آیا مدیران از قبل مانده آذربایجان غربی برای اجرای شعار سال، "وفاق" را محقق و با استاندار همراه خواهند شد؟

رضا رحمانی با اشاره به اهمیت اتحاد اقوام و همبستگی مردم و مسئولان اظهار داشته که تنها با مشارکت و همدلی مردم و مسئولان میتوان مسیر توسعه استان را هموار کرد. وی همچنین از تمام اقشار دعوت کرد که در این حرکت توسعهمحور نقش ایفا کنند.
علی محبوبی
بیش از نود درصد مدیران استان توسعه نیافته آذربایجان غربی، یادگاران دولت قبلی هستند و این در حالی است که رئیس جمهور یک استاندار در تراز ملی برای جبران عقب ماندگی ها به این استان منصوب کرد و آنچه که شواهد و قرائن نشان میدهد، مدیران یادگاری بدلیل آشنایی بیشتر به منطقه و اشرافیت در امور و برای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در قالب شعار سال، که اصولا باید جلوتر از استاندار حرکت کنند، پا به پای او هم نیستند و حتی کیلومتر ها عقب تر در حال حرکت لاک پشتی هستند که اینجا برای استاندار آرزوی صبر و شکیبایی داریم.
استاندار آذربایجان غربی، در سخنرانیهای اخیر خود بر مجموعهایاز محورهای کلیدی تأکید کرده است که شامل اتحاد، توسعه زیرساختها، اشتغالزایی و جذب سرمایهگذار میشود. و در راستای برنامههای توسعه استان، مدیران دستگاههای اجرایی را نیز به مشارکت و تلاش مضاعف در مسیر جذب سرمایهگذار فراخوانده است تا با اقدامات موثر، در تحقق شعاری که مقام معظم رهبری برای امسال تعیین کرده اند جامه عمل بپوشاند.
رضا رحمانی با اشاره به اهمیت اتحاد اقوام و همبستگی مردم و مسئولان اظهار داشته که تنها با مشارکت و همدلی مردم و مسئولان میتوان مسیر توسعه استان را هموار کرد. وی همچنین از تمام اقشار دعوت کرد که در این حرکت توسعهمحور نقش ایفا کنند.
استاندار با تأکید بر ضرورت ریلگذاری برای توسعه استان خاطرنشان کرده است که برنامه ریزی و اقدامات اولیه برای توسعه انجام شده و اکنون زمان حرکت در مسیرهای طراحیشده است تا بهرهگیری از ظرفیتهای استان به نتیجه مطلوب برسد.
رضا رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اشتغالزایی و توانمندسازی جوانان پرداخته و از بهرهگیری نیروهای جوان و خلاق برای ایجاد فرصتهای شغلی و انجام آموزشهای مهارتی بهعنوان یکی از اولویتهای جدی یاد نموده و در جای دیگری اظهار داشته که در کنار دیگر برنامهها، رفع چالشهای بیکاری و توسعه زیرساختهای زیستمحیطی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی همچنین مقوله بسیار مهم جذب سرمایهگذار را بهعنوان اساسی ترین راهکاری برای رونق اقتصادی استان مطرح نموده و همچنین معتقد است سرمایهگذاری در بخشهای کلیدی استان از جمله کشاورزی و صنایع تبدیلی آن، گردشگری، معدن، صنعت و صنایعدستی میتواند تأثیر چشمگیری بر وضعیت اقتصادی و اشتغال داشته باشد.
استاندار آذربایجان غربی خواستار مشارکت جدی مدیران دستگاههای اجرایی در زمینه جذب سرمایهگذار شده و بیان نموده که مدیران استان باید همگام با استاندار در اجرای برنامههای مرتبط با سرمایهگذاری اقدامات موثر انجام دهند تا بتوان شعار مقام معظم رهبری در سال جاری محقق گردد.
وی همچنین به برنامههای جامع استان در زمینه جذب سرمایهگذاری اشاره نموده که شامل توسعه زیرساختها، توانمندسازی نیروی انسانی، ایجاد مرکز حرفهای جذب سرمایهگذاری، برگزاری همایشهای ملی و بین المللی سرمایهگذاری و استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی استان است.
بر اساس برنامههای رضا رحمانی، ایجاد زیرساختهایی نظیر شهرکهای تخصصی صنعتی در اغلب شهرهای استان، بهبود مسیرهای ارتباطی، از جمله اقدامات ضروری برای آمادهسازی استان در جذب سرمایه است. همچنین توانمندسازی نیروهای جوان از طریق مهارتآموزی و حمایت از استارتاپها، تبلیغات گسترده برای معرفی ظرفیتهای استان و استفاده از رسانه ملی و حتی شبکههای اجتماعی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
اقدامات و برنامههای استاندار آذربایجان غربی نشاندهنده دیدگاهی جامع و آیندهنگر در مسیر توسعه استان و تحقق شعار سال است. حال انتظار میرود که تمامی مدیران و مسئولان استانی پا به پای استاندار تلاش کنند تا ظرفیتهای استان به طور کامل شکوفا شود و گامهای مهمی در مسیر توسعه پایدار برداشته شود.
شاید الان به ذهنتان خطور کند که تیتر این یادداشت چه ربطی به متن فوق دارد که به رویکرد استاندار پرداخته است! اما با ذکر یکی از ویژگیهای رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی که چهار دوره نمایندگی مردم تبریز در مجلس، ریاست کمیسیون صنعت و وزارت صمت را در کارنامه دارد، و مقایسه این ویژگی وی با عملکرد مدیران این استان همواره محروم، ربط قضیه مشخص میشود و آنهم اینکه رحمانی، همچون رئیس جمهور صادق و راستگو است و با پنهان کاری میانه ای ندارد و چراغ خاموش حرکت نمیکند.
اما آنچه که باعث شده است مدیران وی در استان بصورت چراغ خاموش حرکت کنند و هیچ سر و صدایی ندارند از دو حالت خارج نیست!
اولین حالت این است که در حوزه های تخصصی خود دارند کارهایی میکنند کارستان و بخاطر اینکه چشم نخورند چیزی به کسی نمیگویند و حتما میخواهند برای مردم شگفت آفرینی هم بکنند.
حالت دوم هم شاید بخاطر مصداق آن ضرب المثل قدیمی است که میگوید وقتی یک بچه شلوغ و سر به هوا از چشم ها غیب میشود و سر و صدایی ندارد و هیچ خبری از او نیست، فورا بگرد و ببین کجاست چون حتما دارد در جایی خرابکاری میکند.
به عنوان مثال میتوان به سفرهای رحمانی در روزهای اولیه استانداری اش به شهرستان سلماس و بازدید هایی که از منطقه مرزی و روستای کوزه رش انجام داد و دستورات متعددی برای گشودن مرز و راه اندازی رسمی منطقه ویژه اقتصادی سلماس صادر کرد اشاره نمود. و لیکن بر ما پنهان است که پیگیری و عملیاتی نمودن برنامه ها و دستورات استاندار، توسط فرماندار سلماس، شهردار و شورای شهر و همه مدیران ذیربط این مهم در آن شهرستان و استان آذربایجان غربی، در قالب کدام یک از دو حالت فوق الذکر در حال عملیاتی شدن است؟ چشم نخوردن، سورپرایز و شگفتی آفرینی برای شهروندان؟ و یا داستان آن کودک؟