بانک مرکزی روسیه: با این نرخ بهره فروپاشی اقتصاد نزدیک است.

 بانک مرکزی روسیه: با این نرخ بهره فروپاشی اقتصاد نزدیک است.

 برنا - گروه اقتصادی: نرخ بهره در بانک های روسیه ۲۱ درصد است. بانک مرکزی این کشور هشدار داده که این نرخ بهره بی سابقه سبب شده سرعت ورشکستگی شرکتها افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا با آغاز جنگ روسیه و اوکراین، غرب و آمریکا به صورت جدی مقابل روسیه ایستاده اند و تحریم های هدفمندی علیه این کشور اعمال کردند. روسیه گمان می کرد که اروپا اینبار نیز مانند تسخیر کرمیه با این اشغالگری کنار می آید اما بلوکه شدن سرمایه های دولت و الیگارشی های روسیه سبب شد که نقدینگی ای کشور کاهش یابد. بانک مرکزی روسیه با استفاده ازتجربه سیاستهای اتحاد شوروی سعی کرد در قیمتگذاری دخالت کند و مانع تورم افسار گسیخته و کمبود کالا شود از سوی دیگر چشم به دو متحد سنتی خود یعنی ایران و چین داشت تا حداقل نیازهای اساسی خود را تامین کند.

چین که مطابق معمول برای حفظ بازار آمریکا حاضر نشد به صورت مستقیم برای روسیه کالا ارسال کند ایران نیز به دلیل کهنه شدن زیر ساخت ها ، از سیستم حمل و نقل گرفته تا بسته بندی و حتی رعایت استانداردهای بین المللی غذایی اروپایی، روسها را نا امید کرد به طوریکه سفر هیئت تجاری روسیه به ایران و اظهارات آنها که نتوانستند حتی ده کامیون سیب درختی از یک فروشنده دریافت کنند نقل بازارهای مسکو شده بود.

به هر حال اثر مسکن دخالت و مدیریت قیمت ها تمام شد و روبل در سرازیری قرار گرفت و مردمی که روزگاری با بهترین برندها لباس و لوازم آرایشی تهیه می کردند حالا به سمت ماسک های دست ساز بلاگرها با استفاده از تخم مرغ محلی و شیر گاو رفته بودند.

مقامات بانک مرکزی برای کنترل تورم و جمع آوری نقدینگی سیاست انجماد بانکی را در پیش گرفتند و همین امر باعث درگیری بین وزارتخانه های اقتصادی با بانک مرکزی شده استلال آنها این است که شرکت ها تمام سود خود را باید بابت بهره به بانک بدهند ضمن آنکه سرمایه های کوچک نیز ترجیح میدهند پول خود را در بانک بگذارند تا در تولید؛ اما نکته جالب ماجرا اینجاست که باز هم ثابت شد اقتصاد دستور بردار نیست حتی اگر پوتین بگوید اقتصاد کشور باید از حالت منجمد خارج شود.

شرکت فولاد مگنیتوگورسک، بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد روسیه، اعلام کرده فقط برای شش ماه آینده ذخایر دارد و چشم‌انداز سال ۲۰۲۵ را «بسیار منفی» توصیف کرده است.

در نهایت تنها امید بانک مرکزی روسیه افزایش قیمت نفت است که با توجه به تحریم ها مشتری سایه این محصولات شرکت های چینی هستند که اکنون با تخفیف چند ده درصدی نفت ایران را دارند خریداری میکنند اما با وجود تشدید تحریم ها بر علیه ایران و به خصوص شناسایی شبکه نفتکش های سایه ایران و از همه مهمتر تحریم های ثانویه ترامپ بر علیه پالایشگاه هایی که نفت از ایران خریداری کنند کرملین می تواند به فروش نفت ۶۰ دلاری و گاز خود که ۴۵ تا ۵۰ درصد بودجه فدرال را تشکیل می دهد امیدوار باشد

هر چند بانک مرکزی روسیه اذعان داشته که این یک راه حل موقت تا زمان رفع تحریم ها و دستیابی به صلح اوکراین است.

انتهای پیام/

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها