قانون بازدارنده مهم ترین عامل کاهش حوادث ترافیکی و جاده ای است

برنا - گروه اجتماعی؛ معاون بهداشت گفت: مهم ترین عامل کاهش حوادث ترافیکی و جاده ای قانون بازدارنده است اما قوانین ما در حوزه رانندگی بازدارنده نیست بنابر این باید قوانین را اصلاح کنیم.
نشست خبری پویش ملی نه به تصادف! امروز یکشنبه ۱۹ اسفند باحضور علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزارشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست اظهار کرد: برخی از موارد از جمله ترافیک، تصادف و مصدومیت هستند که همه افراد جامعه تجربه کرده اند، بنابراین پویش نه به تصادف مهم است که هدف از اجرای پویش ها آگاهی بخشی و هشدار دادن است.
وی با بیان اینکه پویش نه به تصادف دارای سه بخش و در یک دوره ۴۵ روزه اجرا می شود، افزود: یک برنامه سه ساله برای کاهش تصادفات تدوین کردیم.
رئیسی عنوان کرد: اگر گفته می شود سالانه ۲۰ هزار فوتی در تصادفات رخ میدهد، می توان به ۱۰ هزار مرگ کاهش دهیم. ۵۲ درصد از عوامل تصادفات و فوتی ها مربوط خطای انسانی و ۴۸ درصد از آن مربوط به خودرو و جاده ها است. همه کشور ها دارای جاده خوبی نیستند اما فرهنگ رانندگی و ترافیک بالایی دارند و به همین دلیل ۵۲ درصد مربوط به خطای انسانی است که می توانیم بر این مسئله فعالیت و فرهنگسازی کنیم.
معاون بهداشت تصریح کرد: در حوزه پیشگیری می توانیم ۴۰ الی ۵۰ درصد از مرگ و میرها با وجود وضعیت نامناسبی خودروها کاهش دهیم. رفتارهایی که عمدتا در رانندگی داریم، فرهنگ رانندگی ما است، به اعتقاد من مهم ترین عامل کاهش حوادث ترافیکی و جاده ای قانون بازدارنده است اما قوانین ما در حوزه رانندگی بازدارنده نیست، قوانین بازدارنده رفتارساز هستند بنابر این باید قوانین را اصلاح کنیم چراکه در حال حاضر جریمه ها و قوانین موجود بازدارنده نیست.
رئیسی ادامه داد: در اجرای قانون نباید هیچ استثنایی وجود داشته باشد و در کشور های دیگر دنیا مسئول متخلف جریمه بیشتری می شود. قوانین موجود بازدارنده نیست و قوانین باید اصلاح شود. جریمه سنگین می تواند حدود ۲۰ درصد از تصادفات و مرگ و میر کاهش می دهد.
وی افزود: هر فوتی ناشی از تصادفات ۲۰ میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل می کند، با توجه به اینکه جان باختن جوان هستند، طبق آمار ۸۳ درصد از جان باخته ها زیر ۵۰ سال سن دارند و همچنین ۵۲ درصد از آنها زیر ۳۰ سال سن دارند، در حالی که این افراد نیروهای مولد کشور هستند.
در حال تکمیل