صالحیامیری: بیش از ۸۰۰ بنای تاریخی به بخش خصوصی واگذار شده است

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری برنا درباره وضعیت مرمت خانههای تاریخی در کشور اظهار داشت: خانههای تاریخی در سه دسته کلی قرار میگیرند. دسته اول، بناهایی که در مالکیت بخش خصوصی قرار دارند. در این موارد، ما ضمن به رسمیت شناختن مالکیت شخصی، ثبت تاریخی بنا را نیز انجام میدهیم. خانه ستارخان از جمله این بناهاست.
وی افزود: در چنین مواردی، وزارتخانه برای کمک به مرمت، بودجهای اختصاص میدهد. بهطور خاص در مورد خانه ستارخان، مدیرکل میراث فرهنگی تبریز به من گزارش داده که اعتباری برای ترمیم این خانه در نظر گرفته شده، اما اجرای آن منوط به جلب رضایت مالک است.
وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: دسته دوم، خانههایی هستند که در اختیار دستگاهها و نهادهای مختلف قرار دارند. طبق قانون، این نهادها موظف اند بناهای تاریخی تحت اختیار خود را مرمت و نگهداری کنند. البته در صورت نیاز، ما با استفاده از ظرفیتهای موجود، آمادگی داریم به این دستگاهها کمک کنیم.
صالحی امیری در ادامه تصریح کرد: دسته سوم مربوط به بناهای تاریخی است که در اختیار وزارت میراث فرهنگی هستند. این بناها طبق قانون به صندوق احیای بناهای تاریخی سپرده شدهاند. تاکنون بیش از ۸۰۰ بنای تاریخی در سراسر کشور شامل کاروانسراها و خانههای قدیمی، تحت عنوان قراردادهای BOT (ساخت، بهرهبرداری و واگذاری)، به بخش خصوصی برای مرمت و نگهداری واگذار شدهاند. این واگذاریها به شکل امانتداری انجام میشود و مالکیت همچنان با دولت باقی میماند.
وی در پایان گفت: در شهرهای مختلف مانند تبریز، کاشان و تهران، این واگذاریها در حال اجراست و صندوق احیای بناهای تاریخی هر ماه تعدادی از این بناها را از طریق مزایده در اختیار بخش خصوصی قرار میدهد تا ضمن حفظ هویت فرهنگی، امکان احیا و استفاده بهینه از آنها فراهم شود.
انتهای پیام/