به گزارش ایرنا از مجمع خیرین کشور، حمیدرضا حاجیبابایی روز دوشنبه در جریان نشست مشترک مجمع خیرین کشور و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نقش کلیدی آموزش و مدرسهسازی در توسعه کشور، ضمن قدردانی از تلاشهای مجمع خیرین، افزود: همه آنچه داریم از مدرسه است. مدرسه جایی است که انسان تربیت و آینده یک ملت ساخته میشود.
وی با اشاره به تأثیر عمیق مدارس تازهتاسیس در مناطق محروم، اظهار کرد: قلم و دوربین در ثبت احساساتی که هنگام ساخت یک مدرسه در دل انسان جاری میشود، قاصر است. گاهی از شدت تأثر، اشک از چشم جاری میشود وقتی میبینی انسانی آمده، انتخاب کرده و با شرافت یک مدرسه ساخته است؛ جایی که فرزندان این سرزمین تربیت میشوند.
مسیر برای مشارکت خیرین مدرسهساز فراهم است
نماینده مردم همدان خاطرنشان کرد: در دورهای که در مجلس حضور داشتم، با همدلی مجلس و دولت، پنج میلیارد دلار برای نوسازی مدارس تصویب شد که نتیجه آن تحول بزرگ در چهره مدارس شهرها و روستاها بود. امروز هم چه در بودجه و چه در برنامهها، مسیر برای مشارکت خیرین مدرسهساز فراهم شده است.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جایگاه منحصربهفرد مجمع خیرین مدرسهساز گفت: هیچ نهاد خیریهای در کشور به اندازه مجمع خیرین مدرسهساز، موفقیت نداشته است. این مجمع با فاصله، در صدر فعالیتهای مردمی حوزه آموزش قرار دارد.
حاجیبابایی با اشاره به ضرورت همافزایی میان فرهنگیان و خیرین خاطرنشان کرد: فرهنگیان باید در ساختار مجمع حضور فعال داشته باشند. در حال حاضر در حوزههایی مانند صندوق ذخیره فرهنگیان فعالیت دارند و مدرسهسازی نیز باید بخشی از همین رویکرد باشد.
آمادگی مجلس برای تسهیل امور خیرین
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تأکید بر حمایت همهجانبه مجلس از مدرسهسازی و سایر فعالیت های خیرین، افزود: مجلس فراکسیون فرهنگیان دارد که حامی فعالیتهای مجمع خیرین است اما به نظر میرسد که باید فراتر رفت و گفت که همه نمایندگان مجلس حامی خیرین مدرسهساز هستند زیرا این حرکت مردمی از بطن جامعه شکل گرفته و همه ما با آن همدل هستیم.
حسینعلی حاجی دلیگانی افزود: علاوه بر قوانین موجود در برنامه هفتم پیشرفت و دیگر مصوبات مجلس در زمینه حمایت از مدرسهسازی، مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد تا همچنان در مسیر قانونگذاری و تسهیل امور خیرین گام بردارد.
نماینده شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه به موانع اداری بر سر راه خیرین اشاره کرد و گفت: اگر نمایندگان مجلس به عنوان مسئولان اجرایی و قانونگذاران، موانع موجود را از سر راه خیرین برداریم، بخش زیادی از مشکلات کشور در حوزه آموزش برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به نمونههایی از این موانع خاطرنشان کرد: مواردی چون تهیه نقشه، دریافت مجوز ساخت، اخذ پروانه یا انشعاب آب و برق موقت از جمله مسائلی است که میتواند خیرین را در همان مراحل اولیه خسته و منصرف کند. این در حالیست که با حمایت از مدرسهسازی میتوان این موانع را برطرف کرد.
حاجیدلیگانی تأکید کرد: اگر فرآیندها را تسهیل کنیم، بسیاری از نیازهای آموزشی کشور توسط خیرین تأمین خواهد شد. ظرفیت مردمی در سراسر کشور آماده خدمت است؛ فقط کافیست شرایط را فراهم کنیم.