به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین مرادی روز سه شنبه در جلسه شورای توسعه و حمایت از سازمانهای مردم نهاد گناباد با اشاره به اینکه سمن ها از ظرفیت خود برای رفع مشکلات شهری این شهرستان به نحو موثر استفاده نکردند، افزود: این سازمان ها به عنوان رابط بین دولت و مردم باید با آگاهی بخشی عمومی و جلب مشارکت مردم کمک کار مسوولان و دست اندرکاران ذیربط در رفع مشکلات مختلف گناباد در زمینه های تامین آب، جمع آوری زباله، فضای سبز و غیره باشند.
وی ادامه داد: سمن ها برای شناسایی و رفع مشکلات شهری این شهرستان نیازمند هم افزایی با یکدیگر و سایر دستگاههای اجرایی و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی هستند.
مسوول اجرایی معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی گناباد توان مندی سازمانهای مردم نهاد این شهرستان در حوزه های مختلف را یادآور شد و بر استفاده بیشتر از ظرفیت آنها برای مقابله با آسیب ها و مشکلات اجتماعی تاکید کرد.
وی از دستگاههای اجرایی خواست تا با افزایش تعامل با سازمانهای مردم نهاد از ظرفیت های آنها برای رفع مشکلات شهری و جلب مشارکت بین بخشی برای برون رفع از تنگناهای شهرستان گناباد بیشتر بهره بگیرند.
۲۸ سازمان مردم نهاد (سمن) در بخش های فرهنگی، آموزشی، محیط زیست، اقتصادی و غیره در شهرستان گناباد فعال است.
از این تعداد ۲ سازمان مردم نهاد توسعه و عمران نواندیشان جوان خانیک و انجمن خیرین حامی مجتمع آموزش عالی گناباد در سال جاری فعالیت خود را آغاز کردند.
سمنها یا همان سازمانهای مردم نهاد (NGO)، سازمانهای داوطلبانه، غیردولتی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی و واسط بین دولت و مردم محسوب می شوند.
بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، سمنها (سازمانهای مردم نهاد) در توسعه اجتماعی کشور از جایگاه ویژهای برخوردارند، از این رو میتوان ضرورت ایجاد و تقویت سازمانهای مردم نهاد را در تحقق اهدافی چون کوچکسازی دولت، توانمندسازی مردم و افزایش سرمایه اجتماعی، کارآمدی بیشتر نظام اقتصادی، بهینهسازی فرآیند برنامهریزی و عملیاتی سازی برنامهها و مقابله با آسیبها مهم دانست.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.