طرز تهیه آبگوشت مرزه، یک طعم بی‌نظیر

  طرز تهیه آبگوشت مرزه، یک طعم بی‌نظیر
  آبگوشت مرزه یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب گوشت، حبوبات و سبزی معطر مرزه استفاده می‌شود.

فرارو: آبگوشت مرزه یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب گوشت، حبوبات و سبزی معطر مرزه استفاده می‌شود.

photo_2025-06-03_20-57-12

این غذا طعم منحصر به ‌فرد و خواص بی نظیری دارد و برای پخت آن هم می‌توانید از مرزه خشک و هم مرزه تازه استفاده کنید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این آبگوشت ابتدا باید گوشت گوسفندی، دنبه، پیاز خرد شده و حبوبات خیس ‌خورده را همراه با مقداری آب و کمی زردچوبه و فلفل سیاه در قابلمه‌ بریزید و روی حرارت قرار دهید.

در ادامه رب گوجه را با لیمو عمانی، دارچین و گوجه فرنگی رنده شده در روغن تفت دهید و به قابلمه اضافه کنید. چند دقیقه بعد سیب ‌زمینی‌ها را اضافه کنید و در نیم ساعت پایانی مرزه خشک را در قابلمه بریزید.

برای درست کردن این آبگوشت می‌توانید از مرزه تازه نیز استفاده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آبگوشت مرزه با مرزه خشک برای ۴ نفر

گوشت گوسفندی با استخوان 400 گرم

دنبه گوسفندی 40 گرم

نخود و لوبیا سفید 1 و 1/2 پیمانه

پیاز متوسط 1 عدد

گوجه فرنگی 2 عدد

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

سیب‌ زمینی متوسط 2 تا 3 عدد

مرزه خشک 1 قاشق غذاخوری

لیمو عمانی 1 عدد

زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و نمک به میزان لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود و لوبیا سفید را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم: حبوبات را همراه با گوشت و سایر مواد بپزید

حبوبات خیسانده شده را در یک قابلمه مناسب بریزید و بعد گوشت گوسفندی، دنبه، و پیاز خرد شده را با مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

مقداری آب در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد به ‌آرامی بپزند و گوشت و حبوبات نرم شوند.

مرحله سوم: رب و گوجه فرنگی را اضافه کنید

در این مرحله باید مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. رب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا خوشرنگ شود.

در ادامه گوجه فرنگی‌های رنده شده را همراه با دارچین و لیمو عمانی به ماهیتابه اضافه کنید. بعد از این که همه مواد به خوبی ترکیب شدند، آن‌ها را به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.

مرحله چهارم: سیب زمینی‌ها را اضافه کنید

سیب ‌زمینی‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. حالا می‌توانید سیب زمینی‌ها را به صورت درسته یا نصف شده در قابلمه بیندازید. اجازه دهید سیب زمینی‌ها به خوبی بپزند و نرم شوند.

مرحله پنجم: مرزه را اضافه کنید

بعد از این که همه مواد آبگوشت به خوبی پختند، در نیم ساعت پایانی پخت می‌توانید مرزه خشک را به قابلمه اضافه کنید. این کار موجب خوش عطر و طعم شدن آبگوشت شما می‌شود.

مرحله ششم: آبگوشت را سرو کنید

بعد از آماده شدن غذا می‌توانید نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس آبگوشت را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب بریزید.

در صورت تمایل می‌توانید مواد جامد آبگوشت را جدا کنید و با گوشتکوب دستی بکوبید یا آن را به همین شکل و بدون کوبیدن سرو کنید.

آبگوشت مرزه با مرزه تازه

اگر به مرزه تازه دسترسی دارید، می‌توانید به جای مرزه خشک از مقداری مرزه تازه خرد شده استفاده کنید. مرزه تازه را در 15 دقیقه پایانی پخت به قابلمه اضافه کنید تا عطر و طعم آن حفظ شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آبگوشت مرزه

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آبگوشت مرزه اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این آبگوشت در کنار مرزه از مقداری ترخون نیز استفاده کنید. نسبت مرزه به ترخون در این آبگوشت باید 3 به 1 باشد.

برای صرفه‌جویی در زمان و آماده کردن این آبگوشت در مدت زمان کوتاه‌تر، می‌توانید از زودپز استفاده کنید.

در این روش باید آبگوشت را در زودپز آماده کنید و بعد مرزه را در 10 دقیقه پایانی پخت به غذا اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود.

برای پخت این آبگوشت حتما نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.

افزودن دنبه به این آبگوشت اختیاری است، اما باعث افزایش طعم و چربی مطلوب غذا می‌شود.

استفاده متعادل از زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین به تعادل طعم آبگوشت کمک می‌کند.

قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به قابلمه باید آن را با چنگال سوراخ کنید تا طعم آن بهتر در غذا پخش شود.

می‌توانید این آبگوشت را هم به صورت کوبیده و هم نکوبیده سرو کنید.

گوشت گوسفندی با استخوان و کمی چرب، بهترین گزینه برای درست کردن این آبگوشت است.

برای خوشمزه‌تر شدن این آبگوشت باید آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی بپزد.

در صورت تمایل می‌توانید از مقداری سیر برای مزه دار کردن این آبگوشت استفاده کنید.

برای مزه دار کردن این آبگوشت می‌توانید به جای لیمو عمانی از پودر مغز لیمو عمانی نیز استفاده کنید.

برای خوشرنگ تر شدن این آبگوشت بهتر است رب را قبل از اضافه کردن به آبگوشت در روغن سرخ کنید.

اگر در خانه به دیگ سنگی دسترسی دارید، بهتر است آبگوشت را در دیگ سنگی آماده کنید تا خوشمزه‌تر شود.

در زمان پخت آبگوشت بهتر است کف روی آن را با قاشق بگیرید و دور بریزید تا آبگوشت شما خوشرنگ‌تر و خوش‌طعم‌تر شود.

برای مزه دار کردن این آبگوشت می‌توانید از ادویه مخصوص آبگوشت یا هر ادویه دیگری که دوست دارید نیز استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی‌ها را بدون جدا کردن پوست و به صورت درسته در آبگوشت بیندازید.

در صورت تمایل می‌توانید به جای لوبیا سفید از مقداری لوبیا چیتی برای درست کردن این آبگوشت استفاده کنید.

برای گرفتن تلخی لیمو عمانی بهتر است آن را سوراخ کنید و برای 2 ساعت در آب جوش بخیسانید.

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها