به گزارش تجارت نیوز، عبدالله بن سعودالعنزی سفیر عربستان از بخشهای مختلف این رویداد فرهنگی بازدید کرد و در حاشیه این بازدید با محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب تهران، دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، طرفین ضمن تأکید بر اهمیت تعاملات فرهنگی میان دو کشور، راههای توسعه همکاریهای دوجانبه در حوزه کتاب، نشر و تبادلات فرهنگی را بررسی کردند. سفیر عربستان همچنین از حضور ناشران عربستانی در نمایشگاه استقبال کرد و این رویداد را فرصتی ارزشمند برای تعمیق روابط فرهنگی دانست.
جوادی گفت: نمایشگاه کتاب تهران از نظر شمار بازدیدکنندگان یکی از بزرگترین نمایشگاههای کتاب در جهان به شمار میآید. در برخی دورهها، میزان بازدید حتی به حدود یکمیلیون نفر در یک روز رسیده است.
وی افزود: نمایشگاه دارای بخشهای متنوعی است که نشر عمومی، کودک و نوجوان و آموزشی را شامل میشود و برای هریک از این حوزهها سالنهای جداگانه در نظر گرفته شده است. همچنین بخش بینالملل نمایشگاه شامل دو بخش است؛ یکی برای حضور کشورها جهت نمایش آثارشان و دیگری برای فروش مستقیم کتاب توسط ناشران خارجی.
جوادی ادامه داد: هر سال یک کشور بهعنوان مهمان ویژه در نمایشگاه حضور دارد و امسال کشور عراق بهعنوان مهمان ویژه انتخاب شده است. امیدواریم در سالهای آینده کشور عربستان نیز بهعنوان مهمان ویژه در نمایشگاه حضور پیدا کند.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به عربستان گفت: در جریان بازدید از کتابفروشیهای جده و مدینه، شاهد تحول جدی در عرصه نشر عربستان بودم. آثار و ترجمههای جدیدی منتشر شده که زمینه بسیار خوبی برای همکاریهای فرهنگی میان دو کشور فراهم میکند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: مایلیم ناشران و نویسندگان ایرانی در نمایشگاههای کتاب عربستان حضور داشته باشند و در مقابل نیز از حضور ناشران عربستانی در تهران استقبال میکنیم.
در ادامه این دیدار سفیر عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از حضور در نمایشگاه گفت: بسیار خوشحالم که در این رویداد فرهنگی مهم حضور یافتم و از نزدیک با فعالیتهای گسترده فرهنگی ایران آشنا شدم. سال گذشته نیز از نمایشگاه بازدید کردم و علاقه مردم ایران به کتاب و مطالعه برای من تحسینبرانگیز بود.
وی با اشاره به لزوم دوری از اختلافات و تأکید بر مشترکات بهویژه در عرصه فرهنگی، گفت: روابط میان دو کشور در مسیر مثبتی قرار دارد و امیدواریم همکاریهای فرهنگی میان وزارت فرهنگ عربستان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران روزبهروز توسعه یابد.
سفیر عربستان تأکید کرد: ما باید بر مشترکات فرهنگی تمرکز کنیم و از مسائل اختلافزا فاصله بگیریم. مطمئنم در سال آینده عربستان در نمایشگاه کتاب تهران حضور خواهد داشت و ایران نیز در نمایشگاه کتاب عربستان شرکت خواهد کرد.
وی گفت: از میزبانی گرم ایران تشکر میکنم و امیدوارم این دیدار آغازگر فصل جدیدی از همکاریهای فرهنگی میان دو کشور باشد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد بود. این رویداد به صورت مجازی نیز در book.icfi.ir در حال برگزاری است.