استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

 قصرشیرین - ایرنا - استاندار کرمانشاه گفت: سامانه گرمسیری یکی از طرح‌های مهم و ماندگار نظام جمهوری اسلامی و از مصوبه های سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان است که به‌طور قطع باعث تحول جدی در مناطق غربی و بویژه شهرستان سرپل‌ذهاب می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منوچهر حبیبی روز جمعه در جریان سفر به سرپل ذهاب و سرکشی از سامانه گرمسیری، افزود: برای رفع مشکل تأمین آب چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دهستان‌های بشیوه، قلعه شاهین و جلالوند برنامه ریزی شده است.

او افزود که تکمیل شبکه‌های فرعی آبرسانی در فاصله بین ۲فصل کشت امکان‌پذیر بوده و ضروری است جهاد کشاورزی و پیمانکار مربوطه با تمام توان وارد عمل شوند.

وی با تاکید بر اهمیت توسعه کشاورزی در معیشت و اقتصاد مردم منطقه، اظهار کرد: اساس اقتصاد سرپل‌ذهاب و مناطق اطراف بر پایه کشاورزی است و اشتغال و زندگی مردم به آن وابسته است. بنابراین باید هرچه سریع‌تر از فرصت ایجاد شده در قالب سامانه گرمسیری بهره‌برداری کنیم.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: این موضوع در شورای اداری شهرستان نیز به تصویب خواهد رسید که در فاصله ۲کشت، تمامی نواقص برطرف شود و چنانچه اقدامی صورت نگیرد، جهاد کشاورزی موظف است خسارت وارده به کشاورزان را جبران کند.

حبیبی با تاکید بر لزوم همکاری مردم، فرماندار و معتمدان محلی گفت: با همراهی و توجیه مناسب کشاورزان، می‌توان زمینه را برای تکمیل پروژه در زمان تعیین‌شده فراهم کرد، پروژه‌ای با این ابعاد که می‌تواند به‌صورت مستقیم بر اقتصاد و اشتغال مردم منطقه تأثیرگذار باشد، نباید با تأخیر مواجه شود.

او همچنین خطاب به مسوولان جهاد کشاورزی گفت: برای اجرای به‌موقع طرح در اراضی چهار هزار و ۵۰۰ هکتاری، باید برنامه‌ریزی دقیق و تیم‌بندی مشخص برای مناطق مختلف صورت گیرد و نمی‌توان با اجرای بخشی از طرح، آن را تمام‌شده تلقی کرد؛ بلکه باید طرح در تمام اراضی هدف، به‌صورت کامل اجرا شود.

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

اختلاف دستگاه‌ها مردم را بی‌اعتماد می‌کند

نماینده مردم سرپل‌ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این طرح با وجود برکاتش، دچار ایراد ساختاری است که باید برطرف شود که در این خصوص متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو توپ را در زمین یکدیگر می‌اندازند.

فتح الله حسینی با اشاره به حمایت های نظام و رهبر معظم انقلاب اسلامی از سامانه گرمسیری که در سطح خاورمیانه بی نظیر است، ادامه داد: اینکه مردم ما نمی توانند از آن استفاده کنند، پذیرفتنی نیست و از مجموعه مدیریت استان کرمانشاه انتظار داریم این موضوع را جدی در دستور کار قرار دهید.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب نیز با اشاره به مشکلات موجود در اجرای طرح سامانه گرمسیری اظهار کرد: در دهستان‌های مختلف مثل بشیوه، پاتاق و قلعه شاهین مشکلاتی داریم، ما تخصیص آب ۲۹۰ هکتاری در این دشت و ۲ هزار و ۳۸۳ هکتاری در دشت قلعه شاهین داشتیم که قرار بوده مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شود.

ایرج بهرامی افزود: جهاد کشاورزی از سال ۹۵ تا ۹۹ وظیفه اجرای شبکه‌های فرعی را انجام داده اما به دلیل وقوع زلزله و مشکلات دیگر، وزارت نیرو نتوانسته شبکه‌های اصلی را تکمیل کند.

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

رفع نواقص در سطح ۱۷۰۰ هکتار

وی با اشاره به خسارات واردشده بر تأسیسات تصریح کرد: شبکه های اصلی سامانه انتقال آب طرح گرمسیری اجرا شده اما شبکه‌های فرعی باید بازسازی شود.

بهرامی اظهار کرد: اکنون از مجموع بیش از چهار هزار هکتار، حدود یک هزار و ۷۰۰ هکتار آن رفع نقص شده و آماده بهره‌برداری است و دلیل تأخیر در مابقی اراضی تداخل آن با فصل کشت گندم بود که یقین می دهیم که تا پیش از کشت پاییزه، همه شبکه‌ها تکمیل شود.

اکنون ۱۱ هزار هکتار از زمین‌های غرب استان زیر پوشش سامانه گرمسیری قرار دارد و عملیات احداث سامانه و آبرسانی برای ۲۳ هزار هکتار دیگر نیز در حال انجام است.

درباره سامانه گرمسیری

به گزارش ایرنا، سامانه گرمسیری طرحی است با بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ارزی، که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است که اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه از مزایای آن است.

بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد.

بر اساس افق ترسیم شده برای این طرح، اجرای سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می دهد و ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین در قالب این طرح به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

در این استان ۲ میلیون نفری حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

فاز دوم بیمارستان سرپل‌ذهاب در ایستگاه پایانی

استاندار کرمانشاه در ادامه از روند تکمیل فاز دوم بیمارستان ۸۶ تختخوابی شهدای سرپل ذهاب بازدید کرد.

در این بازدید که با ارائه گزارش‌ وضعیت طرح از سوی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و پیمانکار پروژه همراه بود، عنوان شد که این بیمارستان از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

استاندار کرمانشاه با تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل این پروژه درمانی، دستوراتی از جمله فعالیت چند شیفته کارگاه و تکمیل پروژه تا دهه فجر امسال برای جبران عقب‌ماندگی‌ها صادر کرد.

حبیبی همچنین دانشگاه علوم پزشکی را موظف کرد تا به‌صورت مستمر روند اجرای طرح را پیگیری و گزارش‌دهی کند و هم‌زمان نیز اقدام لازم جهت جذب و ساماندهی نیروی انسانی موردنیاز را انجام دهد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز گفت: این بیمارستان با اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومان در حال ساخت است و قرار است تا دهه فجر به بهره‌برداری برسد.

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

علی سروش افزود: پیمانکاری که مسوولیت ساخت را بر عهده دارد، در ابتدای سال قرارداد تجهیزات کارگاه را امضا کرده و پیش‌بینی می‌شود که بیمارستان تا پایان سال آماده بهره‌برداری شود و اکنون اورژانس بیمارستان با حدود ۴۸۰ تا ۵۰۰ مراجعه‌کننده در ۲۴ ساعت، نیاز به اصلاح و بهبود فضا دارد.

وی اظهار کرد: همچنین، تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز برای بیمارستان باید به طور همزمان با پیشرفت پروژه تأمین شود که برای این منظور، درخواست اعتبار ۱۴۵ میلیارد تومانی از وزارتخانه‌ها شده است.

وی اظهار کرد: مسوولان به مشکلاتی در تأمین تجهیزات و نیروی انسانی اشاره کرده و خواستار نظارت بیشتر بر هزینه‌ها و کیفیت خدمات هستند.

سروش افزود: این بیمارستان نه تنها به قصرشیرین، بلکه به مناطق دیگر نیز خدمات ارائه خواهد داد و برای ایام خاص مانند اربعین نیز اهمیت دارد و همکاری و پیگیری مستمر از سوی مسوولان برای تسریع در روند ساخت و بهره‌برداری از بیمارستان ضروری است.

سرپل ذهاب یک بیمارستان ۹۶ تخت خوابی دارد که بعد از زلزله یکی از خیرین فاز دوم این بیمارستان را آغاز کرد و اکنون۹۰ درصد پیشرفت دارد که در صورت بهره برداری ۸۶ تخت دیگر به بیمارستان اضافه شود.

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

ادای احترام استاندار کرمانشاه به مقام شامخ شهدای سرپل ذهاب

استاندار کرمانشاه در ادامه با حضور در بقعه احمد ابن اسحاق ضمن بازدید از طرح توسعه آرامگاه این شخصیت برجسته ، با نثار فاتحه و گل، به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و همچنین این آرامگاه ادای احترام کرد.

در این بازدید با همراهی نماینده مردم سرپل‌ذهاب در مجلس، معاون عمرانی استانداری و فرماندار شهرستان و جمعی از مدیران استان حضور داشتند.

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

احمدابن اسحاق صحابه ائمه معصومین (ع)

احمدابن اسحاق قمی از اصحاب گرانقدر ائمه معصومین (ع) و از مراجع، محدثان و علمای بزرگ قرن سوم هجری است که توفیق درک امام جواد (ع)، امام هادی (ع)، امام حسن عسگری (ع) و امام زمان (عج) را داشته است.

آرامگاه این راوی بزرگ در شهر سرپل‌ذهاب زیارتگاهی برای دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.

طرح توسعه حرم مطهر شامل احداث صحن‌ های متعدد جانبی، حوزه علمیه جامع و احداث حسینیه برای برگزاری آیین های مذهبی و فرهنگی شهرستان سرپل ذهاب است.

استاندار کرمانشاه: سامانه گرمسیری غرب استان را متحول می کند

استاندار کرمانشاه همچنین در شهرک های الحاقی شهرستان سرپل ذهاب حضور یافت و ضمن بازدید از محلات مختلف شهرستان سرپل ذهاب با اهالی این مناطق دیدار و گفتگو نمود و از نزدیک در جریان مشکلات و مطالبات آنها قرار گرفت.

بازدید از تعریض مسیر بزرگراه کربلا و احداث تونل گردنه پاطاق، بررسی روند پیشرفت مجتمع فرهنگی آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله)، فاز دوم بیمارستان شهدا، سامانه گرمسیری، بازدید از سد هواسان، دیدار با خانواده معظم شهدا و حضور در شورای اداری از جمله برنامه‌های حبیبی در سفر به سرپل‌ذهاب است.

معاونان استاندار و جمعی از مدیران کل در این سفر استاندار کرمانشاه را همراهی می‌کنند.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۴۸ کیلومتر مرز با عراق دارد.

این شهرستان در هشت سال جنگ تحمیلی بارها مورد حمله هوایی، گلوله باران و موشک باران ارتش بعث قرار گرفت و در این مدت ۸۵۶ شهید، یک هزار و ۴۰۰ جانباز و ۱۱۲ آزاده سرافراز تقدیم میهن کرده است.

 

 منبع خبر

از بین اخبار