به گزارش خبرنگار ایرنا، مهرداد حمیدی روز یکشنبه در نشست خبری به بررسی مفهوم و تفاوتهای کنگره و رویداد(سامیت) اشاره کرد و افزود: کنگره به عنوان یک همایش علمی با سخنرانیها و کارگاههای متعدد است در حالیکه رویداد به عنوان یک برنامه چندبعدی و اجتماعی با هدف ترویج علم و فناوری معرفی میشود.
وی با بیان اینکه رویداد فناوری یک برنامه ساختار یافته است که معمولا در یک یا چند روز برگزار می شود، اضافه کرد: هدف این برنامه، گرد هم آوردن ذینفعان مختلف در اکوسیستم فناوری است که شرکت کنندگان می توانند شامل نوآوران، رهبران صنایع، استارتاپ ها، سرمایه گذاران و علاقمندان به فناوری باشند.
دبیر رویداد تخصصی فناوری دارویی ایران ادامه داد: این رویداد بستری برای بررسی پیشرفت ها درباره مسائل حیاتی و همکاری در زمینه فرصت های آینده در دنیای فناوری دارویی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی زنجان به دنبال ایجاد مدلی بینالمللی از دانشگاههای تاثیرگذار بوده و در این راستا برنامههایی مانند «دانشنامه سلامت» را آغاز کرده است، اظهار داشت: رویداد بینالمللی در حوزه فناوریهای دارویی در تاریخ ۱۱ تا ۱۳ شهریور در تهران برگزار خواهد شد.
این مسوول اضافه کرد:این رویداد شامل ۲۴ نوع فعالیت مختلف بوده و به دنبال گرد هم آوردن فعالان این حوزه از ایران و سایر نقاط جهان است.
حمیدی افزود: دبیرخانه دائمی برای این رویداد در پارک علم و فناوری زنجان ایجاد شده است تا برگزاری آن به صورت مداوم و سالانه ادامه یابد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان تأکید کرد: این رویداد به عنوان یک برند مختص دانشگاه علوم پزشکی زنجان به دنبال پرورش نسل جوان فناور و ایجاد اکوسیستم فناوری دارویی در کشور است و برنامهریزیهای درازمدتی برای این هدف دارد.
وی با بیان اینکه این رویدادها به صورت مستمر و با هدف تداوم و پویایی برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد:کیفیسازی علم و تأثیرگذاری آن در سطح جهانی اهمیت بسزایی دارد.
حمیدی با بیان اینکه در کنار توجه به تعداد مقالات و آمار، کیفیت و عمق کارهای علمی نیز بسیار مهم است، افزود: یک مقاله عمیق میتواند تأثیر بیشتری نسبت به تعداد زیادی مقاله معمولی داشته باشد.
وی به ضرورت رصد نقاط تمرکز علمی در دنیا و مورد توجه اکوسیستم فناوری اشاره کرد و گفت: ارجاعات به کارهای علمی باید از سوی جامعه علمی و محافل صنعتی و فناوری انجام شود که شاخصهای مهمی برای ارزیابی اثرگذاری علمی محسوب میشود.
این مسوول با تاکید بر اینکه هدف اصلی ما هدایت جامعه علمی کشور به سمت انجام کارهای با ضریب تأثیرگذاری بینالمللی و اجتماعی بالا است، گفت: این موضوع شامل توجه به نیازهای امروز جامعه و تولید علم برای رفع نیازهای صنعتی و اجتماعی است.
حمیدی به لزوم همکاری بین دانشگاه، سیاستگذاران و صنعت اشاره کرد و افزود: این همکاری میتواند به کاهش فاصلهها و گسستهای موجود کمک کند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان به چالشهای موجود در دانشگاهها و دشواریهای پیش روی پژوهش و فناوری در کشور اشاره کرد و گفت:با وجود مشکلاتی مانند تحریمها، باید تلاش کرد تا حداکثر اثرگذاری از فعالیتهای علمی به دست آید.