عقب نشینی سخنگوی دولت از «آموزش به زبان مادری»

 عقب نشینی سخنگوی دولت از «آموزش به زبان مادری»
  فاطمه مهاجرانی: دفاع دولت از اجرای دقیق اصل ۱۵ قانون اساسی و آموزش زبان‌ وادبیات محلی و مادری (در کنار زبان رسمی و ملی و میانجیِ فارسی) است و نه آموزش «به» زبان مادری.

عصر ایران - سخنگوی دولت از سخنان اخیرش در مورد «آموزش به زبان مادری در کنار آموزش به زبان فارسی در مناطق دوزبانه» عقب‌ نشست و آن را به گردن رسانه ها انداخت.

فاطمه مهاجرانی روز 14 اسفند در نشست خبری خود گفته بود: «موضوع آموزش به زبان مادری جزو موضوعات بسیار مهمی است که در دستور کار دولت قرار دارد و شامل موضوعی بسیار وسیع‌تر از این مسائل است. تلاش می‌کنیم که در لایحه‌ مذکور فاصله بین زبان رسمی و لزوم آموزش به زبان مادری را به گونه‌ای پر کنیم که هم بچه‌های ما که دو زبانه هستند، در فرایند آموزش آسیب نبینند و هم این میراث کهن را حفظ کنیم.» (به نقل از ایرنا)

این سخنان با واکنش های بسیاری روبرو شد که سخنگوی دولت را به بی اطلاعی از قانون اساسی و اصل 15 متهم کردند.

در اصل 15 قانون اساسی آموزش ادبیات زبان مادری در کنار آموزش به زبان فارس در مناطق قومی مجاز دانسته شده است*.

بدین ترتیب فاطمه مهاجرانی با انتشار توئیتی سخنان قبلی اش را تصحیح کرد و نوشت: «عدم انعکاس دقیق سخنانم منجر به برداشتی اشتباه در برخی مخاطبان شد.

دفاع دولت از اجرای دقیق اصل ۱۵ قانون اساسی و آموزش زبان‌ وادبیات محلی و مادری (در کنار زبان رسمی و ملی و میانجیِ فارسی) است و نه آموزش «به» زبان مادری.

آموزش فراگیر به زبان فارسی، تعارضی با حق آموزش زبان‌‌های محلی و مادری (اقتضای اجرای قانون اساسی، عدالت و تقویت همبستگی ملی) ندارد.»

---------------------------

* اصل 15 قانون اساسی: زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران، فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد. ولی استفاده از زبان های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها