گودال دریاچه ارومیه؛ امیدی دوباره یا زنگ خطر؟

 گودال دریاچه ارومیه؛ امیدی دوباره یا زنگ خطر؟
 برنا- گروه اجتماعی: بیش از دو دهه است که خشکی دریاچه ارومیه به دغدغه‌ای ملی تبدیل شده و شاید وجود این گودال، کورسوی امیدی برای بخشیدن دوباره زندگی به این حوزه آبریز گسترده باشد.

ویدیوی گودال ایجاد شده در بستر دریاچه ارومیه به سرعت در دست مخاطبان می‌چرخد و بالاخره از بزرگترین دریاچه داخلی کشوری، خبری به جز خشکی منتشر شده است. بیش از دو دهه است که خشکی دریاچه ارومیه به دغدغه‌ای ملی تبدیل شده؛ از همین رو شاید وجود این گودال، کورسوی امیدی برای بخشیدن دوباره زندگی به این حوزه آبریز گسترده باشد.

حجت جباری مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی درباره سابقه ایجاد گودال‌هایی از این دست به خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا می‌گوید: اگرچه در نقاط مختلف دریاچه ممکن است گودال‌های گوناگونی وجود داشته باشد؛ اما تا به حال گودالی با این شرایط ایجاد نشده بود. از همین رو درباره علت ایجاد این گودال همچنان قطعیتی وجود ندارد و موقعیت این گودال با همراهی گروه‌های علمی و تخصصی و دستگاه‌های اداری ذی‌ربط در دست بررسی قرار دارد.

جباری با اشاره به اندازه این گودال ادامه می‌دهد: با توجه به این که این گودال که مساحتی به اندازه ۷۵ متر مربع دارد و با فاصله ۸۰ متر از ساحل ایجاد شده؛ نمی‌توان به گمانه‌زنی‌های بدون اطمینان خاطر نیز استناد کرد. با این حال، چون گودال، داخل دریاچه ایجاد شده؛ خطر یدر کمین ساکنان یا کشاورزان نیست.

گودال دریاچه ارومیه به فعالیت‌های سد حسنلو ربطی ندارد

جباری با اشاره به تاثیر فعالیت سد حسنلو بر ایجاد این گودال تشریح می‌کند: اگرچه این گودال در اثر فعالیت‌های سد حسنلو ایجاد نشده؛ با این حال گمانه‌زنی‌ها به سوی آب‌های زهکشی شده عراضی است. همچنین فرضیه فرونشست نیز رد می‌شود، چون تا بحال چنین پدیده‌ای رخ نداده است. سعی بر این است که نتیجه نهایی تا ۳ الی ۴ روز آینده اعلام شود.

تاکنون تنها از طعم آب که شیرین است و دمای آب که گرم است اطلاعات به دست آمده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی نیز می‌گوید: آب‌های زیرزمینی در مسیر خود به سنگ‌های آذرین برخورد کرده و پس از داغ شدن با فشار به صورت چشمه‌های هیدروترمال به سطح زمین راه پیدا می‌کنند. وجود چشمه‌های آبگرم در حاشیه و اطراف دریاچه نیز مهر تاییدی بر این موضوع است.

وضعیت دریاچه ارومیه به بحران قدیم بازمی‌گردد؟!

رستگاری ادامه می‌دهد: در سال ۱۳۷۳ که وضعیت دریاچه بحرانی‌تر از امروز بود، یکی از اهالی چنینی گودالی را دیده بود و مواردی را مطرح می‌کرد که کاملا شبیه همین گودال است.

با این حرف از مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی، ورق‌ها برمی‌گردند؛ کورسوی امید در دل مردم آخرین شعله‌های خود را خاموش می‌کند و این ایده متولد می‌شود که نکند این اتفاق، مقدمه‌ای برای خبری ناگوار از دریاچه عزیز ارومیه باشد؟!

انتهای پیام/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها