، ترویج خودارزیابی و توسعه درون‌زای کیفیت در مراکز آموزشی است؛ به نحوی که مراکز بتوانند با مشارکت فعال، در مسیر بهبود مستمر گام بردارند، همچنین منشور ناتک بر لزوم حفظ هویت آموزش‌های مهارتی و کاربردی دانشگاه تأکید داشته و نقش آموزش در اشتغال‌پذیری و پاسخ به نیاز بازار کار را برجسته می‌سازد.

وی افزود: در راستای اجرا و عمل به اصول این منشور، جزئیات مربوط به الگوی ارزیابی و اعتباربخشی مراکز آموزش علمی‌کاربردی برای نخستین بار به‌ صورت عمومی اعلام شده و در دسترس مخاطبین طرح قرار گرفته است این اقدام در جهت شفاف‌سازی فرایندها، افزایش پاسخگویی، و فراهم‌سازی زمینه مشارکت فعال مراکز آموزشی در مسیر ارتقای کیفیت آموزشی انجام شده و گامی مهم در جهت عملیاتی‌سازی سیاست‌های منشور و تقویت پاسخگویی و اعتماد در نظام آموزش عالی علمی‌کاربردی به شمار می‌آید.

سرپرست معاونت نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی در خاتمه گفت: به‌کارگیری عملی این منشور، راهگشای استقرار یک نظام ارزیابی حرفه‌ای، علمی و اخلاق‌محور در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی خواهد بود و می‌تواند به عنوان الگویی برای توسعه سیاست‌های کیفیت در دیگر نهادهای آموزش عالی کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد گرچه توفیق در تحقق اهداف و پیشبرد ارزش‌ها و موازین منشور اخلاقی به همراهی و اقدامات مجموعه بخش‌ها، ارکان و اجزا نظام آموزش علمی‌کاربردی نیز وابسته است.

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها