اشتغال به کار اعضای «سماپاک» در دستگاههای اجرایی/ پیشگیری از اعتیاد برای دسترسی همگان وارد فضای مجازی میشود

برنا- گروه اجتماعی؛ معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی به فکر آموزش در فضای مجازی افتاد که برای تمام اقشار از جمله دانش آموزان و کارمندان در دسترس باشد.
فرهاد اقطار معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی درباره اقدامات بهزیستی در راستای پیشگیری از اعتیاد به خبرنگار گفت: با توجه به این که قانون گذار بر اساس مستندات، نتیجه پیشگیری در دو دهه را بررسی خواهد کرد؛ طبیعی است که پیگیر بودجهای باشد که در اختیار نهادها قرار داده است. از همین رو سازمان بهزیستی به فکر آموزش در فضای مجازی افتاد که برای تمام اقشار از جمله دانش آموزان و کارمندانی که وقت کافی برای آموزش دیدن ندارند در دسترس باشد.
اقطار با اشاره به تسهیلگری ادامه میدهد: ماجرا تنها به آموزش دیدن ختم نمیشود؛ بلکه مخاطب با یک دوره آموزش، صاحب بستههای هدیه میشود. به عنوان مثال به مخاطبی که ۱۰۰ ساعت دوره آموزشی از سر گذرانده، گواهی دریافت میکند و با استفاده از این گواهی میتواند به سایر امکانات دسترسی پیدا کند. بانویی که دوره را از سر گذرانده نیز با استفاده از گواهی میتواند به عنوان تسهیلگر در سازمان بهزیستی مشغول به کار شود.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با اشاره به راه اندازی سامانه «سماپاک» ادامه میدهد: «سماپاک» که در حال حاضر در مرحله بارگذاری محتوای اولیه است؛ به عنوان بستر اختصاصی برای این آموزشها انتخاب شده است. هماهنگیهای لازم، پیش از این گفتوگوبا وزارت کشور انجام شده و محتوا نیز آماده است. «سماپاک» پس از راه اندازی در هر ساعتی از شبانه روز در دسترس خواهد بود. آموزشها نیز قابل ذخیره هستند تا مخاطب هر زمانی که خواست قادر به استفاده باشد. همچنین وقتی فرد اقدام به دریافت گواهی میکند؛ آزمونی مبنی بر راستی آزمایی گرفته میشود.
اشتغال به کار اعضای «سماپاک» در دستگاههای اجرایی
اقطار با اشاره به مزایای دریافت گواهی تشریح میکند: افرادی که به سن لازم رسیدند نیز پس از اخذ گواهی نه تنها در برنامههای پیشگیری از اعتیاد از جمله «پازک» و «کیان» به کار گرفته میشوند؛ بلکه به سایر نهادها از جمله شهرداری یا وزارت راه با در اختیار گذاشتن منابع مالی و به منظور تامین نیروی پیشگیری از اعتیاد معرفی خواهند شد.
اقطار با اشاره به دیگر بستههای هدیه سامانه «سماپاک» توضیح میدهد: مشاوره رایگان از دیگر مزایای تماشای آموزشها است؛ با توجه به هزینه بالای مشاوره، مخاطب پس از اتمام دوره از سه جلسه مشاوره رایگان برای خود یا هریک از اعضای خانواده بهرهمند میشود. گزینه بعدی هدیهها معرفی رایگان فردی معتاد به مراکز ترک اعتیاد مشروط بر گذراندن دوره آموزش است؛ به عبارت دیگر اگر عضوی از خانواده با اعتیاد درگیر است، عضوی دیگر از این خانواده میتواند با تماشای یک دوره آموزش، عضو معتاد را با هزینه بهزیستی به مراکز ترک اعتیاد منتقل کند.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی هدف از اعطای این هدایا را مشتاق کردن افراد به مشارکت در فرآیند پیشگیری از اعتیاد عنوان میکند و میگوید: هوش مصنوعی نیز جای خود را در این سامانه باز کرده و به سوالات مخاطبان در زمینههای پیشگیری، بازتوانی، درمان، کاهش آسیب، نزدیکترین مرکز ترک اعتیاد به محل، استفاده از یارانه در مرکز و وقت گرفتن در مرکز پاسخ میدهد.
رد پای هوش مصنوعی در سامانه پیشگیری از اعتیاد
اقطار با بیان این که اولین ورژن از این سامانه تا ۳ ماه آینده در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت ادامه میدهد: این سامانه تا ۳ ماه آینده از ۵ مرحله تست سازمان، تست و ثبت نام دانش آموزان، ثبت نام تمام اقشار جامعه، راه اندازی هوش مصنوعی و داشبورد مدیریتی عبور خواهد کرد. داشبورد مدیریتی، تعداد دورههای گذرانده شده و سایر اطلاعات کاربر را در اختیار کاربر و مدیریت سامانه میگذارد و به این ترتیب آمار اقدامات انجام شده و درصد آموزشهای داده شده به دست میآید.
اقطار با اشاره به آمار مبنی بر پوشش ۱۰ میلیون معتاد در طول سه سال ادامه میدهد: حال باید دید با این بودجه ۱۰ الی ۲۰ میلیارد تومانی چند نفر آموزش میبینند؟ کتابهای حوزه اعتیاد نیز در سامانه «سماپاک» به صورت پیدیاف بارگزاری خواهد شد.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی درباره اولویتها در مورد اشتغال به کار در حوزه تسهیلگری میگوید: اگرچه ترجیح با کسی است که رشته متناسب از جمله روانشناسی یا مددکاری خوانده باشد؛ اما توانایی نیز جای خود را حفظ کرده است. در حال حاضر در سراسر دنیا برای اشتغال به کار در هر حوزهای از دورههای فشردهتر از درسهای دانشگاهی استفاده میشود.
انتهای پیام/