به گزارش خبرنگار ایرنا، طرحهای عمرانی و پروژههای بهسازی مناطق محروم فارس با هدف توسعه زیرساختها و محرومیتزدایی در استان فارس تعریف شده که این پروژهها هر هفته مورد بازدید مسئولان مربوطه قرار میگیرد؛ در این هفته هم مناطقی از شهرستانهای لارستان، قیروکارزین و اقلید، بوانات، نیریز، استهبان و بختگان مورد توجه متولیان امر در حوزه محرومیت زدایی بودهاند.
بهسازی معابر روستای هرمود باغ لارستان
روستای هرمود از بخش صحرای باغ با ۶۰۰ نفر جمعیت از مناطقی است که در این هفته در کانون توجه متولیان محرومیتزدایی قرار گرفته؛ روستایی که در فاصله ۴۷ کیلومتری از مرکز شهرستان و ۳۸۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
در هفته جاری عملیات لبهگذاری به طول ۶۰۰ متر معابر شهرک روستای هرمود از بخش صحرای باغ لارستان با اعتبار ۶میلیارد ریال اجرا شد؛ مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لارستان در این باره گفت: این عملیات از محل اعتبارات توازن ۲ اجرایی شده و ۱۶۷خانوار از مزایای اجرای این طرح بهرهمند شدهاند.
محمدهادی میزان اجرای آسفالت معابر روستایی از محل اعتبارات قیر مشارکتی با مشارکت بنیاد مسکن و دهیاران به متراژ ۳۴۰ هزار مترمربع با اعتبار یک هزار و ۲۰میلیارد ریال در ۲۷ روستا را از دیگر اقدامات مهم محرومیتزدایی در این شهرستان عنوان کرد.
به گفته او هزینهکرد ۶۳۲ میلیارد تومان تسهیلات طرح ویژه بهسازی و مسکن روستایی و شهری، متمم، بهسازی روستاها به تعداد ۷۴۷فقره، عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن شهر لار با هزینهکرد ۳۳۴میلیارد تومان از ابتدا تاکنون و اجرای طرحهای بهسازی روستایی در ۴۰روستا با اعتبار ۹۰میلیارد ریال از دیگر اقداماتی است که زمینهساز تحول در توسعه روستایی و محرومیت زدایی در این شهرستان به شمار میرود.
رایزنی برای روانسازی تسهیلات مسکن در قیروکارزین
در این هفته همچنین سرپرست بنیاد مسکن قیروکارزین با رییس بانک صادرات این شهرستان دیدار کرد و در این دیدار رایزنی برای روانسازی تسهیلات مسکن شهری و روستایی در شهرستان قیروکارزین صورت گرفت و هر دو طرف جهت بررسی نحوه پرداخت تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی و نهضت ملی مسکن رایزنی کردند.
سرپرست بنیاد مسکن قیروکارزین در این نشست بر رفع مسائل و مشکلات عقد قراردادها، نحوه أخذ ضمانتنامه و یادآوری مصوبه هیات وزیران در خصوص تضمین اصل و سود تسهیلات توسط دولت و ضرب الاجل جهت عقد قرارداد های بانکی تاکید کرد.
به گفته رضا زینلی بنیاد مسکن با تسهیلگری در پرداختگ ۶هزار و ۱۱۰ فقره تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با همکاری و تعامل بانکهای عامل شهرستان گامهای مؤثری در این مسیر برداشته است
او اجرای طرح هادی در ۳۵روستا با اعتبار ۲۱۰میلیارد ریال از محل مجموع اعتبارات کمیته برنامهریزی و قیر رایگان و تهیه و بازنگری طرح هادی در ۵۰ روستا را از دیگر اقدامات مهم محرومیتزدایی در این شهرستان عنوان کرد.
سرپرست بنیاد مسکن شهرستان قیروکارزین همچنین گفت: واگذاری سه هزار و ۶۳۰ قطعه زمین به جوانان واجد شرایط در روستاها به مساحت یک میلیون و ۱۷۰ هزار مترمربع و تشکیل پرونده سند مالکیت روستایی و شهری که تعداد پنج هزار جلد سند منجر به صدور سند شهری و روستایی با همکاری اداره ثبت اسناد شهرستان شده نیز از دیگر اقدامات شاخص در این شهرستان است.
زینلی از پاسخ به استعلامات خدمات فنی به تعداد هشت هزار و ۳۵۸ عدد و تعداد ۷۲۶ فقره استعلام جهت صدور پروانه ساختمانی در روستاها خبر داد و افزود: انجام خدمات طراحی توسط یک دفتر فنی تحت نظارت بنیاد و انجام نظارت بر ساخت و سازههای روستایی توسط ۱۵ مهندس ناظر دارای پروانه اشتغال از جمله اقدامات شاخصساز در این شهرستان است.
رییس بانک صادرات شهرستان نیز در این نشست با تقدیر از خدمات بنیاد مسکن ، تأمین تسهیلات بانکی را یکی از اولویتهای این بانک برای توسعه مسکن شهری و روستایی دانست.
ارزیابی ظرفیتها و بررسی صرفه اقتصادی توسعه مسکن در شهرستان قیروکارزین هم از دیگر اتفاقاتی است که در این هفته در دیدار مدیر بنیاد مسکن با رییس راه و شهرسازی این شهرستان رقم خورد.
سرپرست بنیاد مسکن و مسئول پشتیبانی بنیاد مسکن شهرستان قیروکارزین در نشستی با حضور مدیر راه و شهرسازی شهرستان به ارزیابی ظرفیتها و بررسی صرفه اقتصادی توسعه مسکن در شهرستان قیروکارزین پرداختند.
در این دیدار موضوعات مهمی از جمله تأمین زمینهای جدید جهت ساخت مسکن محرومین در نقاط شهری زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، شناسایی و اعلام اراضی جهت شروع ساخت مشارکتی مسکن محرومین مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد ضمن بررسی صرفه اقتصادی، ظرفیت مورد نیاز شهرستان مطابق تفاهمنامه فی مابین و شناسایی دهکهای کم برخوردار و فاقد مسکن انجام و به استان اعلام شود.
سرپرست بنیاد مسکن قیروکارزین در این دیدار با ارائه گزارشی از اجرای طرحهای توسعه گفت: شهرستان قیر و کارزین یکی از مناطق استان فارس است که در سالهای گذشته و امسال از برکات جهادی فعالیت بنیاد مسکن بهرهمند شده و با این فعالیتها روستاهایی که روزی محرومیت و عقب ماندگی مشخصه اصلی این مناطق بود امروز به برکت انقلاب اسلامی نماد آبادانی، پیشرفت و توسعه تبدیل شدهاند.
حفظ حریم روستاهای اقلید با حمایتهای قضایی
دیدار مدیر و کارکنان بنیاد مسکن شهرستان اقلید با دادستان جهت حفظ حریم روستاها با حمایتهای قضایی هم از مهمترین اقدامات اخیر با هدف توسعه و محرومیتزدایی در استان فارس است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید در این دیدار با مطرح کردن و بررسی مشکلات حوزه قضایی شامل حفظ و حراست از اراضی ملی تملک شده در اختیار بنیاد مسکن در سطح روستاهای شهرستان، پیگیری تسریع تثبیت اراضی و سنددار کردن اراضی واگذاری و تملکی سنوات گذشته توسط اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان. خواستار تداوم حمایتهای قضایی در تسریع و شتاب بخشی به این فعالیتها شد.
محسن اسلامی با اشاره به اهمیت توسعه روستایی و حفظ حریم روستاها، خواستار حمایتهای قضایی و قانونی در این زمینه شد و بر لزوم همکاری نهادهای مختلف برای تسهیل فرآیند توسعه و بهبود زیرساختهای روستایی و توجه ویژه به مسائل حقوقی مرتبط با زمین و حریم روستاها تأکید کرد.
دادستان اقلید نیز ضمن اعلام آمادگی برای کمک و جلوگیری از تصرف اراضی از نقش بنیاد مسکن در کمیته حفظ حقوق بیتالمال به عنوان عضو این کمیته و پررنگ بودن خدمات این نهاد انقلابی تقدیر کرد.
بهرهگیری از ظرفیتهای توسعه روستایی در بوانات
در این هفته همچنین دیدار مدیر بنیاد مسکن بوانات با سرپرست فرمانداری این شهرستان انجام شد و در این دیدار، بهرهگیری از ظرفیتهای توسعه روستایی در شهرستان بوانات مورد تأکید قرار گرفت.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بوانات با ارائه گزارشی از اجرای طرحهای توسعه در این شهرستان گفت: پرداخت ۱۲۲ فقره تسهیلات طرح ویژه با همکاری بانکهای عامل با اعتبار۴۲۷ هزار میلیون ریال، پرداخت پنج فقره کمک بلاعوض به واحدهای نیمه تمام احداثی با اعتباری بالغ بر ۲هزار و ۵۰۰ میلیون ریال و پرداخت وام بلاعوض حوادث احداثی شهری و روستایی به تعداد ۱۲فقره با اعتبار ۶هزار میلیون ریال از جمله طرحهای توسعه در این شهرستان است.
محمود دهقانی پرداخت کمک بلاعوض تعمیری به تعداد ۵۷ فقره با اعتباری بالغ بر ۱۱هزار و ۴۰۰ میلیون ریال و پرداخت وام تعمیری به تعداد ۱۰ فقره با اعتبار ۳۰۰میلیون ریال را از دیگر اقدامات محرومیتزدایی در این شهرستان قلمداد کرد.
او یادآور شد: اجرای طرح هشت هزار واحدی بنیاد مسکن و کمیته امداد امام (ره) و پرداخت هشت فقره بلاعوض تعمیری به مبلغ ۱۲هزار میلیون ریال و همچنین طرح ۳۰هزار واحدی بنیاد مسکن و کمیته امداد امام (ره) و پرداخت تعداد ۲۸ فقره بلاعوض تعمیری به مبلغ ۴۲هزار میلیون ریال از دیگر اقدامات شاخص در این شهرستان به شمار میرود.
به گفته مدیر بنیاد مسکن شهرستان بوانات این بنیاد با پرداخت ۹۴ فقره وام طرح ویژه مسکن روستایی در پروژه نهضت ملی مسکن در فازهای ۲ و ۳ و ۴ به مبلغ ۳۲۹هزار میلیون ریال و اجرای ۱۳هزار و ۶۰۰ متر مربع آسفالت، ۲هزار و ۴۵۰ متر مربع زیرسازی ۹۴ متر جدول سنگی تک مالون، ۹۴ متر کانیو کنار بتنی، ۸۲ متر کانیو تک لبه بتنی در سطح روستاهای سنگبر، سیمکان، جعفرآباد سفلی، مزرعه هندویه، جعفر آباد علیا، فخرآباد، قنات ملک، مهدیه، باد بر و شیدان از محل اعتبارات عمرانی و استانی به مبلغ ۵۲هزار و ۸۷۰ میلیون ریال پیشتاز در اجرای طرحهای عمران روستایی بوده است.
تسریع در اعطای تسهیلات مقاوم سازی با همکاری مجلس
دیدار نماینده شهرستانهای نی ریز، استهبان و بختگان با مدیر کل بنیاد استان فارس از دیگر اتفاقات مهم در حوزه محرومیتزدایی در این هفته محسوب میشود؛ در این دیدار بر لزوم روانسازی اعطای تسهیلات مقاومسازی، افزایش اعتبارات عمران روستایی با همکاری مجلس تأکید شد.
در این دیدار فرماندار شهرستان استهبان، فرماندار و عضو شورای اسلامی بختگان، مدیر بنیاد مسکن استهبان، مدیر بنیاد مسکن نیریز و مدیر بنیاد مسکن بختگان هم حضور داشتند.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس دراین نشست با تقدیر از همراهی نماینده مجلس و فرمانداران شهرستان بر لزوم مشارکت و همراهی مجلس برای افزایش اعتبارات عمرانی روستاها تاکید کرد.
سید علیرضا حمیدی پیشنهاد داد: سیاستهای حمایت از توسعه، تولید و اشتغال پایدار روستایی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها باید با جدیت دنبال شود.
او اضافه کرد: عملکرد بنیاد مسکن استان فارس در این حوزه به ویژه در شهرستانهای شرق فارس بسیار برجسته است؛ بیش از ۱۶ دستگاه، نهاد و ارگان حاکمیتی مختلف هستند که وظایف آنها ارتباط مستقیم با فعالیت روستاییان دارد، البته بودجه روستاها کم نیست اما موضوعی که کمبود آن به شدت احساس می شود، فقدان وجود یک نهاد هماهنگکننده است که متولی اصلی همه امور مربوط به روستا باشد.
حمیدی افزود: لازم است بنیاد مسکن در این حیطه تقویت شود و به عنوان متولی اصلی توسعه فعالیتهای عمران روستایی پررنگتر دیده شود.
فرهاد طهماسبی نماینده شهرستاهای نی ریز، استهبان و بختگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار بازسازی و بهسازی مناطق آسیب دیده از سیل و زلزله و حوادث و ایجاد فضایی مناسب برای افزایش انگیزه ماندگاری در روستاها با کاهش مهاجرت های ناخواسته را از وظایف ذاتی بنیاد مسکن دانست که باید تقویت شود.
در این نشست فرمانداران و مدیران بنیاد مسکن شهرستان ها نیز گزارشی از اجرای طرحهای توسعه روستایی، روانسازی اعطای تسهیلات و مقاومسازی مسکن روستایی ارائه دادند.