به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حامد حسنپور روز یکشنبه در نشست خبری هفتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: هدف این باشگاه شناسایی، جذب، پرورش و حمایت از استعداد های علمی کشور است.
وی ادامه داد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ایجاد شادابی، شور و نشاط علمی، استعدادیابی و توانافزایی مهارتی دانش آموزان با هدف گسترش فرهنگ تحقیق، پژوهش و رشد مهارت های علمی و عملی دانش آموزان سراسر کشور این جشنواره را با شعار "پیش به سوی دانشمند شدن" برنامه ریزی و اجرا می کند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ما موفقیت هایی در کشور داریم که اگر بتوانیم آنها را وارد محیط های علمی کنیم بهتر می توان به آنها کمک کرد.
حسنپور بیان داشت: جشنواره فرهیختگان مشق پژوهش است تا دانشجویان و دانش آموزان بیاموزند که چگونه می توان به صورت تیمی موضوعات را حل و تکنیک مساله را فرا گرفت.
وی گفت: در آیین نامه جدید استعدادهای درخشان دانشگاه آزاد اسلامی، رویداد فرهیختگان جوان که به صورت تیمی برگزار می شود، حائز امتیاز نخبگی است و علاوه بر آن، این باشگاه امتیاز نخبگی به برگزیدگان برتر تیمی این رویداد اعطا می کند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی درباره امکانتجاری سازی این رویداد گفت: همه طرح های شرکت کنندگان در سامانه باشگاه پژوهشگران به طور رایگان به اشتراک گذاشته می شود و پارک علم و فناوری دانشگاه هم از طرح های منتهی به نتیجه حمایت می کند.
حسنپور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عدالت آموزشی از دیگر موضوعات مهم در این رویداد است و با توجه به برگزاری موفق دوره ششم جشنواره فرهیختگان جوان در اردیبهشت ماه امسال در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و حضور بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز با استعداد و نخبه از سراسر کشور، ثبتنام هفتمین جشنواره فرهیختگان جوان در رشتههای مختلف علمی در پنج محور دستسازه های نمایشگاهی، سمینارهای علمی، مسابقات دانشآموزی، تولید محتوای دیجیتال تعریف شد.
وی افزود: نسلی که در این رویداد شرکت می کنند، نقاد هستند و در هر دوره طرح پژوهشی تازه ای هم دارند که این جشنواره فرصتی برای آنها در محیط دانشگاهی است.
شرکتکنندگان جشنواره فرهیختگان وارد شبکه پژوهشی میشوند
معاون دانش آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و دبیر علمی جشنواره نیز در این نشست گفت: برگزاری این رویداد و آشنا شدن دانش آموزان با محیط علمی دانشگاهی کمک می کند تا شرایط برای حضور نسل آینده با شناخت بهتر فراهمشود.
سعید سرکارات افزود: حضور دانش آموزان در این رویداد علاوه بر رقابت و دستاوردها شرایطی فراهم می کند تا آنها وارد شبکه پژوهشی شده و ضمن آموزش در معرض فعالیت های همدیگر قرار بگیرند.
حضور بیش از سه هزار دانش آموز در جشنواره فرهیختگان جوان
مدیر مسابقات دانشآموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و دبیر اجرایی جشنواره گفت: هفتمین جشنواره طرح های دانش آموزی فرهیختگان جوان ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه و با حضور بیش از سه هزار دانش آموز از سراسر کشور در قالب یک هزار و ۱۰۰ طرح علمی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود.
الناز فطیر خورانی افزود که این جشنواره ویژه تمام مقاطع تحصیلی در پنج محورغرفه های نمایشگاهی، سمینارهای علمی، مسابقات دانش آموزی، تولید محتوای دیجیتال و سخنرانی علمی و بیش از ۱۳۰ گرایش برنامه ریزی شده و بیش از ۷۰۰ طرح هم ثبت شده است.
وی افزود: در این دوره از جشنواره، دانش آموزان، معلمان و خانواده آنان که در رویداد شرکت دارند در قالب تورهای علمی از مراکز علمی و تحقیقاتی واحد علوم و تحقیقات مانند پلاسما و پرینتر ۳ بعدی بازدید می کنند. همچنین دانش آموزان میتوانند دستاوردها و تحقیقات خود را در شاخههای مختلف علوم فنی مهندسی، علوم اجتماعی و انسانی، علوم پایه (فیزیک، شیمی و زیست)، هنر و معماری، زیست فناوری، علوم کامپیوتر، سواد مالی و نانو ارائه کنند.
دبیر اجرایی این جشنواره گفت که در این دوره در بخش مسابقات گرایشهایی چون بازیسازی، کامپیوتر و برنامهنویسی، هوافضا، رباتیک، سازههای ماکارونی، ماشینهای کمیکار و کاپ فیزیک ایران برگزار می شود و جوایز طرحهای منتخب این جشنواره هدیه نقدی و تندیس جشنواره، عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و بهرهمندی از تسهیلات عضویت، هدایت طرحهای برتر در مسیر رشد و تجاریسازی در مراکز رشد دانشگاه و هدایت و مشاوره از طریق وبینارها و دورههای آموزشی است.
فطیر خورانی یادآورشد: تمامی دانشجویان انجمن های علمی دانشگاه آزاد در واقع مجریان اصلی این جشنواره هستند.
به گزارش ایرنا، هفتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه با حضور طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در محل کتابخانه دکتر حبیبی گشایش می یابد
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دارای ۵۲۶ باشگاه واحد و ۴۱ هزار ۵۹۹ عضو فعال دانشجویی و دانش آموزی است که ۶۰۴ انجمن هم دارد.