به گزارش روز سهشنبه دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علیرضا رهایی در جریان بازدید فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: این دانشگاه بیش از ۷۰ سال سابقه علمی دارد و تاکنون ۴۰ هزار فارغ التحصیل در رشته های مختلف مهندسی را تربیت کرده است و با داشتن ۱۸ دانشکده، چهار پردیس در بندرعباس، ماهشهر، کیش و گرمسار همواره از گذشته به عنوان یک دانشگاه برنامه محور حرکت کرده است.
وی به ۳۰ عضو هیات علمی با تجربه و پیشکسوت در شورای راهبردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد و افزود: مسیر اصلاح برنامه راهبردی دانشگاه در این شورا دنبال می شود و سه مقوله کارآمدسازی فعالیتها و ماموریتها، ارتقای بهرهوری از طریق هوشمندسازی و ارتقای رضایتمندی را به عنوان رویکردهای مهم برای سال ۱۴۰۴ در دانشگاه تعیین کرده ایم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر به ضرورت نوآوری در برنامه های آموزشی دانشجویان پرداخت و گفت: از سال ۹۰ تا ۹۳ حدود ۳۶ رشته جدید از جمله عصبی شناختی، علوم فناوری، بیوفتونیک، فوتونیک، اقتصاد انرژی، مهندسی معماری و کوانتوم در دانشگاه راه اندازی شد و از بهمن ۱۴۰۳ اقدام به جذب دانشجو کردیم و قرار است پژوهانه استادان و تاسیس آزمایشگاههای پشتیبان به این رشته ها اختصاص یابد.
رهایی افزود: در سطح ملی نیز مطالعاتی در حوزه اقتصاد انرژی، ناترازی انرژی و حکمرانی دیجیتال مطرح و در زمینه حکمرانی دیجیتال برنامه جدیدی تنظیم و تدوین شد. همچنین در زمینههای دریامحور، هوایی، هوش مصنوعی و فناوری های نوظهور نیز برنامه های خوبی در دانشگاه در دست اجرا است.
راهاندازی ۲ مجله انرژی
وی به افزایش آمار قرارداد همکاریهای پژوهشی دانشگاه با صنعت اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک قرارداد یک هزار میلیارد تومانی با سازمان صنایع دریایی منعقد کردیم و در نظر است این نوع قرارداد با سازمان صنایع هوایی نیز منعقد شود.
رئیس دانشگاه امیرکبیر به نمایه چهار مجله علمی این دانشگاه در اسکوپوس اشاره و تاکید کرد: علاوه بر آن امسال ۲ مجله جدید در حوزه شیمی، پتروشیمی و مهندسی نساجی و انرژی راه اندازی خواهد شد که امید است مسیر نمایه شدن را نیز طی کند.
حدود ۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه امیرکبیر تحصیل میکنند
رهایی به فعالیتهای بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گریزی زد و افزود: حدود ۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که تعداد این دانشجویان باید افزایش یابد.
وی از راه اندازی یک پارک علم و فناوری مشترک با کشور عمان خبر داد و اظهار کرد: مجوز راه اندازی این پارک سال گذشته از وزارت علوم دریافت شد. همچنین رایزنی هایی نیز با یکی از دانشگاه های کشور عمان انجام دادیم. به طوریکه زمین و موقعیت مناسبی برای این امر تخصیص داده شد و امید است امسال بتوانیم این پارک را راه اندازی کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به بهبود وضعیت خوابگاه های دانشجویی اظهار کرد: سال گذشته درسی به عنوان مهارت های زندگی دانشجویی برای همه دانشجویان دانشگاه ارائه کردیم که می تواند به ایجاد انگیزه و روحیه دانشجویان کمک کند.
رهایی به ۲ طرح جدید مهندسی شیمی و دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر هم اشاره کرد و گفت: از پایان اردیبهشت ماه به تدریج هر ماه یک یا دو طبقه از این دانشکده ها راه اندازی میشود.
وی همچنین مسکن را بزرگترین مشکل استادان جوان دانست و گفت: این مشکل به حدی جدی است که برخی از استادان از ادامه کار با دانشگاه منصرف میشوند. بر این اساس ما تسهیلاتی از شهرداری دریافت کردیم تا در خیابان دمشق ساختمانی ۵۰ واحدی را برای مسکن استادان فراهم کنیم تا آنها در دورههای سه تا ۵ ساله در این مکان اسکان داشته باشند.