مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت: دستورالعمل غربالگری اضافه وزن کودکان در حال تدوین است

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت: دستورالعمل غربالگری اضافه وزن کودکان در حال تدوین است

 مشهد- ایرنا- مدیر کل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: غربالگری اضافه وزن کودکان از جمله برنامه‌های مهم دفتر بهبود تغذیه است که از مهر ماه امسال اجرا می‌شود و دستورالعمل آن هم در حال تدوین است.

به گزارش ایرنا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده روز شنبه در اجلاس سالانه مدیران تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد افزود: در این راستا جلساتی با معاونان بهداشتی کلان مناطق علوم پزشکی خواهیم داشت که علاوه بر بررسی چالش‌ها، موارد مرتبط با تغذیه را شناسایی بهتر و دقیق تر کنند.

وی هدف از برگزاری این‌ اجلاس را تشریح برنامه‌های حوزه تغذیه و توانمندسازی کارشناسان تغذیه عنوان کرد و ادامه داد: این اقدام طی ۲ سال گذشته نیز اتفاق افتاده و طبق اولویت‌های یونیسف روی سه گروه کودکان، نوجوانان و مادران باردار به طور ویژه انجام شده است.

مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره پایش وضعیت تغذیه‌ای ید در زنان باردار افزود: به مدت پنج سال پایش وضعیت ید اجرا می‌شود و تاکنون نتایج پایش وضعیت تغذیه‌ای ید در زنان باردار مطلوب ارزیابی نشده است ما باید طی ۲ یا سه سال این وضعیت را در زنان باردار به حد مطلوب برسانیم.

اسماعیل زاده با بیان این که در پنج استان کشور میزان ید در دانش آموزان به شدت در حال کاهش است ادامه داد: موضوع ید یکی از اولویت‌های دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت است و وظیفه ما فرهنگ سازی در این زمینه است و برنامه‌هایی که در این راستا تدوین شده است به نسبت خوب پیش می روند اما تداوم و گسترش آن هم باید مورد توجه باشد.

مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که اجرای برنامه شیر از دیگر اولویت‌های دفتر تغذیه وزارت بهداشت است گفت:هم اکنون در اجرای این برنامه چالش‌هایی وجود دارد که در تلاش برای رفع آنها هستیم اما برنامه اجرای شیر، از اول مهر ماه امسال اجرا می‌شود و از ابتدا تا انتهای هر سال تحصیلی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت: دستورالعمل غربالگری اضافه وزن کودکان در حال تدوین است

اسماعیل زاده افزود: مشاوره از راه دور نیز یکی دیگر از برنامه‌های دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت است و اجرای این برنامه‌ ها بسیار مؤثر بوده و نمونه موفق آن را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاهد هستیم که سایر دانشگاه‌ها می‌توانند از این تجربیات بهره‌مند شوند بنابراین انتظار داریم، که ۱۰ درصد دانشگاه‌ها این برنامه‌ها را اعمال کنند.

وی ادامه داد: ساماندهی برنامه‌های زنان باردار را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم، که اقدامات آن طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته انجام خواهد شد و امسال ماموریتی در حوزه مراقبت سلامت به دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار کرده‌ایم، تا بتوانیم با استفاده از تجربه این دانشگاه، هرچه زودتر آن را کامل کرده و در سیستم نظام مراقبت سلامت بگنجانیم.

اجلاس تخصصی مدیران بهبود تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرکز همایش‌های بین المللی شهدای سلامت این شهر در حال برگزاری است.

 

 منبع خبر