خودمراقبتی؛ کلید سفرهای ایمن و کاهش حوادث جاده‌ای

 خودمراقبتی؛ کلید سفرهای ایمن و کاهش حوادث جاده‌ای
 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: خود مراقبتی یک فرآیند فعال است که افراد به کمک آن می‌توانند کیفیت زندگی خود را بهبود دهند و از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، مرضیه عربان امروز در خصوص اهمیت خود مراقبتی به‌عنوان ابزاری مؤثر در پیشگیری از حوادث جاده‌ای، اظهار کرد: با توجه به آمار تصادف ها در کشور، خود مراقبتی مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و اقدام هایی است که افراد به منظور حفظ سلامت خود و دیگران انجام می‌دهند که در ایام و سفرهای نوروزی اهمیت آن بیش از پیش احساس می‌شود.

او گفت: خود مراقبتی یک فرآیند فعال است که افراد به کمک آن می‌توانند کیفیت زندگی خود را بهبود دهند و از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کنند.

دکتر آموزش بهداشت و ارتقای سلامت اهواز با بیان اینکه عوامل تصادف ها به سه دسته انسانی، جاده‌ای و خودرویی تقسیم می‌شوند، توضیح داد: تحقیق ها نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد حوادث جاده‌ای به دلیل رفتارهای انسانی ناشی از بی‌احتیاطی و عدم آگاهی راننده‌ها اتفاق افتاده است.

عربان بیان کرد: رانندگان با رعایت سرعت مجاز، توجه به تابلوهای راهنمایی و رانندگی و پیروی از اصول رانندگی ایمن می‌توانند به‌طور چشمگیری در کاهش تصادف ها موثر باشند.

او در ادامه به مسوولیت‌های مسافران و عابران پیاده در پیشگیری از این حوادث نیز اشاره کرد و ادامه داد: همه افراد باید نقش خود را در حفظ ایمنی جاده‌ها ایفا کنند؛ عابران پیاده باید همواره از محل‌های خط‌ کشی‌ شده عبور کنند و از ایجاد موانع در خیابان‌ها و معابر خودداری کنند. رانندگان باید توجه خود را به جاده متمرکز کنند و از سرعت غیر مجاز و رانندگی طولانی‌مدت بدون استراحت پرهیز نمایند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر اینکه رانندگی در شرایط هوشیاری کامل بسیار حیاتی است، اضافه کرد: افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند، از رانندگی پس از مصرف این داروها اجتناب کنند و افرادی که مشکل بینایی دارند، باید از عینک مناسب استفاده کنند. همچنین، تمیز بودن شیشه‌های خودرو، به ویژه در شرایط نور خورشید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند دید رانندگان را بهبود بخشد.

پزشک آموزش بهداشت و ارتقای سلامت درباره اقدام های اولیه پس از وقوع تصادف تاکید کرد: در صورت بروز تصادف، در صورت امکان، افراد باید از خودرو خارج شوند اما اگر این کار خطرناک باشد، باید در خودروی خود باقی بمانند و با شماره‌های ۱۱۵(اورژانس)، ۱۱۰(پلیس) تماس بگیرند. جابه‌جایی مصدومان باید تنها توسط تیم‌های پزشکی مجرب انجام شود تا از احتمال آسیب‌های نخاعی جلوگیری شود.

عربان افزود: نگهداری جعبه کمک‌های اولیه در خودرو اجباری نیست، اما توصیه می‌‌شود اعضای خانواده و رانندگان این جعبه را برای انجام اقدام های اولیه در مواقع اضطراری در خودرو نگهداری کنند. این جعبه باید شامل تجهیزات اولیه مانند باند، گاز استریل و دیگر ملزوم های لازم باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان با تاکید بر اهمیت خود مراقبتی در جاده‌ها، اضافه کرد: رانندگان باید قبل از سفر، خودرو را به دقت بررسی کرده و به سرویس‌های دوره‌ای آن توجه کنند. این امر شامل بررسی ترمزها، چراغ‌ها، باد لاستیک‌ها و دیگر تجهیز های ایمنی است. کمربند ایمنی باید همیشه بسته شود و رانندگان باید به علایم و هشدارهای جاده‌ای توجه داشته باشند. علاوه‌بر این، سرنشینان خودرو نیز باید در بهبود ایمنی سفر نقش خود را به خوبی ایفاء کنند و به راننده در حفظ تمرکز کمک کنند.

انتهایپیام/

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها