به گزارش ایرنا، عرصه رسانه، فقط حضور در نشست های خبری و یا پوشش فلان همایش یا جلسه نیست؛ ثابت شده پوشش اخبار به این شکل با کمترین مخاطب روبروست.
رویکرد عرصه اطلاع رسانی باید تولید گزارش، یادداشت و مصاحبه های اثرگزار باشد به گونه ای که اثرات آن در جامعه دیده شود و تکانی به متولیان آن بخش بدهد تا خروجی آن علاوه بر نفس اطلاع رسانی، سامان یافتن کار و مشکلات مردم و جامعه نیز باشد.
متاسفانه عادت کرده ایم تا در یک نشست رسانه ای یا یک جلسه از پیش دعوت شده فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، هنری و .... شرکت کنیم و صحبت های چند سخنران را قاب کرده و در اختیار مخاطب قرار دهیم که این ابتدایی ترین نوع اطلاع رسانی است.
خبرنگاری که در صحنه های مختلف خبری حضور پیدا می کند علاوه بر پوشش آن جلسه و آن نشست باید به دنبال بهره گیری خبری از آن نیز باشد، تنگناهای جامعه را ببیند، مشکلات را بررسی کند و از محتوای آن نشست، گزارش و یادداشتهایی با هدف رفع یا کاهش مشکلات و ساماندهی کار شهروندان ارائه دهد و به عبارت دیگر از آن نشست، نردبانی برای یک گزارش و یا یک یادداشت بسازد و آن را منتشر کند.
جا دارد خبرنگاران (و نه صرفا رسانه) با تولید گزارش و یادداشتهای اثرگزار (و نه فقط مصاحبه و پوشش نشست های خبری)، بخشی از رنج های جامعه را کم کرده و به دنبال رفع کاستیها باشند.
این روزها شبکه های اجتماعی و کانال های خبری، حد و مرزی برای انتقال اخبار (فارغ از صحت یا سقم آن) قائل نیستند و کافیست کاهی به دست آنها بدهی تا کوهی بسازند اما رسانه های باسابقه و قدیمی باید توجه داشته باشند که این رویکرد، منطقی و مخاطب پسند نیست؛ باید با حفظ سه اصل "دقت، سرعت و صحت"، نسبت به اطلاع رسانی اقدام کنند.
در استان یزد، جای گزارش های خبری و یادداشتهای اثرگزار در عرصه اطلاع رسانی استان خالیست و بیشترین حجم خبرهای استان به انتقال اخبار فوری و کوتاهی خلاصه شده که گاهی برخی از آنها بعدا حتی تکذیب می شود.
متاسفانه عادت کرده ایم تا در یک نشست رسانه ای یا یک جلسه از پیش دعوت شده فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، هنری و .... شرکت کنیم و صحبت های چند سخنران را قاب کرده و در اختیار مخاطب قرار دهیم که این ابتدایی ترین نوع اطلاع رسانی استتولید محتوا، حلقه مفقوده عرصه خبر استان یزد است، تولیداتی که بتواند خروجی مثبتی داشته باشد و ضمن آنکه اذهان عمومی را به سوی خود جلب می کند مسوولان را هم به رفع کاستی های احتمالی تشویق کند.
توجه به این مهم شاید مهمترین حلقه گم شده عرصه رسانه و اطلاع سانی استان یزد باشد.
عرصه رسانه و خبر، عرصه زنگ تفریح و تجارت نیست؛ آن کس که وارد این عرصه میشود باید با عشق و علاقه این راه را انتخاب کند و هدفی جز تعالی جامعه و رفع مشکلات آن نداشته باشد.
پس از سالها که گفتیم و شنیدیم که یزد نیاز به خبرنگاران حرفه ای و تخصصی دارد و جای خالی گزارش و یاداشت و تولید محتوا در عرصه خبر استان خالیست، امروز شنبه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با همکاری خانه مطبوعات استان، خبرنگاران رسانه ها را به دور یک میز جمع کردند که هدف آن آغاز طرح تولید محتوای هدفمند در عرصه فرهنگ و هنر و در راس آنها عرصه خبر است، طرحی ابتکاری و نو که شاید تاکنون در کشور اجرایی نشده باشد.
توجه به تولید محتوا در این عرصه، نیاز مبرم عرصه خبر استان یزد بوده و هست و کاریست که باید زودتر از اینها انجام میشد؛ در این نشست که در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شد شفاف اعلام گردید که از این پس تولید محتوا (گزارش و یاداشت هدفمند) مبنای کار رسانه ها و خبرنگاران خواهد بود و بر اساس آن حمایت مالی خواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این نشست از آغاز طرح تولید محتوای هدفمند در حوزه فرهنگ و هنر استان خبر داد و گفت: هدف از این طرح، تقویت تعامل بین رسانهها و دستگاههای اجرایی است تا مشکلات و مسائل مختلف به درستی اطلاع رسانی شود.
به گزارش ایرنا " احسان عابدی " در جمع خبرنگاران افزود: در دنیای امروز، رسانهها بهعنوان پل ارتباطی میان حاکمیت و مردم، نقش بیبدیلی در اطلاعرسانی و آگاهسازی ایفا میکنند و برای تحقق اهداف توسعهای و اجتماعی، ضروری است که دستگاههای دولتی از ظرفیتهای رسانهای بهرهبرداری کنند و در این مسیر، همکاری ۲ سویه میان نهادهای دولتی و رسانهها امری ضروری است.
وی با بیان اینکه طرح یاد شده در جلسات شورای اطلاعرسانی استان مطرح و تصویب شد اظهار کرد: در همین راستا، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با هدف تقویت این تعامل و بهرهگیری از ظرفیتهای رسانهای، طرح «تولید محتوای هدفمند» را با اولویت موضوعات فرهنگی، هنری، دینی و قرآنی آغاز کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اضافه کرد: در این طرح، هر خبرنگار میتواند ماهانه سه مطلب شامل یادداشت، گزارش یا مصاحبه ارسال کند و محتواهای ارسالی توسط کمیتهای متشکل از فعالان حوزه رسانه و فرهنگ، مورد ارزیابی قرار میگیرد و از تولیدکنندگانی که محتوایی تأثیرگذار و هدفمند ارائه دهند، حمایت مادی خواهد شد.
عابدی با تأکید بر اینکه تمرکز این طرح بر خبرنگار است و نه رسانه افزود: این طرح بههیچوجه بهمنزله انتشار رپرتاژ آگهی یا صرفا انعکاس فعالیتهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست، بلکه هدف آن تولید محتوای اثرگذار و متناسب با نیازهای جامعه در حوزه فرهنگ و رسانه و بازتابدهنده دغدغههای فرهنگی جامعه است.
وی اضافه کرد: امید است با اجرای موفق این طرح، الگویی برای سایر دستگاههای دولتی در استان ایجاد شود تا آنها نیز با حمایت از رسانهها، مسائل خود را بهخوبی به اطلاع مردم برسانند و در نهایت، شاهد ارتقای سطح آگاهی عمومی و تحقق اهداف توسعهای در استان باشیم.
عابدی اضافه کرد: این طرح تفاوتهای زیادی با جشنوارههای مطبوعاتی دارد؛ چرا که در جشنوارهها موضوعات محدود است و محدودیتهایی برای داوری وجود دارد. اما این طرح، یک طرح پیوسته و مستمر است و ما امیدواریم که در آینده بتوانیم آن را گسترش دهیم و سایر دستگاههای دولتی را تشویق کنیم که با حمایت مالی از رسانهها، مسائل خود را در جامعه مطرح کنند.
وی اضافه کرد: موضوعات طرح یاد شده در حوزه فرهنگ و هنر طی روزهای آینده از طریق خانه مطبوعات استان منتشر می شود.
"امین سامعی" مدیرخانه مطبوعات استان یزد هم در این نشست مطالبی در زمینه طرح مذکور ارائه کرد.
همچنین" اعظم السادات میرجلیلی " سرپرست خبرگزاری تخصصی قران در یزد و از خبرنگاران با سابقه استان به عنوان مسوول کمیته تخصصی فرهنگ و هنر استان معرفی شد.
اعضای خانه مطبوعات استان یزد ۱۴۶ نفر هستند که از این تعداد ۷۵ نفر به صورت فعال در حرفه خبرنگاری فعالیت دارند و از ۱۴۶ نفر عضو خانه مطبوعات ۲۵ نفر صاحب امتیاز،۲۱ نفر مدیر مسئول، ۲۵ نماینده سرپرستی و ۷۵ نفر خبرنگار هستند.
تعداد بانوان خبرنگار در استان یزد ۳۲ نفر و آقایان نیز ۴۳ نفر هستند.