به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حسین سیمایی صراف روز یکشنبه در آیین بزرگداشت سالگرد شهادت آیتالله مرتضی مطهری و گرامیداشت روز معلم و استاد که در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: شهید مطهری به این موضوع هم از زاویه فسلفه وارد میشود هم حقوق. کتاب عدل الهی و در برخی دیگر از آثار استاد به مفهوم عدالت وارد میشوند و تحلیل میکنند.
وی افزود: روش تحلیل ایشان خیلی جالب است، ایشان تاریخ مساله، انگیزههای مساله، آثار سیاسی و اجتماعی، نگاهها و مکتبها در زمینه عدالت را تحلیل میکنند.
وزیر علوم گفت: استاد مطهری فقط به عدالت به عنوان موضوع نظری و تئوری نگاه نمیکرد، چون او مساله را از اجتماع میگرفت، به همه جوانب توجه میکرد و هوش بالای ایشان در روش تحقیق ایشان موثر بود.
وی ادامه داد: یکی از جنبههای دیگر عدالت که توجه استاد را جلب کرده بود، عدالت در فقه بود، استاد اولین نفری است که عدالت را به عنوان یک قاعده فقهی مطرح میکند و این ناشی از این است که ذهن ایشان درگیر مسائل اجتماع بوده است، جامعه آن روز و جامعه امروز نسبت به برخی از گزارههای فقهی، شرعی و حقوقی، مساله دارد و فکر میکند عادلانه نیست.
سیمایی تاکید کرد: استاد مطهری معتقد بود که عدالت یکی از بنیادها و پایههای حقوق و فقه است.
پاسخ آقای وزیر به اعتراض دانشجویان
یکی از دانشجویان با گلایه مستقیم خطاب به آقای وزیر گفت: آقای دکتر، ۹ ماه از تشکیل دولت گذشته و ما هنوز رئیس دانشگاه نداریم، فقط سرپرست داریم. مشکلات ما را ببینید؛ دانشگاه انسجام ندارد، آبسردکن خراب است، غذای بیرون بیکیفیت و غیربهداشتی است.
وزیر علوم در واکنش به اعتراض دانشجویان در جمع خبرنگاران گفت: ما دوست داریم شما بهترین خوابگاه را داشته باشید، مفرحترین و شادترین کلاسهای آموزشی، آزمایشگاههای مدرن؛ اینها وظیفه ماست.
سیمایی تاکید کرد: دلمان میخواهد وقتی دانشجو وارد دانشکده و دانشگاه میشود، دلش نخواهد بیرون برود، بلکه بیشترین وقتش را در دانشگاه بگذراند.
وی افزود: بعضا استاد ما وقتی وارد دانشکده میشود، تنها به فکر این است که درسش را بدهد و سریع برود؛ چرا؟ چون استاد نه کتابخانه شخصی دارد، نه اتاقش مجهز است، نه کامپیوتر مناسبی در اختیار دارد.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به وضعیت معیشتی اعضای هیئتعلمی گفت: وضع ما از لحاظ مالی، امکانات و ابزار مناسب نیست. شما ببینید حقوق کارمندان چقدر پایین است، آیا این حقوق کفاف زندگیشان را میدهد؟
وی خطاب به دانشجویان افزود: شما دانشجوی تحلیلی هستید، مشکلات را دقیق ببینید. چرا حقوق مکفی نیست؟ چرا ما نمیتوانیم به دانشجوی دکتری امکانات لازم را بدهیم؟ به قول خارجیها، دکتری یعنی فردی که باید تماموقت روی پژوهش کار کند؛ پس باید به او حقوق بدهیم؛ اما دانشجوی دکتری ما ناچار است هم درس بخواند، هم کار کند و بعد پژوهش هم انجام دهد. پژوهشهای ما زمانی معنا پیدا میکند که مبتنی بر نیازها و مطالبات واقعی باشد.
سیماییصراف با اشاره به چالشهای بودجهای گفت: کشور با منابع محدودی مواجه است و شما هم در جریان کسری بودجه هستید؛ صادرات ایران را هم میدانید در چه وضعیتی قرار دارد. ظرفیتی در اختیار ماست که باید به همه نقاط کشور برسد و ما استقامت میکنیم و امیدواریم نتیجه آن را ببینیم.