وزیر صمت توانست تصمیم قطعی ۱۵ روزه برق را اصلاح کند

سیدمحمدرضا مرتضوی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران و رئیس کانون صنایع غذایی ایران با اشاره به اقدامات انجام شده برای تقویت واحدهای تولیدی-صنعتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: وزارتخانهای میتواند در شرایط اضطرار، محدودیتها و مشکلات ناشی از کمبودها دست بالاتری در هیات دولت داشته باشد که قدرت و توانایی بیان و انعکاس مسائل و مشکلات حوزه خود را ایجاد کند و بتواند با وجود شرایط اضطرار، بخشهای مختلف زیر مجموعه وزارتخانه اش را از منجلاب و مشکلات مزمن و حاد نجات دهد.
تلاش وزیر صمت برای تخصیص ارز به منظور رفع مشکلات واحدهای تولیدی-صنعتی ستودنی است
وی تاکید کرد: به طورمثال باوجود تمام مشکلات و موانعی که وجود داشته و دارد در پایان سالی که گذشت وزارت صمت مستندات خود را به بانک مرکزی میبرد و تاکید میکند که واحدهای صنعتی کشور درحال تعطیل شدن هستند و نیاز به تخصیص ارز است. این وزارتخانه با تلاش و استدلال توانست بودجه لازم برای واحدها بگیرد، اما ممکن است وزیری منفعل باشد و چنین اقداماتی انجام ندهد.
رئیس کانون صنایع غذایی ایران ضمن اشاره به اینکه وزیر صمت به دلیل عقبه صنعتی که دارد درک درستی از بخشهای مختلف صنعت دارد، اظهارداشت: وزیر صمت بار بسیار زیادی بر دوش دارد، اما تجربه و علمش چراغ راه صنعت خواهد بود، اما واحدهای کارشناسی و استانی باید با تلاش بیشتر از این فشار بکاهند.
مرتضوی همچنین ادامه داد: مطالبه حل مشکلات باید از پایین به سطح بالا برسد. زمانی که تمام استانداران کشور نگران واحدهای صنعتی باشند و تمام مدیران استانی مشکلات آنها را به استانداران منعکس کنند مسائل به وزارت کشور میرسد و زمانی که وزیر کشور در جلسه تخصیص ارز حاضر میشود او نیز بیان کننده مشکلات واحدهای صنعتی خواهد بود.
رئیس خانه صمت تهران خاطرنشان کرد: با این اوصاف باتوجه به زنجیره وار بودن ارتباط بین وزارتخانهها کسی نباید درمقابل درخواست تخصیص ارز به واحدهای صنعتی وزارت صمت مقابله کند. این ارزی نیست که برای دلالی کالا یا سود شخصی مصرف شود این ارز استخوان بندی کشور را تقویت میکند.
وی افزود: همانطور که بیان شد مستندسازیهای علمی وزارت صمت بوده که تاکنون چرخه تولید را از ورشکستگیها عظیم نجات داده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه هیات دولت مستندسازیهای بسیار موثری در چارچوب نیازهای فوری صنعت ارائه کرده و شخص وزیر صمت با صدای رساتر و با اراده بسیار جدی تری تلاش کرده است تا بتوانیم در همین شرایط سخت بخشی از مسائل صنعتگران را حل کنیم.
*جلوگیری از قطع کامل برق صنایع سیمان و فولاد ناشی از تلاش و صراحت عمل وزیر صمت بود
مرتضوی با اشاره به تلاش و صراحت عمل وزیر صمت و جلوگیری از قطع برق صنایع سیمان و فولاد یادآور شد: نفوذ کلام وزیر در جلسات دولت کاملا واضح است. او توانست با همین رویکرد تصمیم قطع ۱۵ روزه برق صنایع که ۲۴ اردیبهشت از طرف وزارت نیرو اجرا شد را اصلاح کند و برق صنایع سیمان و فولاد از حالت قطع کامل در آمد.
رئیس خانه صمت تهران خاطرنشان کرد: بنابراین مستندسازیهای حوزه صنعت که در وزارت صمت اتفاق افتاده است بسیار قابل توجه است. این مستندسازیها نسبت به گذشته بسیار علمیتر و تکمیلتر شده است. من این روزها صدای وزیر را در ارتباط با مشکلات صنعت بلندتر و نافذتر میشنوم و امیدوارم این رویکرد استمرار داشته باشد.
مرتضوی با بیان اینکه سهم خواهیها در هیات دولت باید به نفع کشور باشد، تاکید کرد: وقتی میخواهیم عملکرد یک وزارتخانه را مورد بررسی قرار دهیم باید ببینیم باوجود مشکلات چقدر توانسته برای حوزه خودش موثر باشد و مسائل و مشکلات واقعی بهانه و مانعش نشده است. به طورمثال زمانی که گفته میشود ناترازی یا کمبود انرژی وجود دارد، باید بررسی کرد که به چه کسانی باید انرژی اختصاص یابد و تشخیص داد که انرژی را برای کدام بخش میتوان محدود کرد.
رئیس خانه صمت تصریح کرد: تمام اینها به مذاکراتی بستگی دارد که در هیات دولت رخ میدهد. به صورت خودکار نوعی سهم خواهی در این جلسات و مذاکرات به وجود میآید و سهم خواهیها نیز از آنجا نشات میگیرد که هر وزیری میخواهد مسائل خودش را حل کند، اما تمام مسئولان باید حواسشان باشد که اولویت اول و آخر منافع ملی و کشوری است.
وی گفت: اگر وزیر صنعت در هیات دولت باصدای بلند نسبت به موضوعات واحدهای تولیدی و صنعتی صحبت میکند دلیلش منافع شخصی او نیست. دلیلش این است که اگر بخش صنعت برق نداشته باشد شرکتها و کارخانجات یکی پس از دیگری تعطیل و ورشکست میشوند و بحرانهای اجتماعی به وجود میآید. وزارت صمت باید به این مسیر ادامه دهد و همچنان پای این عزم جزم شده برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی-صنعتی بماند.
ارتباط صمیمی وزیر صمت با بخش خصوصی و حمایت از آنها منجر به شکوفایی صنعتی خواهد شد
رئیس کانون صنایع غذایی ایران همچنین ضمن اشاره به حمایت وزیر صمت از بخش خصوصی تشریح کرد: بنابراین اقداماتی که وزارت صمت تاکنون انجام داده و زین پس نیز باید به آن ادامه دهد فقط متوجه وزیر نیست و تمام معاونان باید در رساندن حقایق و رفع مسائل ناشی از مشکلات کشور اهتمام ورزند. نباید فراموش شود که حمایت وزیر صمت از بخش خصوصی تاکنون اثبات شده و رابطه صمیمی وی با تولیدکنندگان بخش خصوصی زبانزد است؛ بنابراین باوجود این ارتباط عمیق و صمیمانه و آگاه بودن به مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی، وزیر به عنوان یک نیروی قدرتمند میتواند مسائل بخش صنعت را بهبود بخشد.
مرتضوی افزود: هرجقدر تلاش وزارتخانه بیشتر باشد و در رساندن صدای بخش صنعت در جلسات کارشناسی و دولت و شورای اقتصاد و ... از قابلیت هایش استفاده کند شاهد تقویت واحدهای صنعتی خواهیم بود. اما متاسفانه برخی فکر میکنند وزارت صمت وزارت واحدهای تولیدی-صنعتی پولدار و سرمایه دار است، اما این تفکر درستی نیست.
او بیان کرد: وزارت اقتصاد میگوید ما وزارت طبقات متوسط هستیم و وزارت کشاورزی میگوید ما حامی کشاورزان هستیم. برخی از وزرا میترسند که بگویند فارغ از اینکه این واحدهای تولیدی-صنعتی ایجاد ثروت میکنند، ساختار و بدنه و زیرساخت تولید و صنعت کشور هستند و باید تقویت شوند تا پایههای اقتصاد کشورمان محکم بماند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران گفت: بنابراین نباید فراموش کنیم که پویا بودن هر وزارتخانهای در ابتدا به نفع بدنه آن وزارت و اجزای تشکیل دهنده آن و سپس به نفع کل کشور است. به طورمثال زمانی که یک وزارتخانه اقدامات موثر و درست داشته باشد میتواند با ارائه مستندات علمی بودجه مورد نظر طرحهای خود را از بانک مرکزی تامین کند.
مرتضوی درانتها تاکید کرد: بانک مرکزی با تاکید براینکه من به هر نهاد و وزارتخانهای که مستندات قوی و علمی تری داشته باشد پول میدهم و درهمین راستا ما شاهد مستندات علمی و قوی وزارت صمت هستیم که این یعنی گام قوی و جدی این نهاد در راستای حل مشکلات.