تنش در روابط امارات با کشورهای آفریقایی | از قطع ارتباط تا «کشورک جعلی»

تنش در روابط امارات با کشورهای آفریقایی | از قطع ارتباط تا «کشورک جعلی»

 طی روزهای اخیر، سیاست خارجی امارات متحد عربی، دچار زاویه با برخی کشورهای آفریقایی شده است. سودان روابطش را رسماً با ابوظبی قطع کرد و الجزایر در واکنش به توهین هویتی تلویزیون اماراتی، این کشور را «کشورک جعلی» خواند. داستان چیست.

به گزارش همشهری آنلاین؛ طی روزهای اخیر، سیاست خارجی امارات متحد عربی، دچار زاویه با برخی کشورهای آفریقایی شده است. الجزایر و سپس سودان، از جمله کشورهایی بودند که امارات را طی روزهای گذشته، مورد حمله و طعنه خود قرار داده‌اند.

حمله شبکه اماراتی به هویت ملی الجزایر

چندی پیش و پس از پخش یک برنامه جنجالی در شبکه «اسکای‌نیوز عربی» که مقر اصلی آن در امارات است، روابط این کشور و الجزایر به شدت متشنج شد. این تنش زمانی به وجود آمد که این شبکه اماراتی، میزبان شخصی به نام «محمد الامین بلغیث» مورخ الجزائری بود. این مورخ ادعا کرد که هویت «آمازیغی» که طبق قانون اساسی الجزائر از مولفه‌های هویت ملی به شمار می‌رود، ساخته و پرداخته صهیونیسم و فرانسه است.

پس از این ادعا، تلویزیون رسمی الجزائر به شدت امارات را مورد هجمه قرار داد و اشاره کرد که تشدید تنش رسانه‌ای خطرناکی از سوی امارات وجود دارد که از همه خطوط قرمز وحدت و هویت ملت الجزائر عبور کرده است. تلویزیون دولتی الجزایر نیز در واکنشی کم‌سابقه، امارات را «کشورک جعلی» و مشابه رژیم صهیونیستی خواند و آن را به تلاش برای ایجاد تفرقه قومیتی در الجزایر متهم کرد.

سابقه اختلاف‌افکنی اسکای‌نیوز

این اولین بار نیست که شبکه اسکای‌نیوز عربی، به عامل تنش در روابط امارات و الجزایر تبدیل می‌شود. ۴ سال پیش و به دنبال صدور حکم مقامات الجزایری درباره لغو مجوز شبکه «العربیه» وابسته به عربستان سعودی، بسیاری از کاربران شبکه‌های مجازی در الجزایر، با راه‌انداختن کمپینی خواستار اخراج اسکای‌نیوز شدند چراکه به زعم آن‌ها، این رسانه با نشر خبرهای دروغ و تهدید امنیت ملی الجزایر، مشغول تحقق اهداف و مطامع صهیونیست‌ها است.

این کاربران همچنین به نقش شبکه‌هایی نظیر اسکای‌نیوز در ترویج فرهنگ سازش و حمله به کشورهای حامی آرمان فلسطین و وحدت جهان عرب و اسلام، اشاره کردند.

قطع روابط دیپلماتیک سودان با امارات

این تنها الجزایر نبوده که طی روزهای اخیر، روابطش با امارات به تیرگی گراییده است. شورای دفاع و امنیت سودان نیز امروز با انتشار اطلاعیه‌ای، با متهم‌کردن ابوظبی به حمایت از «نیروهای پشتیبانی سریع»، روابط دیپلماتیک خود با امارات را قطع کرد. سودان در پی این ادعا، کادر سفارت این کشور در ابوظبی را فراخواند. اما درباره نیروهای پشتیبانی سریع چه می‌دانیم.

نیروهای واکنش سریع به‌ فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» از بیش از یک دهه قبل، نقش پُررنگی در درگیری‌ها و کودتاهای سودان داشته‌اند.

این گروه نوعاً شامل شبه‌نظامیان شترسوار بی‌سوادی هستند که ۲۵ سال قبل، تحت عنوان شبه‌نظامیان «جنجوید» (به‌معنای راهزن) برای حمایت از «عمرالبشیر» رئیس‌جمهور سابق سودان شکل گرفت. عمرالبشیر، علی‌رغم برخورداری از نیروی هوایی و سلاح‌های سنگین ارتش سودان، توانایی مقابله با اعتراضاتی که در مناطق روستایی علیه او شکل می‌گرفت را نداشت. گروه نیروهای واکنش سریع با اسب‌ها و شترهای خود به معترضان در روستاها حمله و آن‌ها را سرکوب می‌کردند.

 

 منبع خبر

از بین اخبار