نشت آب از سقف آپارتمان؛ علامتی کوچک، خطری بزرگ

نشت آب از سقف آپارتمان، یکی از موضوعات شایع در آپارتمان ها است که می تواند مشکلات زیادی برای ساکنان ایجاد کند. این مسئله نه تنها به سقف و دیوار ها آسیب وارد می کند، بلکه باعث تنش میان ساکنان نیز می شود.
برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می شود به تعمیر و نگهداری منظم لوله ها، استفاده از مصالح مناسب، رعایت اصول عایق کاری، چک کردن دوره ای لوله ها بپردازید. به صورت کلی مسدود شدن لوله های فاضلاب، وجود طبله ها، ترک در سقف، نشتی و ترکیدگی لوله ساختمان و … از رایج ترین دلایل نشتی آب از سقف می باشند.
دلایل نشتی آب از سقف آپارتمان
آثار نم دادن سقف آپارتمان را نیز، به صورت لکه های تیره و بزرگ بر روی سقف و دیوار های ساختمان خود مشاهده کرده اید. از دلایل نشتی آب از سقف آپارتمان می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
1. سیستم آبرسانی داخلی و تاسیسات لوله کشی
مشکلات در نصب یا نگهداری سیستم آبرسانی داخلی می توانند نشت آب را ایجاد کنند. اگر در سقف سرویس بهداشتی یا آشپزخانه با لکه های زرد رنگ و نشانه ها و آثار نشتی آب روبرو شدید به احتمال زیاد مشکل از تاسیسات لوله کشی می باشد.
امروزه به دلیل استفاده از ماشین ظرفشویی، لباسشویی و … و خروج آب آنها، تاسیساتی در نظر گرفته شده است که در برخی از این تاسیسات مشکلاتی وجود دارد که در نهایت باعث به وجود نشت آب از سقف آپارتمان می شود.
2. ترکیدگی لوله های آب
از دلایل نشت آب از سقف آپارتمان که معمولا نشانه هایی مانند ایجاد لکه های زرد و بوی نم رطوبت دارد. این رطوبت ممکن است از لوله های آپارتمان کناری هم جذب شود. اگر در یک مجتمع آپارتمانی مشغول به زندگی هستید حتی ترکیدگی و نشتی لوله های آب واحد های مجاور و همسایگان هم می تواند موجب جذب رطوبت دیوار و سقف واحد شما شود.
اولین نشانه ای که می تواند شما را در مورد این موضوع با خبر سازد، آسیب روی گچ و ایجاد لکه های بزرگ و کوچک سیاه و زرد به همراه بوی نم و رطوبت است که یک علامت هشدار دهنده برای نشت آب از سقف آپارتمان محسوب می شود.
3. نقص ها در عایق ها
عدم عایق گذاری صحیح در دیوار ها یا سقف ها می تواند به نشت آب از سقف آپارتمان از منابع خارجی منجر شود. اگر ساکن طبقه آخر هستید نم سقف می تواند به دلیل وجود مشکل در عایق کاری و ایزوگام سقف باشد. خراب شدن ایزوگام و قیر پشت بام نیز یکی از اصلی ترین دلایل نم و نشتی در سقف طبقات بالایی ساختمان است.
اگر با مشکل نشت آب از سقف آپارتمان روبرو شدید، ترمیم ایزوگام و قیر گشت بام، می تواند یک راه حل اساسی برای از بین بردن این مشکل باشد.
4. لوله های شکسته یا نشتی
لوله ها در دیوارها، ایزوگام یا زیر کف ها ممکن است شکسته یا سوراخ داشته باشند که منجر به نشت آب باران می شود. اگر پس از مشاهده آثار رطوبت در ساختمان خود می توانید با اطمینان از سالم بودن ایزوگام سقف و باز بودن راه دریچه های خروج آب به آسانی به رفع این مشکل بپردازید.
5. نشتی لوله فاضلاب
بوی بد به همراه نم ساختمان 2 نشانه مهم نشتی لوله فاضلاب هستند. این نشتی ممکن است در صورت عدم رسیدگی به موقع بزرگ تر شود و به سایر طبقات نیز راه پیدا کند. گاهی انشعاباتی که در بین لوله ها قرار دارند، ممکن است دچار مشکل شوند، که این مورد نیز با تعویض یا تعمیر انشعابات قابل رفع خواهد بود.
علائم نشتی سقف ساختمان
نشتی آب در ساختمان ها و منازل قدیمی بسیار بیشتر از ساختمان های جدید است و آن هم به دلیل طریقه لوله کشی غیر اصولی و غیر استاندارد است. خانه های ویلایی و یا خانه هایی که در آخرین طبقه از ساختمان قرار دارند و سقف آن ها بام ساختمان محسوب می شود، ممکن است به دلایل ایراد و خرابی در عایق بندی ایزوگام بام، سقف دچار نشتی آب شود.
یکی از علائم وجود نشتی در سقف منازل، زرد شدن قسمت نشتی است. گاهی نیز این نم به رنگ مشکی دیده شده و علت آن وجود قارچ و کپک در محل نشتی است. ممکن است نشتی آب از خانه بالایی از طریق سرویس های بهداشتی به سقف خانه پایین، نفوذ کرده و سبب ایجاد نم و رطوبت در سقف حمام ها و سرویس بهداشتی شود و اگر حجم آب نشتی زیاد باشد، قطرات آب چکه شده به صورت کاملا واضح، قابل مشاهده خواهد بود. علت زرد شدن سقف خانه را می توان براساس مستنداتی که در بالا برای شما عزیزان توضیح دادیم، پیدا کنیم.
نکات مراقبتی در هنگام نشتی
هنگامی که علامت های نشت آب از سقف آپارتمان را مشاهده کردید، بهتر است قبل از رفع آن برخی از اقدامات را انجام دهید. و بعد با شماره لوله بازکنی تهران یا محل سکونتتان تماس حاصل کنید تا به صورت حرفه ای با دستگاه های تخصصی خود، مشکلتان را حل کنند. این کار ها عبارتند از:
- اگر نشتی آب در کنار و مجاورت لامپ و یا پریز برق بود، به سرعت فیوز را قطع کرده تا از حادثه برق گرفتگی جلوگیری شود.
- اولین نکته بسیار مهم در این شرایط این است که به هیچ عنوان در زیر قسمت نشتی، آب از سقف قرار نگیرد. زیرا هر لحظه ممکن است سقف فرو ریخته و سبب ایجاد خسارت های بسیاری شود.
- در صورت وجود همسایه در طبقه بالا، او را از ترکیدگی لوله و نفوذ آب به سقف خود آگاه کرده و از او بخواهید که فلکه آب را ببندد.
- در صورت سکونت در طبقه آخر و وجود نشتی در سقف، به پشت بام رفته و از بسته بودن شیر آب و جریان نداشتن آب در بام اطمینان حاصل فرمایید.
آیا نشت آب از سقف را می توان رفع کرد؟
گاهی چکه کردن سقف، مربوط به نشتی لوله های آب در طبقات بالایی است که به نمای داخلی ساختمان، بسیار آسیب می رساند. در این صورت باید اول منشا نشتی را پیدا کرده و آن را برطرف کنید. نشت آب از سقف آپارتمان می تواند به دلایلی مانند ترکیدن لوله ها، نقص عایق بندی سقف، ورود آب باران از نشت لوله ها، مشکلات تاسیسات ساختمان و … باشد.
در صورت مشاهده لکه های زرد یا رطوبت بر روی سقف و دیوار ها، باید ابتدا فیوز برق را قطع کنید تا آتش سوزی اتفاق نیفتد و سپس اگر طبقه پایین زندگی می کنید، این مشکل را به همسایه بالایی خود اطلاع دهید تا فلکه آب خود را ببندد و این موضوع را به کمک لوله باز کن ها رفع کند.
رپورتاژ