مجلس نگاه سیاسی به مسائل ندارد/ میثاق ما برنامه هفتم توسعه است

مجلس نگاه سیاسی به مسائل ندارد/ میثاق ما برنامه هفتم توسعه است

 تبریز - ایرنا - رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد اجتماع محور رویکرد کمیسیون اجتماعی است و میثاق ما همان برنامه هفتم توسعه است که راهبرد آن مشخص و قوانین نیز مشخص هستند و مجلس هیچگاه مسائل را با نگاه سیاسی دنبال نمی‌کند.

به گزارش ایرنا، علی بابایی کارنامی روز شنبه در جلسه شورای اجتماعی آذربایجان شرقی که با حضور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: دولت و مجلس هم سرنوشتیم یعنی اگر بد باشیم هر دو با هم خداحافظی می‌کنیم .

وی خاطرنشان کرد: مردم در حال رصد ما هستند و اگر بتوانیم خالصانه و بر اساس منویات رهبری، گفتمان امام و شهدا و بر اساس وصیت‌نامه شهید باکری پیوست فرهنگی و اجتماعی را تنظیم کنیم مشکلات خود به خود برطرف می‌شود.

وی به سفر سه و نیم روزه اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: در این بازدیدها مشکلات را به صورت میدانی از نزدیک مشاهده کردیم که برخی از این مشکلات با رویکرد ملی و برخی نیز با رویکرد استانی قابل حل است.


بابایی کارنامی ادامه داد: به عنوان مثال در بازدیدی که از منطقه آزاد ارس داشتیم احساس می‌شد که برخی از دستگاه‌های اجرایی همکاری نمی‌کنند و گردش مالی این منطقه در شان آن نیست.

وی افزود: تصمیم گیری‌هایی در این بازدیدها صورت گرفت که در تهران و با حضور وزرای مربوطه و شخص استاندار بررسی خواهد شد تا وارد فاز عملیاتی شود.
وی به سهم پایین کارگران بیمه شده در استان نیز اشاره کرد و گفت: این رقمی که برای آذربایجان شرقی وجود دارد بسیار ضعیف است.

بابایی کارنامی در مورد مراکز نگهداری اختیاری و اجباری معتادان (ماده ۱۵ و ۱۶ ) نیز اظهار کرد: مشکلات و دغدغه‌ها در این زمینه به تفکیک شهرستان های استان برای کمیسیون اجتماعی ارسال شود تا در جلسه‌ای که به همین منظور برگزار خواهد شد بررسی و پیگیری شود.

مجلس نگاه سیاسی به مسائل ندارد/ میثاق ما برنامه هفتم توسعه است

۲ بیمارستان تامین اجتماعی پاسخگوی نیاز آذربایجان شرقی نیست

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه این استان به لحاظ شاخص‌های اجتماعی که دارد همواره جزو برترین‌ها در کشور بوده و دروازه ورود تجدد به کشور است، گفت: این عناوین نباید مانع از دیدن فضای واقعی اجتماعی در استان شود و نباید با این عناوین گذشته خودمان را دلخوش کنیم.
بهرام سرمست با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی همانند دیگر استان‌ها در این استان هم وجود دارد، گفت: خشونت و نزاع دسته جمعی در استان بالاتر از میانگین کشوری است و به لحاظ زیرساخت‌های درمانی نیز مشکلاتی در استان وجود دارد و این استان با این وسعت، تنها ۲ بیمارستان تامین اجتماعی دارد که پاسخگوی نیازهای قشر کم برخوردار نیست.

وی با بیان اینکه یکی از مطالبات به حق مطرح شده در جلسات روزهای گذشته در جمع اعضای کمیسیون اجتماعی جایگزینی بیمارستان ۲۹ بهمن است، گفت: با توجه به وقفی بودن این بیمارستان، بیمارستان جدید نیز باید در همان محل و با ۳۲۰ تختخواب تجدید بنا شود.

سرمست ادامه داد: در مورد شهر جدید سهند نیز که جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر در آن ساکن هستند نیاز به احداث بیمارستان وجود دارد و حداقل باید بیمارستانی با جراحی‌های محدود در این شهر جدید ساخته شود.

وی به پیشرفت ۳۵ درصدی بیمارستان یکهزار و ۵۰۰ تختخوابی تبریز اشاره کرد و گفت: احداث این بیمارستان و همچنین ساخت بیمارستان جامع سرطان شمال غرب می‌تواند در بحث گردشگری سلامت نیز استان را جزو برترین‌های کشور کند.

استاندار آذربایجان شرقی دیگر مطالبه اجتماعی این استان را تکمیل ورزشگاه ۷۰ هزار نفری یادگار امام تبریز عنوان کرد و گفت: با توجه به استقبالی که در بازی‌های تراکتور می‌شود نیاز است ظرفیت این ورزشگاه به ۱۰۰ هزار نفر ارتقا یابد.

سرمست افزود: تکمیل زیرساخت‌ها، ایجاد راه دسترسی مناسب، ترمیم چمن ورزشگاه و اتمام سایر ورزشگاه‌های در دست ساخت استان نیز از دیگر مطالبات استانی در حوزه ورزشی است.

وی به انتقال زندان تبریز نیز اشاره کرد و گفت: انتظار از کمیسیون اجتماعی مجلس این است که با مساعدت لازم، فاز نخست این زندان را که در بیرون از شهر تبریز در حال ساخت است تکمیل و زمینه انتقال این زندان به خارج از شهر را فراهم کند.

سرمست، طرح توسعه سیمان صوفیان، تکمیل پروژه هزار واحدی شمس، طرح توسعه پگاه و داروسازی‌های شهید قاضی، زهراوی و دانا را از دیگر مطالبات این استان عنوان کرد.

مجلس نگاه سیاسی به مسائل ندارد/ میثاق ما برنامه هفتم توسعه است

۲۰ مصوبه حاصل سفر اعضای کمیسیون اجتماعی به آذربایجان شرقی
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: حاصل سفر اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به استان ۲۰ مصوبه خواهد بود.
علی جعفری آذر ادامه داد: این مصوبات با حضور وزرای مربوطه در تهران بررسی می شوند تا نهایی شود.

وی با بیان اینکه در این دوره از مجلس اراده بر این است که موارد اجتماعی و اقتصادی استان بهبود یابد، گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس به لحاظ ارتباطی که با دستگاه‌ها دارد در واقع کمیسیون اجتماعی اقتصادی است که هم با دستگاه‌های دولتی و هم با واحدهای اقتصادی ارتباط نزدیکی دارد.

وی ابراز امیدواری کرد : مصوبات این سفر با پیگیری به موقع در تهران، به نتیجه برسد و شاهد اجرای مصوبات در سال‌های باقیمانده از دولت و مجلس باشیم.
جعفری آذر بر استفاده از ظرفیت‌های دولتی در توسعه صنایع استان تاکید کرد و گفت: آذربایجان شرقی به لحاظ صنعت دولتی فقیر است و بیشتر واحدهای استان غیر دولتی و خصوصی هستند از این رو انتظار داریم که زمینه‌ استفاده از ظرفیت‌های دولتی برای صنایع این استان نیز فراهم شود.

وی با بیان اینکه مردم استان انتظار دارند که شکوفایی در حوزه‌های اجتماعی، صنعتی و فرهنگی در استان بیشتر نمود پیدا کند، گفت: ما نمایندگان مجلس دست به دست هم هر آنچه را که برای مردم نیاز باشد تامین خواهیم کرد.

۲۰ سال است که وعده می‌شنویم
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تعیین تکلیف بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی تبریز گفت ۲۰ سال است که وعده می‌شنویم و هنوز این موضوع حل نشده است.

علیرضا منادی ادامه داد: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس قول داده که این موضوع را حل کند زمین آن آماده است و انتظار داریم بودجه آن نیز تامین شود.
وی گفت: موضوع بیمارستان ۲۹ بهمن و شهر جدید سهند مسئله حیثیتی است و باید حل شود.


امسال در ۱۲۰ شهر اورژانس اجتماعی راه اندازی می شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه مصوبات کمیسیون اجتماعی مجلس در حوزه بهزیستی فوق العاده بود، گفت: در سال جاری بودجه این سازمان با ۵۶ درصد رشد از ۵۲۰ هزار میلیارد ریال به ۷۹۰ هزار میلیارد ریال رسید.

سیدجواد حسینی ادامه داد: در اردیبهشت ماه، یارانه مراکز بهزیستی نیز با افزایش ۴۰ درصدی مصوب شد و حق پرستاری در منزل از ۲۹ میلیون ریال به ۴۲ میلیون ریال افزایش یافت.

وی افزود: یارانه مراکز از ۵۰ میلیون ریال به ۸۰ میلیون ریال افزایش یافت و کمک هزینه یارانه مراکز شبه خانواده‌ها نیز ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر شد.

حسینی بیان کرد: برای نخستین بار در بودجه ۱۴۰۴ برای بحث اورژانس اجتماعی نیز ردیف اعتباری اختصاص یافت و ۵۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شد که قرار است در ۱۲۰ شهر در سال جاری اورژانس اجتماعی راه اندازی شود.

به گزارش ایرنا، تعدادی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در سفری سه روزه به آذربایجان شرقی مسایل و مشکلات کارگری، واحدهای تولیدی و حوزه های بهزیستی و رفاه اجتماعی را بررسی کردند.

 

 منبع خبر