گسترش همکاری وزارتخانههای علوم و فرهنگ برای تولید کتب دانشگاهی

برنا - گروه فرهنگ و هنر: وزیر علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، از گسترشی همکاری با وزارت فرهنگ برای تولید و چاپ کتابهای دانشگاهی و همچنین ورود کتب منبع و معتبر علمی توسط ناشران جهانی خبر داد.
حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با همراهی محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از بخش ناشران دانشگاهی نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد و در جریان آخرین تحولات و آثار نشرهای دانشگاهی قرار گرفت.
این بازدید که با حضور ناشران علمی، دانشگاهی و پژوهشی همراه بود، فرصتی برای گفتوگوی مستقیم میان مسئولان و فعالان نشر تخصصی کشور فراهم آورد.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ سیمایی صراف ضمن بررسی تازهترین آثار علمی و دانشگاهی منتشرشده، بر ضرورت حمایت مؤثر از تولید علم بومی، نشر دانشگاهی و ایجاد پیوند نظاممند میان دانشگاه و صنعت نشر تأکید کرد و گفت: نشر دانشگاهی، قلب تپنده توسعه علمی کشور است و در تقویت مرجعیت علمی ایران نقش کلیدی دارد. این حوزه باید از منظر سیاستگذاری و حمایتهای اجرایی، در اولویت وزارت علوم قرار گیرد.
وزیر علوم با اشاره به همکاری با نمایشگاه کتاب برای ورود ناشران خارجی گفت: ما همکاری خوبی را در بخش ورود ناشران خارجی برای نمایشگاه شاهد بودیم که امیدوارم این همکاریها گسترش پیدا کند.
محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب تهران نیز که وزیر علوم را در این بازدید همراهی میکرد، با اشاره به تفاهمها و رایزنیهای پیشین میان دو وزارتخانه گفت: در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، برنامههای مشترکی با وزارت علوم آغاز کردهایم که یکی از آنها، حمایت از برنامههای فلوشیپ برای استادان، پژوهشگران و مترجمان دانشگاهی است. در واقع هدف، تقویت تولید علم، حمایت از ترجمه آثار علمی مرجع و تسهیل نشر منابع تخصصی است.
جوادی افزود: برنامه فلوشیپ، بهویژه در حوزه ترجمه آثار مرجع و تألیف کتابهای دانشگاهی، میتواند نقش مؤثری در توسعه دانش بومی داشته باشد و ما از طرحهای وزارت علوم در این مسیر حمایت میکنیم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به همکاری مثبت وزارت علوم برای حضور ناشران خارجی گفت: تعداد ناشران داخلی در این دوره ۲۵ درصد افزایش یافته و در بخش خارجی نیز مجموعهای از کتابهای سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ عرضه شده است. همچنین با مشارکت وزارت علوم، سهم قابل توجهی از یارانه کتابهای دانشگاهی تأمین شده است.
در جریان بازدید، ناشران دانشگاهی نیز فرصت یافتند تا دغدغههای خود را درباره هزینههای سنگین تولید، تیراژ پایین، کمبود حمایت نهادهای دولتی و مسائل توزیع با وزیر علوم در میان بگذارند. یکی از ناشران حاضر گفت: بدون سازوکارهای حمایتی مشخص، امکان رقابت با نشر عمومی یا تجاری را نداریم. حوزه تخصصی نیاز به نگاهی علمی و نه صرفاً اقتصادی دارد.
وزیر علوم و معاون فرهنگی وزیر ارشاد، در ادامه از غرفههای دانشگاههای معتبر کشور مانند دانشگاه تهران، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، تربیت مدرس، دانشگاه آزاد، سمت و همچنین شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه نشر دیجیتال و محتوای علمی بازدید کردند. وزیر علوم در این بخش بر اهمیت حرکت به سوی دیجیتالسازی، نشر چندرسانهای و هوشمندسازی منابع آموزشی تأکید کرد.
بازدید وزیر علوم و همراهی معاون فرهنگی وزارت ارشاد از بخش ناشران دانشگاهی، نشانگر آغاز مرحلهای تازه در هماهنگی نهادهای متولی آموزش، فرهنگ و نشر در کشور است. اگر این تعامل به طراحی سیاستهای بلندمدت و اجرای حمایتهای عملی منجر شود، میتوان به آیندهای روشنتر برای نشر علمی، دانشگاهی و فناورانه ایران امیدوار بود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود. این رویداد بهصورت مجازی نیز در book. icfi.ir در حال برگزاری است.
انتهای پیام/