به گزارش خبرنگار ایرنا، این برنامه در سینما فرهنگ برگزار شد.
مهدی فقیه و علیرضا عیسوی در این مراسم درباره جایگاه هنری داریوش مودبیان و علی نصیریان سخنرانی کردند و در پایان، آیین نکوداشت مودبیان با حضور نصیریان انجام گرفت.
تئاتر به مثابه درمانگر روان اجتماعی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این مراسم گفت: اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان در کنار علی نصیریان و دیگر اساتید برجسته گرد هم آمدند تا از خدمات داریوش مودبیان قدردانی کنند.
مهدی رنجبر افزود: ستارگان هنر با صبوری و تلاش، صحنه را روشن نگاه داشتهاند؛ این بزرگان نه تنها یادگاران دیروز، بلکه چراغ هدایت فردای هنر هستند.
وی ادامه داد: بازیگران پیشکسوت، گنجینههایی اند که نقشهایشان بر جان مردم نشسته است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: نمایش آیینهای است که بشر از نخستین روزهای آفرینش، خود را در آن نگریسته است؛ از جوامع بدوی تا تئاتر کلاسیک، نمایش همواره بازتاب دهنده روح انسان بوده است.
رنجبر یادآور شد: اریستوفان با کمدی سیاسی و سوفوکل با تراژدیهایش، زخمهای روانی جامعه را التیام بخشیدند؛ شکسپیر نیز نمایش را به اندیشهگاه زمانه تبدیل کرد.
وی تاکید کرد: تئاتر در قرن بیستم با خلق آثار ابزورد، فریادی علیه بیعدالتی جهان شد؛ امروز نمایش به عنوان درمانگر روان اجتماع، شکافهای اجتماعی را ترمیم و گفتمان میان ملتها را ایجاد میکند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: هرجا خشونت حاکم است، تئاتر پرسشگر میشود و هرجا جنگ زخم میزند، نمایش امید میآفریند.
جذابیت ذاتی هنر
علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما نیز در این مراسم بیان کرد: هنر زیبایی است که باید از آن لذت برد؛ باید امکاناتی فراهم شود تا سلیقه هنری جامعه ارتقا یابد؛ هنر بدون محتوا به سرگرمی پیش پاافتاده تبدیل میشود.
او افزود: جذابیت در ذات هنر نهفته است، اما هنر صرفا سرگرمی نیست؛ متأسفانه سینمای امروز به سمت سرگرمیسازی صرف حرکت کرده است.
وی ادامه داد: مردم هنر را دوست دارند و برای من افتخار است که شیرازیها مرا همشهری خود میدانند.
نصیریان با اشاره به نقش مردم در شکلگیری هنر گفت: مردم سازندگان واقعی هنر هستند؛ حیثیت شهر شیراز به وجود حافظ و سعدی وابسته است و این شاعران با خلاقیت خود، انسان را مبهوت میکنند.
وی درباره تاثیر داریوش مودبیان اظهارکرد: خدمات استاد مودبیان حاصل عشق به فرهنگ است؛ نمایشنامهخوانی در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته و تلاش او در این زمینه قابل تقدیر است؛ این اقدامات به تقویت درامنویسی کشور کمک میکند.
رونمایی از مجموعه ۴۱ جلدی طنزآوران جهان
پیش از این مراسم، کتاب ۴۱ جلدی «طنزآوران جهان» اثر کارل فالنتین با ترجمه داریوش مودبیان در موسسه فرهنگی آبی رونمایی شد.
این برنامه با حضور علی نصیریان و احمد سپاسدار کارگردان شیرازی، همراه بود.
زندگینامه مختصر هنرمندان
داریوش مودبیان (زاده ۱۳۲۹ در تهران) فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۴۳ آغاز کرد.
او دانشآموخته رشته بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنرهای دراماتیک تهران و دارنده مدرک فوقلیسانس از دانشگاه سوربن پاریس است.
مودبیان تاکنون نمایشنامههای بسیاری را ترجمه و منتشر کرده است.
علی نصیریان (زاده ۱۵ بهمن ۱۳۱۳) بازیگر، نمایشنامهنویس و کارگردان پیشکسوت است.
او در سال ۱۳۸۰ به عنوان چهره ماندگار ایران شناخته شد و نشان درجه یک هنری دریافت کرد.