به گزارش ایرنا از تماشاخانه سنگلج، نمایش «جعفرخان از فرنگ برگشته» به کارگردانی الهام ذوالفقاریان از ۲۱ اردیبهشت در تماشاخانه سنگلج روی صحنه میرود.
کمدی «جعفرخان از فرنگ برگشته» معروفترین نمایشنامه حسن مقدم است که به تحجر اجتماع سنتی و غربزدگی میپردازد. این نمایشنامه که به سال ۱۳۰۰ نوشته شده و بارها روی صحنه رفته است همچنان یکی از جذابترین نمایشهای کمدی ایرانی محسوب میشود.
تهیهکنندگی این اثر را الهام ذوالفقاریان و علی بهرمند بر عهده دارند.
شهروز مازندرانی، فاطمه رحمانی، پوریا خوشبین، عطا کشاورز جود، آیدا ملکرودی، یاس یابندهذر، مطهره مشهدی، هدیه جدیدی، فرحناز ملاباقری، صدفناز فرقانی، بهاره مصحفی و نگین عالمی بازیگران این نمایش هستند.
در گروه موسیقی مرتضی ظهرابی و حامد جلائیپور حضور دارند. طراح لباس این نمایش ندا سالاری، محمدرضا صورتی و مجتبی عابدینی، طراح صحنه پوریا خوشبین، طراح گریم سهیلا جوادی و احسان رشیدی، طراح نور میثم کحالی، طراح پوستر عماد رجبلو هستند.
پیشفروش بلیت سه روز اول اجرای نمایش «جعفرخان از فرنگ برگشته» فعال شده و علاقهمندان به نمایش کمدی ایرانی از هم اکنون می توانند نسبت به تهیه بلیت اقدام کنند.
اجرای «شاه لیر، روایتی آهنگین» به کارگردانی الیکا عبدالرزاقی
نمایش «شاه لیر» اثر کلاسیک ویلیام شکسپیر با ترجمه حسن علیشیری به کارگردانی الیکا عبدالرزاقی و تهیهکنندگی علی اوجی قرار است از ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، ساعت ۱۹:۳۰ در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر روی صحنه برود.
احمد ساعتچیان، رضا یزدانی، الیکا عبدالرزاقی، پاشا رستمی، الهام اخوان، بورژین عبدالرزاقی، سروش کریمینژاد، محمدهادی عطایی، نیکا افکاری، علیرضا ناصحی، نوشین اعتماد، امیرعلی زهره، آمور زرکریان، هیوا قصیوند، صدف اسداللهی، علی خیام، مهدی حکمتی، حامد خرمآبادی بازیگران اصلی نمایش «شاه لیر، روایتی آهنگین» هستند.
آرین آقاقلیزاده، مهدی پورجمال، علیرضا محمدیان، سایناز نگاهیمقدم، رادمهر رجبی، محراب نورالدینی، روشا حمزهپور، وانیا اصغریخواه، دانیال ضیابخش، امیرحسین شعبانی، راضیه شریفیراد، میلاد فتوت احمدی، سپهر قشقایی، علی اژدریان، سارا ترازیان، علیرضا امینی، رومینا بختیارزاده، تیدا کیان، هومن بخشی، ثنا پاشا زانوسی، شمیم چهارسوقی، حیدر حاتم راد، امیرمحمد حسینی، مهدی حمزوی، نسترن دانشخواهی، طاها ذوالفقاری، پریسا رضایی، مهشید رنجبر، حانیه سلطانی، ساینا شمس، پارمین صادقی، هستی طاووسی، یاسمن عابدینی، نگین عطایی، سارا صفوی، آذر فتاحی، مصطفی قاسمی، زهرا مختارزاده، حامد مفرح، ستایش مقدم، سحر موسوی، رفعت حسن نژاد، هانیه نصیری، علیرضا رحمانی، مرجان میرزایی دیگر بازیگران این نمایش هستند.
رضا یزدانی، که پیش از این در عرصه تئاتر فعالیت داشته است، در نمایشهایی همچون «ترانههای قدیمی»، «هفت مجلس در عزا و معجزه» و «خرده روایتهای زن و شوهری» به ایفای نقش پرداخته است.
این خواننده که چند سالی است وارد حرفه بازیگری شده، در سال ۱۴۰۱ در نمایش «عشق روزهای کرونا» به کارگردانی محمد رحمانیان و تهیه کنندگی علی اوجی در کنار احترام برومند، مهتاب نصیرپور، مهدی ساکی، میترا حجار، اندیشه فولادوند، نرگس محمدی، علی اوجی، شکیب شجره روی صحنه رفته بود.
همچنین احمد ساعتچیان که بیشتر از هر حرفه دیگری، در تئاتر صاحب نام است، در بیش از ۴۰ نمایش ایفای نقش کرده و بیش از ۲۰ نمایش را روی صحنه تئاتر هدایتگری کرده است. این بازیگر تاکنون با کارگردانانی چون امیر دژاکام، حمید سمندریان، میکائیل شهرستانی، کیومرث مرادی و فرهاد آئیش و بزرگان دیگری در این عرصه همکاری داشته است.
نکوداشت فرهاد آییش برگزار شد
مراسم نکوداشت فرهاد آئیش، بازیگر و کارگردان تئاتر همزمان با آغاز اجرای نمایش «به یک قاتل ساده نیازمندیم» برگزار شد.
مراسم نکوداشت فرهاد آئیش، بازیگر و کارگردان تئاتر همزمان با افتتاحیه نمایش «به یک قاتل ساده نیازمندیم» به نویسندگی و کارگردانی مریم امینی و تهیهکنندگی وحید سالکفرد در عمارت نوفللوشاتو برگزار شد.
ایوب آقاخانی، بازیگر نمایش «به یک قاتل ساده نیازمندیم» در ابتدای این نکوداشت که پس از پایان اجرا انجام شد، گفت: این نکوداشت به حکم تشکر از بابت تمام زیست هنرمندانه فردی است که روی صحنه به شخصیتهای متفاوتی جان بخشید. فرهاد آئیش تنها استاد ما روی صحنه نیست. او استاد ماست همه جا و همیشه و ما با مرور بازیهای او همیشه در حال آموختن هستیم.
او ادامه داد: این هنرمند جزو معدود افراد خانواده تئاتر است که همیشه دربارهاش گفتهام؛ او یک انسان شیشهای است. او هیچ چیز پنهانی ندارد. آرتیستتر، فیلسوفتر و سقراطتر از این آدم کم دیدهام و به نیابت از همه اعضای گروه نمایشی «به یک قاتل ساده نیازمندیم» از سالها حضور خالصانهاش روی صحنه تشکر میکنم.
فرهاد آئیش نیز در ادامه بیان کرد: من حرفی برای گفتن ندارم، بسیار تحت تاثیر این فضا قرار گرفتم. اگر بعضی از شما من را دوست دارید، به خاطر این است که من فقط دوست دارم با شما زندگی کنم.
در این مراسم که پس از اجرای نمایش انجام شد، گلاب آدینه و اکرم محمدی از هنرمندان پیشکسوت تئاتر نیز حضور داشتند.
ایوب آقاخانی، بهرام سرورینژاد و رُز رضوی بازیگران نمایش «به یک قاتل ساده نیازمندیم» هستند که از ۱۴ اردیبهشت، ساعت ۲۱:۱۵ دقیقه اجراهای خود را در عمارت نوفللوشاتو آغاز کرده است.
«پینوکیو» روی صحنه میماند
نمایش «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع تا تاریخ ۲۶ اردیبهشت در تالار هنر روی صحنه خواهد بود.
این نمایش که به نویسندگی سو آرِنگو و کارگردانی داود زارع از تاریخ ۲۰ فروردین اجرای خود را در تالار هنر آغاز کرده، تاکنون بیش از ۲۰ اجرا داشته و میزبان بیش از ۳۵۰۰ تماشاگر بوده است. استقبال خانوادهها از این اثر نمایشی، موجب شد تا با بررسی برنامهریزی اجراهای آینده، تصمیم به تمدید اجرای این نمایش گرفته شود. علاقهمندان میتوانند تا ۲۶ اردیبهشت نسبت به تهیه بلیت اقدام کنند.
تمدید اجرای «کارنامه بنداربیدخش» تا ۱۹ اردیبهشت
نمایش «کارنامه بنداربیدخش» به کارگردانی مشترک ساناز پوردشتی و مهدی وحیدروش تا ۱۹ اردیبهشت به اجراهای خود در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر ادامه میدهد.
«کارنامه بنداربیدخش» نوشته بهرام بیضایی این روزها با تهیهکنندگی سجاد افشاریان و کارگردانی مشترک ساناز پوردشتی و مهدی وحیدروش در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است.
«کارنامه بنداربیدخش» قرار بود تا ۱۷ اردیبهشت روی صحنه باشد اما به دلیل استقبال مخاطبان اجراهای این نمایش تا ۱۹ اردیبهشت تمدید شد.
حسن فضلی و مهدی وحیدروش بازیگران این اثر نمایشی هستند.
شماره جدید ماهنامه «نمایش» منتشر شد
شماره جدید ماهنامه تخصصی «نمایش» با تمرکز بر مباحث نظری و تحلیلی تئاتر پستمدرن و همچنین یادنامههایی در بزرگداشت استادان فقید این هنر، توسط انجمن هنرهای نمایشی ایران منتشر شد.
این شماره با سرمقالهای از سید جواد روشن، سردبیر ماهنامه، با عنوان «توجه به اندیشهورزی در تئاتر» آغاز میشود. در بخش گفتوگو، فرهاد ناظرزاده کرمانی در گفتوگویی اختصاصی با سردبیر، با نگاهی امیدوارانه از آینده تئاتر ایران سخن میگوید.
پرونده ویژه این شماره به تئاتر پستمدرن اختصاص یافته و با مقالاتی از نویسندگان بینالمللی و مترجمان ایرانی، ابعاد گوناگون این جریان هنری را بررسی میکند؛ از جمله «تئاتر پستمدرن: تناقض در مفهوم؟» (دونا ال. هافمایستر)، «تاریخ در تئاتر پستمدرن» و «صدا و روایت در درام پستمدرن».
در بخش پرتره و یادبود، یادنامههایی به قلم چهرههای شاخص درباره زندهیادان حمید سمندریان، جلال ستاری و عنایتالله شهیدی منتشر شده است. همچنین در بخش نقد و تحلیل، آثاری همچون «زندهبهگور»، «چاپلین» و «در جستوجوی بازیگر هملت» مورد نقد و ارزیابی قرار گرفتهاند.
میزگردی درباره نسبت میان تئاتر دانشجویی و تئاتر تجربی، گزارش تحلیلی از تأثیر ترجمه متون مرجع بر آموزش بازیگری و پروندهای جامع دربارهی دیوید ممت شامل گفتوگو، تحلیل آثار و دیدگاههای دراماتیک این نویسندهی معاصر، از دیگر مطالب خواندنی این شماره بهشمار میروند.
ماهنامه «نمایش» با رویکردی تحلیلی، پژوهشی و انتقادی، بستری برای تأمل در جریانهای معاصر تئاتر ایران و جهان فراهم میآورد و این شماره نیز بر همان مسیر گام برداشته است.
در این شماره، نویسندگان و مترجمانی چون محمدحسین ناصربخت، محمودرضا رحیمی، حسن پارسایی، جهانشیر یاراحمدی، عباس اقسامی، علی جعفری فوتمی، هومن زندیزاده، علیرضا سعیدی، سعید محبی، محمدحسن خدایی، پوپک رحیمی، مرجان سمندریمعطوف، محمدرضا آزاد، زندهیاد عبدالرضا فریدزاده، نسیبه جمشیدی شاهرودی، شیوا اردویی، پگاه صمدزاده، غزل اسدی، نیلوفر ثانی و هومن نجفیان به عنوان نویسنده یا مترجم همکاری داشتهاند.