به گزارش ایرنا، مریم فاتحی زاده عصر سه شنبه در نشست ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استانداری اصفهان افزود: اکنون دیگر نمی توان گفت جمعیت کشور جوان است زیرا با کاهش محسوس موالید مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه چنانچه این موضوع مدیریت نشود به تدریج به عنوان پیرترین کشور خاورمیانه شناخته می شویم، هشدار داد: در این شرایط باید باور کنیم جوانی جمعیت یک مساله حیاتی و دارای اولویت است که باید به طور ویژه و با ارائه راهکارهای موثر در راس برنامه های نهادهای متولی قرار بگیرد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان از تدوین نهایی نقشه جمعیت این استان خبر داد و افزود: این سند شامل اطلاعات و آمار جمعیتی به تفکیک شهرستانها هم چنین تازه ترین یافته های پژوهشی درباره آسیب شناسی تحقق جوانی جمعیت است.
فاتحی زاده گفت: بر اساس بررسی های انجام شده، تک فرزندی یا تمایل نداشتن به فرزند به دنبال موانع فرهنگی و اجتماعی فراگیر شده است.
وی افزود: کاهش ازدواج، افزایش طلاق، تاخیر در تولد فرزند اول و گرایش به تک فرزندی دستیابی به اهداف قانون جوانی جمعیت را دشوار کرده است.
فاتحی زاده ادامه داد: با وجود اینکه نتیجه بررسی ها نشان داده زنان ایرانی به مادر شدن اشتیاق دارند اما فرزندآوری در زوج های جوان دیر اتفاق می افتد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان ادامه داد: تولد فرزند دوم به بعد افزایش یافته و سیاست های تشویقی قانون جوانی جمعیت در این مورد نتایج خوبی به همراه داشته است.
وی اجرای طرح فتحان، بوم نگاری جمعیت استان، راه اندازی شبکه های مردمی فعالان حوزه جمعیت، کنترل سقط جنین، ساماندهی خانواده های دارای چندقلو و ایجاد کمیته فرزندخواندگی را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.
فاتحی زاده گفت: فرصت طلایی مدیریت جمعیت هفت سال است و نهادهای متولی باید نظام مسائل اولویت دار در این بخش را احصاء و با شتاب بیشتری عملیاتی کنند.
وی دغدغه مندی و مشارکت فعالان مردمی و تشکل های مردم محور اصفهان را در حوزه جوانی جمعیت ستودنی توصیف کرد.
به گزارش ایرنا در این جلسه پیشنهادها برای برنامه های هفته ملی جوانی جمعیت بررسی شد.
همچنین مدعوین جلسه، سند جمعیت استان را برای تصویب نهایی مرور و تغییرات مورد نیاز آن را جمع بندی کردند.
اصفهان اکنون با بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از لحاظ شاخص جمعیتی روند کاهشی دارد. حدود ۱۲ درصد از جمعیت این استان سالمند و بالای ۶۰ سال هستند و شیب سالمندی در این خطه تندتر از میانگین کشور است.
جمعیت تخمینی این استان در حال حاضر پنج میلیون و ۴۲۱ هزار نفر است که نسبت به سال گذشته بطور تقریبی تنها ۰.۳۴ درصد افزایش نشان میدهد.
هفته ملی جمعیت از ۲۴ اردیبهشت آغاز می شود.