روزهای تاریک پرتاب دیسک ایران؛ چرا بی‌کیفیت‌ها نباید اعزام شوند؟

روزهای تاریک پرتاب دیسک ایران؛ چرا بی‌کیفیت‌ها نباید اعزام شوند؟

 تهران- ایرنا- مسابقات بین‌المللی جام امام رضا(ع) در حالی برگزار شد که متاسفانه در بیشتر مواد به ویژه در پرتاب دیسک، رکوردهای خوبی ثبت نشد و با این وضعیت به نظر می‌رسد حسین رسولی و بهنام شیری با توجه به ورودی اعلام شده از سوی فدراسیون، شانسی برای اعزام به پیکارهای قهرمانی سال ۲۰۲۵ آسیا در کره‌جنوبی ندارند.

به گزارش ایرنا، چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی جام امام رضا(ع) با وقفه یک‌ساله در روزهای پنجم و ششم اردیبهشت ماه در ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد برگزار شد. در این دوره از رقابت‌ها ۱۰۱ ورزشکار از ۶ کشور ایران، ارمنستان، افغانستان، ترکیه، کنیا و هندوستان حضور داشتند.

اما در این دوره بیشتر دوومیدانی‌کاران حد نصاب ورودی‌هایی که فدراسیون دوومیدانی برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا کره‌جنوبی تعیین کرده بودند را کسب نکردند.

نخستین فردی که از او انتظار می‌رفت تا پس از کسب مدال طلا در بازی‌های آسیایی هانگژو حداقل به پرتاب ۵۶ متری برسد اما همه را مایوس کرد، حسین رسولی بود. او که در بازی‌های آسیایی هانگژو پرتاب ۵۹.۰۴ متری داشت در این دوره با پرتاب ۵۵.۹۴ متری پس از بهنام شیری قرار گرفت و سوم شد.

روزهای تاریک پرتاب دیسک ایران؛ چرا بی‌کیفیت‌ها نباید اعزام شوند؟

پرتابی که حتی سبب واکنش مربی سابق او شد و هادی سپهرزاد در گفت‌وگو با ایرنا عنوان کرد که توقع ما از حسین رسولی و بهنام شیری بیشتر بود و انتظار چنین نتیجه‌ای را از آنان در جام امام رضا (ع) نداشتیم. پرتابگری که پس از کسب طلا در هانگژو تصور می‌شد که بتواند مسیر صعودی خوبی داشته باشد در سال‌های اخیر درگیر حواشی خود ساخته زیادی شد و حتی کمیته انضباطی او را مدتی از اردوهای تیم ملی محروم کرد.

رسولی هنوز نتوانسته خود را جایگزین مطمئنی برای حدادی معرفی کند و بهنام شیری اکنون شرایط بهتری نسبت به او دارد. چنانچه شیری در انتخابی تیم ملی در سال گذشته در بوشهر توانست ۵۸.۷۹ متر پرتاب کند و در جام امام رضا(ع) نیز رکورد ۵۶.۳۹ متر را ثبت کرد که پایین‌تر از رکورد او در انتخابی تیم ملی بود. حدنصاب فدراسیون دوومیدانی برای اعزام به قهرمانی آسیا در پرتاب دیسک ۶۱ متر بود که با این رکوردها رسولی و شیری جزو ورزشکاران اعزامی به کره جنوبی نمی‌توانند باشند.

با این رکوردها و فاصله زیادی که ورزشکاران ایران با آسیا و جهان دارند، نمی‌توانیم بگوییم که این دوومیدانی‌کاران حتی در صورت اعزام در مسابقات پیش‌رو به مدال خواهند رسید زیرا وقتی پرتابگر ۲۲ ساله لیتوانیایی با ۷۵.۵۶ متر رکورد پرتاب دیسک جهان را می‌شکند و فاصله زیاد دوومیدانی کاران ایران با این پرتابگر لیتوانیایی را می‌بینیم، تمامی امیدها نسبت به قهرمان دوومیدانی ایران به یاس تبدیل خواهد شد.

روزهای تاریک پرتاب دیسک ایران؛ چرا بی‌کیفیت‌ها نباید اعزام شوند؟

همچنین در این مسابقات حسن تفتیان نیز در دو ۱۰۰ متر رکورد ۱۰.۲۰ ثانیه را ثبت کرد که در آخرین مسابقات دوومیدانی قهرمانی باشگاه‌های کشور رکورد ۱۰.۱۶ ثانیه را ثبت کرد که ۴ صدم ثانیه از حد نصابی که فدراسیون دوومیدانی برای اعزام به قهرمانی آسیا تعیین کرده بود، فاصله دارد اما جزو اعزامی‌ها خواهد بود.

همچنین مهدی پیرجهان پس از مدت‌ها غیبت در اردوی تیم ملی، توانست در جام امام رضا (ع) در ۴۰۰ متر بامانع ۵۱.۰۷ ثانیه بدود و اول شود اما او با حدنصاب تعیین شده برای اعزام به قهرمانی آسیا فاصله دارد. حد نصاب فدراسیون ۴۹.۳۵ ثانیه است و مشخص نیست که فدراسیون نام او را هم جزو اعزامی‌ها قرار دهد یا خیر. پیش از این سپهرزاد به ایرنا گفته بود که پس از مسابقات امام رضا (ع) مشخص خواهد شد که پیرجهان در اردوهای تیم ملی خواهد ماند یا خیر.

حسین کیهانی نیز در دو ۳۰۰۰ متر بامانع با ثبت رکورد ۸:۵۹.۰۵۴ دقیقه به حد نصاب فدراسیون ۸:۳۸.۰۰ دقیقه نزدیک نیست و شانس کمی برای اعزام دارد مگر اینکه اتفاق دیگری در پیکارهای قهرمانی کشور رخ دهد.

همچنین در این مسابقات مهدی صابری در ماده پرتاب وزنه به دلیل جراحی دست خود نتوانست حضور یابد و مشخص نیست که به این مسابقات اعزام شود یا خیر.

مسابقات دوومیدانی قهرمانی آسیا از هفتم خرداد ماه در کره جنوبی برگزار خواهد شد.

روزهای تاریک پرتاب دیسک ایران؛ چرا بی‌کیفیت‌ها نباید اعزام شوند؟

رکوردهای دوومیدانی‌کاران در جام امام رضا (ع) و مقایسه آن با حد نصاب فدراسیون جهت اعزام به قهرمانی آسیا کره جنوبی به شرح زیر است (رکوردهای داخل پرانتز مربوط به حد نصاب تعیین شده از سوی فدراسیون است):

۱۰۰ متر، حسن تفتیان: ۱۰.۲۰ ثانیه (۱۰.۱۶ ثانیه)

۲۰۰ متر، محمد طالعی: ۲۱.۱۴ ثانیه (۲۰.۶۰ ثانیه)

۴۰۰متر، علیرضا جمشاهی: ۴۶.۸۹ ثانیه (۴۵.۸۰ ثانیه)

۸۰۰متر، علی امیریان: ۱:۵۱.۶۰ دقیقه (۱:۴۶.۵۰ دقیقه)

۱۵۰۰ متر، سیدامیر زمان‌پور: ۳:۴۹.۴۳ دقیقه (۳:۴۰.۰۰ دقیقه)

۵۰۰۰متر، یوسف آذریان: ۱۴:۱۳.۵۰ دقیقه (۱۳:۴۰.۰۰ دقیقه)

۱۱۰ متر بامانع، مسعود کامران: ۱۳.۸۳ ثانیه (۱۳.۶۰ ثانیه)

۴۰۰ متر بامانع، مهدی پیرجهان: ۵۱.۰۷ ثانیه (۴۹.۳۵ ثانیه)

۳۰۰۰ هزار متر بامانع، حسین کیهانی: ۸:۵۹.۰۵۴ دقیقه (۸:۳۸.۰۰ دقیقه)

پرش سه گام، مجتبی زاهدی: ۱۵.۹۷ متر (۱۵.۳۵ متر)

پرش طول، مجتبی زاهدی: ۷.۴۷ متر (۷.۹۰ متر)

پرش ارتفاع، پارسا شادنیا: ۲.۰۵ متر (۲.۲۳ متر)

پرتاب وزنه، محمدرضا طیبی: ۱۹.۶۳ متر (۲۰.۰۰ متر)

پرتاب نیزه، علی فتحی گنجی: ۷۵.۰۱ متر (۷۹.۰۰ متر)

پرتاب چکش، مهدی هفت چشمه: ۶۳.۶۸ متر (۶۹.۰۰ متر)

 

 منبع خبر