بهره‌گیری از هوش مصنوعی در رادیولوژی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها

بهره‌گیری از هوش مصنوعی در رادیولوژی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها

 تهران - ایرنا- عضو هیات مدیره انجمن رادیولوژی ایران گفت: تشخیص زودهنگام، پیدا کردن حدود و حجم ضایعات همچنین تشخیص دقیق‌تر ضایعات بیماری‌های مختلف از کاربردهای اصلی هوش مصنوعی در رادیولوژی است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معصومه گیتی روز سه شنبه افزود: امروزه هوش مصنوعی به جزء جدایی ناپذیر از زندگی تبدیل شده است و همانطور که روزانه با گوشی‌های هوشمند، مسیریاب‌ها و نرم افزارهای مختلفی در زمینه هوش مصنوعی سروکار داریم؛ در زمینه پزشکی و تشخیص و درمان بیماری‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.

وی با اشاره به گسترش کاربرد هوش مصنوعی در زندگی بشری و علوم و تخصص‌های مختلف، گفت: در علوم پزشکی از جمله رادیولوژی و تصویربرداری پزشکی شاهد گسترش کاربرد هوش مصنوعی در حوزه‌های تشخیص، آموزش، پژوهش و درمان هستیم و ورود هوش مصنوعی باعث ایجاد تحولی شگرف در امر آموزش و یادگیری در این حوزه پزشکی شده است.

گیتی با بیان اینکه انجمن رادیولوژی ایران، یکی از پیشروترین انجمن‌های پزشکی کشور است، اظهار کرد: این انجمن همواره در عرصه‌های علمی همگام با مباحث روز دنیا حرکت کرده است و امروزه با توجه به فراگیری و اهمیت توجه به ظرفیت هوش مصنوعی در این رشته، سعی در معرفی آخرین دستاوردها و کاربردی‌ترین آموزش‌ها در این زمینه به خانواده چهار هزار نفری رادیولوژی کشور دارد.

به گفته وی، انجمن رادیولوژی کشور با راهبری فرآیندهای آموزشی، پژوهشی و کاربردی‌سازی هوش مصنوعی سعی در برطرف کردن نواقص این مسیر و اجرای طرح‌های ملی با همکاری دانشگاه‌ها و اساتید دارد.

عضو هیات مدیره انجمن رادیولوژی ایران افزود: سرعت پیشرفت علم زیاد است و در حال حاضر در کشور نرم افزارهای مختلفی در زمینه هوش مصنوعی در رادیولوژی در حال شکل‌گیری است. برخی از آنها مانند تصویربرداری در ماموگرافی نسبتا جلوتر از سایر نرم افزارها است که با محصولات خارجی رقابت می‌کند و همگام با آنها پیش می‌رود.

گیتی با اشاره به چند تکنولوژی جدید هوش مصنوعی در دنیا که در اختیار رادیولوژیست‌ها قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر علاوه بر نرم افزارهای تصویربرداری ماموگرافی در زمینه های دیگر مانند تشخیص بیماری سل و تشخیص بیماری‌های عصبی خاص مانند ام اس، نرم افزارهایی در حال استفاده است که باید از دقت بیشتری برخوردار شوند تا هزینه‌ای که برای آنها می‌شود، ارزش داشته باشد.

عضو هیات مدیره انجمن رادیولوژی ایران، حفاظت از اطلاعات را یکی از چالش‌های هوش مصنوعی در سلامت دانست و گفت: اطلاعات بیماران و اطلاعات یک جمعیت جزو داده‌های با ارزشی است که با وضع قوانین و مقررات می‌توان از افشای آن پیشگیری کرد.

 

 منبع خبر

جدیدترین ویدئوها

بیشتر ببینید ›