پاشازاده: دفاع استقلال رو به راه نیست

خبرورزشی: مهدی پاشازاده از جمله بازیکنانی است که جدا از برتر کردن پیراهن تیم ملی، سابقه هرمانی دوگانه با استقلال در جام حذفی را نیز یدک میکشد.
با مهدی پاشازاده در مورد وضعیت استقلال همکلام شدیم:
بازی استقلال مقابل نفت آبادان را چطور دیدید؟
بازی تحت تاثیر عملکرد دو تیم بود و شاید اگر زمان دیگری بازی برگزار میشد شرایط به گونه ای متفاوت رقم میخورد چرا که هم استقلال سال کابوس واری را پشت سر گذاشته و این اتفاق باعث عدم تمرکز نسبی بازیکنان شده بود و هم اینکه نفت آبادان در هفته گذشته صعود به لیگ برتر را در آخرین هفته رقابتهای لیگ یک از دست داده است. استقلال و نفت دو تیم پرطرفدار و ریشهدار هستند و انتظار میرفتی جدال دو تیم تماشایی از آب در آید. با شروع نیمه اول در حالی که استقلال از شانس بیشتری برای گلزنی برخوردار بود، تیم نفت چهار ضربه وارد چارچوب استقلال کرد که اگر یکی از آنها منجر به گل میشد، شرایط بازی متفاوت میشد اما گل دقیقه پایانی نیمه اول استقلال باعث شد کادر فنی با صحبتهای خود در بین دو نیمه بازیکنان را در حالی راهی میدان کنند که اولویت بر پایه ادامه بازی و مدیریت آن شکل بگیرد که در عمل، همین اتفاق هم رخ داد و خوشبختانه استقلال به فینال جام حذفی رسید.
ارزیابی شما از دیدار فینال رقابتهای جام حذفی این فصل چیست؟
استقلال و ملوان دو تیم پرطرفدار، ریشهدار و همچنین از جمله تیمهایی هستند که بیشترین تجربه حضور در فینال جام حذفی را دارند. البته معتقدم در این دیدار شرایط کمی به ضرر استقلال است.
چرا؟
چون با توجه به اتفاقاتی که در طول فصل برای این تیم رخ داده است، محکوم به پیروزی است. پر واضح است استقلال فصل بدی را پشت سر گذاشته و تنها آورده آبی پوشان در این فصل، همین جام حذفی میتواند باشد. این اتفاق میتواند هم برای این فصل استقلال تاثیرگذار باشد هم برای فصل آینده چرا که حضور در رقابتهای آسیایی و همچنین عقد قرارداد با بازیکنانی که قرار است فصل آینده به جمع آبی پوشان اضافه شوند، به نتیجه فینال گره خورده است. جدا از تحت فشار بودن استقلال، نگرانی من از دفاع تیمی است چرا که در خط دفاع خیلی شرایط رو به راه نیست و به نوعی میتوان گفت به سادگی به حریفان فرصت ایجاد موقعیت میدهند و چنانچه یکی از این موقعیتها تبدیل به گل بشود، شرایط در ادامه بازی فینال سخت خواهد شد. نکته دیگر، کند بودن خط دفاع استقلال است و این مساله کمی دست تیم را بسته است. در آنسوی میدان، ملوان تیمی است که با وجود بازیکنان جوانش، در ضد حمله زهردار و خطرناک تلقی می شود واین اتفاق میتواند تبدیل به پاشنه آشیل آبی پوشان شود. در مجموع باید دید شرایط در زمین چگونه رقم خواهد خورد و در پایان چه نتیجهای ثبت می شود.
پیش بینی شما از نتیجه این دیدار چیست؟
اصلاً نمیشود این دیدار را پیش بینی کرد اما به عنوان یک استقلالی امیدوارم آبی پوشان برنده فینال شود تا مرهمی باشد بر زخم هوادارانی که فصلی تلخ را در لیگ پشت سر گذاشتند.
به فصل تلخ استقلال در لیگ برتر اشاره داشتید.از نظر شما علل ناکامی این اتفاق چه بوده است؟
مشخص است .وقتی شما بار یک تریلی را روی یک وانت نیسان بگذارید همین میشود که شاهد هستید.
نقش کدامیک از ارکان باشگاه را در این ناکامیها بیشتر میدانید؟
قطعاً اول مدیریت و سپس کادر فنی و در مرحله آخر بازیکنان. اشتباهات فاحش، لجبازی و منم منم زدنها استقلال را به این روز انداخته است و متاسفانه کسی هم جوابگوی این ناکامیها نیست. متاسفانه شاهد حضور افرادی هستیم که ظرفیت لازم را برای کار در استقلال ندارند. زمانی شاهد حضور سیاسیون در باشگاه بودهایم و دلیل آن نیز جذب اسپانسر مالی عنوان میکردند حالا که پول هست، چرا مدیر ورزشی وجود ندارد؟ من نمیدانم چرا کسی جوابگو نیست؟ این در حالی است که اگر یکی مثل من چنین عملکردی داشت پوستش را میکندند اما این آقایان را چه کسی میشناسد؟ افرادی که بدون هیچ دلسوزی میآیند و بار خود را می بندند و میروند.
عملکرد مجتبی جباری در چند بازی اخیر استقلال چطور دیدید؟
تنها نقطه مثبتی که در این مدت دیدیم، همین روی کار آمدن مجتبی جباری بوده است من کاری به مسائل فنی ندارم و آینده مشخص میکند که او تا چه حد موفق و یا خدای نکرده ناکام خواهد بود. با توجه به آنکه جباری سرمایه باشگاه محسوب میشود، حضور او در شرایط کنونی عملی مثبت بوده است. من قبل از آمدن موسیمانه هم در گفتگو با خبر ورزشی گفتم که یک مربی ایرانی بگذارید و پولی که قرار است هزینه او بشود را صرف بازیکنان جوانی بکنید که که بتوانند با حضور خود حداقل ۵_ ۶ سال آینده استقلال را تضمین کنند.
جذب سرمربی خارجی باید با دستان پر و در زمان مناسب اتفاق بیفتد اما مدیران انتصابی تنها به دنبال رزومه افراد هستند در حالیکه شاید عملکرد یک سرمربی با رزومه ۷۰ درصدی بهتر از یک مربی با رزومه ۱۰۰ درصدی باشد. متاسفانه در چنین مواردی عدم آشنایی فرهنگی و انگیزه کار یک سرمربی خارجی نادیده گرفته میشود. مگر پپ گواردیولا با چه رزومهای هدایت بارسلون را به عهده گرفت؟ در چنین وضعیتی شناخت از تیم و شناخت خیلی مهم است.
ظاهرا با این شرایط موافق ادامه کار مجتبی جباری با استقلال هستید.درسته؟
امیدوارم ابتدا استقلال پیروز فینال پیش رو باشد و پس از آن همه چیز برمیگردد به تصمیم دوستان و آرزو دارم هر تصمیمی که میگیرند، عزت و شخصیت استقلال و هواداران فهیم آن در نظر گرفته شود. نکتهای که متاسفانه در استقلال دیده نمیشود، حضور کسانی است که بتوانند نیمکت و رختکن را به درستی اداره کنند. در تیم بزرگی چون استقلال باید افرادی حضور داشته باشند که وزن لازم را برای کنترل رختکن داشته باشند اما متاسفانه یکی از دلایل ناکامی آبی پوشان در این فصل، همین مورد بوده است. شما به پرسپولیس نگاه کنید. کریم باقری، افشین پیروانی، سید جلال حسینی و حالا هم حمید استیلی. بدون شک حضور افرادی با این وزن و شرایط به راحتی میتوانند نیمکت و رختکن را اداره کنند. حضور افرادی با چنین ویژگیها باعث میشود بازیکنان بدانند پیراهن که امروز به تن کرده اند، در گذشته بر تن چه بزرگانی رفته و با آن افتخار آفرینی کرده اند اما متاسفانه چند سال است که استقلال به دلیل نادیده گرفتن این قبیل مسائل، عملکرد قابل تعریفی ندارد.
شخصاً با روی کار آمدن سرمربی خارجی موافقید یا ادامه کار مجتبی جباری؟
حقیقتاً نمیدانم چطور با مجتبی جباری حرف زدند و مهمترآنکه نظر او در خصوص ادامه کار با استقلال در اولویت است اما اینکه حتماً باید سرمربی خارجی هدایت استقلال را به عهده بگیرد یا نه، من در جلساتی که با حضور مدیران باشگاه برگزار شد، عنوان کردم موفقیت تنها با حضور سرمربی خارجی میسر نیست. مگر فرهاد مجیدی به عنوان یک مربی جوان با استقلال افتخارآفرینی نکرد؟
شما در سال ۷۵ در حالی که یکی از بهترین مدافعان فوتبال کشور بودید به همراه استقلال قهرمان جام حذفی شدید اما چند ماه بعد و در اوج آمادگی، جایی در تیم ملی که راهی جام ملتهای ۱۹۹۶ امارات شد، نداشتهاید. خاطرهای از آن روزها به خاطر دارید؟
من جدا از قهرمانی در جام حذفی سال ۷۵ در پنج- شش دربی نیز بازی کردم و جزو تاثیرگذارترین بازیکن استقلال در آن روزها بودم اما متاسفانه نظر آقای مایلی کهن این بوده که من جایی در تیم ملی تحت هدایت ایشان نداشته باشم. البته فراموش نکنید من بهار سال ۱۳۸۱ با امیر قلعه نویی هم قهرمانی در جام حذفی را جشن گرفتم. ما طی دو مسابقه رفت و برگشت توانستیم فجر سپاسی را شکست بدهیم.