به گزارش ایرنا، حسین جمشیدی روز یکشنبه در کمیته توسعه انرژی های تجدیدپذیر تایباد افزود: هم اینک ۲۷ مگاوات برق در بخش کشاورزی، ۱۱ مگاوات در حوزه سرمایه گذاری بخش خصوصی و خانگی، ۱۰ مگاوات با کاربری صنعتی و ۲ مگاوات در بخش صنعت شهرستان تایباد مورد نیاز است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر برای تولید پنج مگاوات برق در این منطقه در حوزه صنعت، سرمایه گذاران متقاضی با سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری ایران ( ساتبا ) در مرحله عقد قرارداد هستند.
فرماندار تایباد با اشاره به اینکه این شهرستان با داشتن افزون بر ۴۰۰ حلقه چاه کشاورزی یکی از قطب های تولید محصولات زراعی و باغی استان خراسان رضوی به شمار می رود، ادامه داد: با توجه به وضعیت ناترازی انرژی، پیش بینی میشود قطع برق در بخش کشاورزی در سالهای آینده افزایش یابد.
به گفته وی، راه اندازی نیروگاه های خورشیدی برای کشاورزان و جبران قطعی برق چاه های کشاورزی یک ضرورت است
.جمشیدی گفت: سال گذشته میانگین متوسط روزهای آفتابی در این شهرستان هشت ساعت به ثبت رسیده است، کشاورزان و سرمایه گذاران باید از این ظرفیت نهایت استفاده را داشته باشند.
وی افزود: وزش بادهای معروف ۱۲۰ روزه این منطقه و روزهای آفتابی شهرستان تایباد برای احداث نیروگاههای تلفیقی باد و خورشیدی بهترین عملکرد را دارند.
فرماندار تایباد بیان کرد: هم اینک ۲ سایت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۴۳۰ کیلووات با سرمایه گذاری بخش خصوصی این شهرستان در مدار تولید قرار دارد.
وی اضافه کرد: احداث و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در مقیاس های متفاوت در تایباد، گامی در راستای خودکفایی و تامین قسمتی از معیشت خانواده های تحت پوشش نهاد های حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی این شهرستان خواهد بود.
جمشیدی گفت: سرمایه گذاران زیادی برای احداث نیروگاه های خورشیدی در این خطه مرزی اعلام آمادگی کرده اند که رفع مشکلات و موانع پیش روی آنها نیاز به نگاه ویژه مسوولان دستگاه های متولی دارد.
مرکز شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت با ۳۸ روستا در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.