دور دوم انتخابات شهردارهای لبنان و نگاه احزاب مهم

دور دوم انتخابات شهردارهای لبنان و نگاه احزاب مهم

 تهران - ایرنا - انتخابات دور دوم شهرداری های لبنان در حالی از صبح امروز یکشنبه شروع شده است که اکثر گروههای سیاسی به آن به عنوان عرصه ای برای میدان بزرگ انتخابات پارلمانی می‌نگرند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، العربی الجدید در گزارشی درباره دور دوم انتخابات شهرداری های لبنان آورده است: دور دوم انتخابات شهرداری های در لبنان در شمال این کشور و استان های شمال و عکار در حالی آغاز شده است که جریان المستقل به ریاست «سعد حریری» به طور کامل از عرصه خارج

شده و ائتلاف های ترکیبی و ناپایداری میان گروههای سیاسی تشکیل شده که جمع اضداد است و این در حالی است که احزاب به این انتخابات به عنوان پیش درآمدی برای انتخابات پارلمانی ماه مه سال جاری میلادی می نگرند.

براساس این گزارش دور اول انتخابات در استان جبل لبنان روز یکشنبه گذشته برگزار شد و میزان مشارکت ۴۵ درصد اعلام شد تا دور دوم امروز در استانهای شمال و عکار برگزار شود و پس از آن در ۱۸ ماه مه(۲۸ اردیبهشت جاری) در استان های بیروت و بعلبلک-الهرمل و در نهایت در ۲۴ ماه مه(سوم خرداد ۱۴۰۴) در استان های جنوبی و نبطیه برگزار شود.

ساعت هفت صبح به وقت محلی این انتخابات شروع و ساعت هفت عصر به وقت محلی پایان می یابد و در «طرابلس، زغرتا، بشری، البترون، الکوره، المنیه» و استان «عکار» برگزار می شود و رقابت ها متنوع و عمدتا خانواده محور خواهد بود. همزمان با برگزاری این انتخابات، تدابیر امنیتی از روز جمعه در استان های شمال و عکار لبنان به عمل آمده است و علاوه بر ایجاد مراکز ایست بازرسی، گشت زنی هایی انجام شده و هماهنگی میان امنیتی با هدف برگزاری روان انتخابات وجود دارد. ارتش لبنان از شهروندان لبنانی خواسته که همکاری امنیتی لازم را به عمل آورند تا امنیت و سلامت آنها تضمین شود و بتوانند آرای خود را در فضایی آزاد و دموکراتیک به صندوق بیندازند. ارتش از لبنانی ها خواسته که هرگونه مشکل امنیتی را سریع گزارش کنند.

«عبدالله بارودی» تحلیلگر سیاسی در این باره به العربی الجدید گفت: گروههای سیاسی عمده بیشتر اهتمامشان به انتخابات پارلمانی آتی است و نمی خواهند که پول زیادی برای این انتخابات هزینه کنند و از این رو اهتمام کمتری به انتخابات شهرداری ها دارند. آنها تمایلی ندارند که با خانواده ها و عشایری که روی آنها برای انتخابات پارلمانی حساب باز کرده اند، برخوردی داشته باشند.

وی افزود: مشارکت سیاسی به ویژه در سایه نبود جریان المستقل و دیگر شخصیت ها و احزاب معروف در منطقه محدود است. نگرانی بابت نمایندگان اقلیت های مسیحی و علوی وجود دارد. در «المنیه» بر عکس طرابلس اوضاع مسیحیان بهتر است. در «الضنیه» نیز اوضاع بر همین منوال است. در «الکوره» اما انتخابات روستاها جنبه خانوادگی به خود می گیرد و حزب القوات اللبنانیه(نیروهای لبنانی)، «سمیر جعجع» از نفوذ قابل توجهی برخوردار است در حالی که حزب سوری قومی اجتماعی و جریان المرده به ریاست «سلیمان فرنجیه» نیز حضور دارند.

بارودی تاکید کرد: صحنه بارز در «البترون» است؛ جایی که ائتلاف اضداد یعنی القوات اللبنانیه با کتائب لبنانی «سامی الجمیل» و جریان ملی آزاد «جبران باسیل» و «المرده»، رقم خورده است. در عکار رقابت چندانی وجود ندارد.

«سمعان بشواتی» کارشناس لبنانی نیز گفت: برخورد با انتخابات فقط حزبی است و من ماهیت خانوادگی انتخاباتی را قبول ندارم. ائتلاف ها پایدار نیستند و شاهد تغییرات فهرستها و جمع اضداد هستیم و پایه و اصول روشنی مشاهده نمی شود. آنچه در هر انتخاباتی وجود ندارد طرح و برنامه است.

وی از چالشهای بزرگ شهرداری های در لبنان سخن گفت و از نبود افرادی که در زمینه شهرداری ها خبره باشند، خبر داد.

این کارشناس نیز این انتخابات را به مثابه پیش درآمدی برای انتخابات پارلمانی دانست که گروههای سیاسی می کوشند که اوضاع را بسنجند و خود را مهیا رویداد مهم انتخابات پارلمانی آتی کنند.

 

 منبع خبر

جدیدترین ویدئوها

بیشتر ببینید ›