توزیع پنل خورشیدی در بین عشایر ؛ همسفر با نور

توزیع پنل خورشیدی در بین عشایر ؛ همسفر با نور

 شهرکرد – ایرنا – پنل‌های خورشیدی قابل حمل و سبک در کنار چادر عشایری کوچرو یکی از گزینه‌های توزیع انرژی برق به محل اسکان عشایر است.

به گزارش ایرنا، انرژی خورشید را می‌توان از روش‌های مختلفی مانند بهره‌گیری از صفحات خورشیدی مانند فتوولتاییک به انرژی برق تبدیل کرد که اکنون مورد توجه قرار دارد.

حضور عشایر در دامنه‌ها ، مراتع و ارتفاعات دسترسی آنان را به خدمات عمومی مانند برق‌رسانی کُند می‌کند به همین دلیل استفاده از پنل‌های خورشیدی بهترین گزینه برای داشتن انرژی برق حداقلی است.

پنل‌های خورشیدی به عنوان مبدل‌های نور خورشید به الکتریسیته، نقشی کلیدی در استفاده از این منبع پاک ایفا می‌کنند چرا که طبیعت به عنوان میراث گرانبها باید پاک و عاری از هر گونه آلودگی باشد.

توزیع پنل خورشیدی در بین عشایر ؛ همسفر با نور

توزیع ۱۶۰۰ دستگاه پنل خورشیدی در بین عشایر

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده از سال گذشته تاکنون هزار و ۶۰۰ دستگاه سامانه قابل حمل خورشیدی در بین جامعه عشایری استان توزیع شده است.

محمد محمودی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا قیمت هر پنل خورشیدی را ۲۶۴ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: برای تامین این پنل‌های خورشیدی سرجمع ۴۲۲میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.

وی اظهار داشت: از این میزان اعتبار هزینه شده ۱۰ درصد معادل ۴۲ میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال سهم آورده جامعه عشایر و مابقی از محل اعتبارات شرکت توزیع نیروی برق استان تامین شده است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: پیش از این نیز ۹۶۳ دستگاه پنل خورشیدی از محل اعتبارات شرکت توزیع برق این استان و همچنین ۵۶۴ دستگاه نیز از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده برای جامعه عشایری خریداری شده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته ۷۸۰ میلیارد ریال نیز تسهیلات اشتغالزایی تبصره ۱۸ و تبصره ۲ در بخش‌های دامپروری، زنبورداری، صنایع دستی، کشت گیاهان دارویی و گردشگری به عشایر پرداخت شده است.

محمودی یادآور شد: همچنین ۴۰۰ میلیارد ریال نیز تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر استان اختصاص یافته است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: تسهیلات اشتغالزایی تبصره ۱۸ و ۲ به صورت هفت ساله و تسهیلات مربوط به زنجیره تولید گوشت قرمز نیز یک ساله در اختیار جامعه عشایری این استان قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار با بیش از ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است.

عشایر چهارمحال و بختیاری با بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند و سالانه از محل نگهداری دام افزون‌بر یک‌هزار تُن پشم ، ۲۲ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵ هزار تُن شیر تولید می‌کنند.

 

 منبع خبر