به گزارش ایرنا، سی ان ان افزود: استارمر حتی زمانی که ترامپ سایر سیاستمداران انگلیسی را خشمگین کرده ، از انتقاد از رئیس جمهوری آمریکا خودداری کرده است و حذف تعرفهها پاداشی بود که استارمر بیش از همه به دنبال آن بود.
یک پیمان تجاری گستردهتر با واشنگتن، مشابه پیمان انگلیس و هند که اوایل این هفته امضا شد، توسط دولتهای متوالی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا یا برگزیت دنبال شده، اما تاکنون دست نیافتنی بوده است.
سخنان باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۶ مبنی بر اینکه لندن در صورت رأی دادن به خروج از اتحادیه اروپا، در "انتهای صف" برای یک توافق خواهد بود ، مذاکرهکنندگان انگلیسی را نگران کرد. یک دهه بعد، به نظر میرسد انگلیس برای رسیدن به خط مقدم، مبارزه کرده است.
اما هنوز اقدامات زیادی باید انجام شود. استارمر در اولین سال تصدی خود، رویکردی متعادل در پیش گرفته و به دنبال تقویت روابط نزدیکتر با آمریکا، اروپا و چین است. هر رابطهای برای کشوری که از یک دهه رشد پایین رنج میبرد، نویدبخش شرایط بهتر اقتصادی است.
اما مدیریت همکاری با قدرتهای رقیب برای نخستوزیری که در حال ورود به عرصه جهانی است، با خطراتی همراه است.
اولویت بعدی استارمر توافق با بروکسل خواهد بود که برخی از محدودیت های برگزیت را کاهش میدهد و نظرسنجیها نشان میدهد که انگلیسی ها روابط نزدیکتر با اروپا را به دولت ترامپ ترجیح میدهند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی از اولین توافق تجاری دوره دوم خود با بریتانیا خبرداد که نقطه عطفی در جنگ تجاری پر فراز و نشیب او به شمار میرود.
رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در کنفرانس خبری از کاخ سفید اعلام کرد که براساس این توافق، انگلیس، روند عبور کالاهای آمریکایی از گمرک را «با سرعت بیشتری» انجام خواهد داد اما «برخی جزئیات هنوز نیاز به نهایی شدن دارند».
ترامپ گفت: "با این توافق، بریتانیا به ایالات متحده میپیوندد و تایید میکند که عمل متقابل و انصاف یک اصل اساسی و حیاتی تجارت بینالمللی است. این توافق شامل میلیاردها دلار افزایش دسترسی به بازار برای صادرات آمریکا، به ویژه در کشاورزی، افزایش چشمگیر دسترسی به گوشت گاو آمریکایی، اتانول و تقریباً تمام محصولات تولید شده توسط کشاورزان بزرگ ما است."
این توافق یک ماه پس از آن حاصل میشود که دولت ترامپ تعرفههای سنگینی را علیه دهها کشور، از جمله انگلیس اعلام کرد و هدف آن رسیدگی به چیزی بود که ترامپ آن را تجارت ناعادلانه میداند.
این افزایشهای تاریخی تعرفهها، پس از آنکه تنها برای چند ساعت اجرایی شدند، تا ماه ژوئیه به تعویق افتادند تا دولت آمریکا بتواند با کشورهای خارجی در مورد توافق های تجاری مذاکره کند. ترامپ هفته گذشته گفت که توافقات تجاری با کره جنوبی، هند و ژاپن نیز قریبالوقوع است.
ترامپ روز پنجشنبه به وقت محلی، همزمان با تماس تلفنی با کی یر استارمر نخست وزیر انگلیس در پیامی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال توافق تجاری با انگلیس را «تاریخی» خواند و اعلام کرد که امروز، «روزی باور نکردنی برای آمریکاست».
رئیس جمهوری آمریکا افزود: «به همراه متحد قدرتمندمان، بریتانیا، نخستین توافق تجاری تاریخی از زمان روز آزادی را به سرانجام رساندهایم. این توافق نشان میدهد که اگر به آمریکا احترام بگذارید و با پیشنهاداتی جدی وارد مذاکره شوید، آمریکا آماده تجارت است. توافقهای بیشتری در راه هستند — منتظر باشید!»
ترامپ پیشبینی کرد که ایالات متحده از محل تعرفه ۱۰ درصدی همچنان برقرار بر کالاهای وارداتی از انگلیس، ۶ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت و این توافق، ۵ میلیارد دلار فرصت جدید صادراتی برای دامداران، کشاورزان و تولیدکنندگان آمریکایی ایجاد خواهد کرد.