حیدری: نمایشگاه کتاب تهران از مرز یک میلیون سفارش گذشت

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ شیوع کووید ۱۹ و به تعلیق درآمدن فضاهای حضوری، ضرورت توجه هرچه بیشتر به فضای مجازی و امکانات گسترده آن را بیش از پیش به میان آورد. در برهه ابتدایی همهگیری کرونا صنعت نشر ایران آسیبهای بسیاری دید، اما نهاد حاکمیتی عرصه فرهنگ، با همکاری متخصصان فناوری اطلاعات، توانست زیرساختهای جدیدی را فراهم آورد و با محقق کردن ایدههایی، چون نمایشگاه مجازی کتاب از آسیبهای وارده به اقتصاد نشر بکاهد.
تجربههای موفق دوران پاندمی ثابت کرد که صنعت نشر ایران برای پرکردن صفحات خالیاش، نیازمند فضای مجازی است. به همین دلیل پس از پایان همهگیری نیز ایده نمایشگاه مجازی سراسری، در ترکیب با نمایشگاههای حضوری کتاب به کار گرفته شد و بخشهای فناوری و توزیع خانه کتاب و ادبیات ایران در نمایشگاههای ترکیبی به پشتیبانی نمایشگاه آمدند. تسهیل ثبت سفارش مخاطبان از نمایشگاه مجازی و تسهیل فعالیتهای شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برای رساندن هرچه سریعتر بستههای کتاب به دست خریداران و مخاطبان از نتایج این پشتیبانی است؛ فعالیتی که شاید چندان به چشم مخاطبان نیاید.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز مانند چند دوره گذشته خود به صورت ترکیبی برگزار شد. اتفاق مهم این دوره پایین آمدن میزان شکایت مخاطبان از نحوه عملکرد بخش ارسال بستهها از نمایشگاه بود و عمده خریداران با رضایت کامل بسته سفارشهای خود را تحویل گرفتند. درباره این عملکرد با ابراهیم حیدری؛ قائم مقام و سخنگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به گفتوگو نشستیم.
حیدری درباره میزان ثبت سفارش در بخش مجازی این دوره از نمایشگاه گفت: فروش مجازی در این دوره رکوردهای پیشین را شکست و مجموع سفارشات به عدد یکمیلیون و هجده هزار و ۴۸۸ رسید. تاکنون ۹۷۲۹۰۱ سفارش به پست تحویل داده شده و ۴۵۵۸۷ سفارش نیز توسط ناشران مشغول آماده سازی است.
وی افزود: در نمایشگاه سی و ششم یک رکورد دیگر نیز شکسته شد، به این نحو که در این دوره بستهها به صورت میانگین طی ۲ و نیم روز تحویل خریداران شدند و کمترین شکایتها نسبت به خرابی یا گم شدن کتاب و به طور کل کمترین شکایت از جانب مردم و ناشران به ثبت رسید. این اتفاق مهم رقم نمیخورد مگر با تلاش شبانهروزی پرسنل محترم شرکت ملی پست؛ و به همین دلیل از تلاشهای ارزشمند و بی شائبه آنها تشکر ویژه میکنم. همچنین قدردان همکارانم در خانه کتاب و ادبیات ایران هستم، چرا که در این موفقیت نقشی مهم را ایفا کردهاند.
حیدری ادامه داد: با لحاظ تجربیات گذشته و رصد مشکلات، پیش از شروع این دوره از نمایشگاه، مسائل و مشکلات نقاط پر ترافیک در سطح کشور بهویژه در استانهای قم، خراسان رضوی، فارس و البرز، با شرکت پست در میان گذاشته شد و پرسنل فنی پست برای رفع آنها چاره اندیشی کردند. همچنین در حین برگزاری نمایشگاه گروهی از همکاران متخصص خانه کتاب و ادبیات ایران با همراهی مدیران شرکت پست به صورت آنلاین ارسال بستهها در سطح کشور را رصد میکردند و در لحظه به رفع آنی مشکلات میپرداختند.
سخنگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همچنین به ایجاد مراکز سیار پست در ایام برگزاری نمایشگاه اشاره کرد و گفت: امسال در تهران یازده مرکز سیار پست ایجاد شد تا در ایام نمایشگاه بار ترافیکی را از باجههای ثابت پستی بردارند. بیشترین بار ترافیکی، طبق پیشبینیها متعلق منطقه سیزده تهران بود که به دلیل تجمع ناشران در این منطقه، بیش از نیمی از بستههای پستی نمایشگاه از این منطقه آماده و ارسال شد.
وی اضافه کرد: از روز اول نمایشگاه تیم نظارت خانه کتاب و ادبیات ایران برای نظارت بر توزیع بستههای پستی در مرکز تجزیه مبادلات منطقه سیزده مستقر شد. یکی از وظایف این تیم، خوانش مجدد بستههای مشکلدار بود به نحوی که در همین مدت ۱۸ هزار بسته را خوانش مجدد کرده و به چرخه توزیع بازگرداند و بیش از هزار بسته را ترمیم کرد. این تیم بستههای بینام و نشان را نیز جداسازی کرده و به خانه کتاب و ادبیات ایران برمیگرداند تا برای رساندن آنها به دست مخاطبان چارهای بیندیشد. فعالیت این تیم هنوز تمام نشده و تا رسیدن آخرین بسته پستی به دست مخاطبان ادامه خواهد داشت.
حیدری همچنین با اشاره به این نکته که تمام تلاش خانه کتاب و ادبیات ایران و شرکت ملی پست بر این بوده که بستههای کتابهای خریداری شده سالم و سریع به دست مخاطبان و علاقهمندان به کتاب برسد، گفت: میانگین سیر توزیع بستهها در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به دو و نیم روز رسید و این کمترین زمان به نسبت دورههای گذشته است. مرکز پاسخگویی نمایشگاه نیز هنوز فعال است و به همه مشکلات چه از جانب ناشر و چه از جانب پست رسیدگی میکند. برای تماس با این مرکز نیز شماره ۰۲۱۹۱۰۰۹۸۹۸ در دسترس است.
انتهای پیام/