سعید اخلاقی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در موضوع تامین انرژی باید همراهی بیشتری با این بخش شود تا بتواند با تولید مناسب در این شرایط با همه تنگناها ادامه دهد.
وی با بیان اینکه جذب سرمایه ها و سرمایه گذاری در حوزه تولید ضرورتی اساسی است، افزود: اما جذب سرمایهگذاران جدید باید براساس شرایط موجود باشد ضمن آنکه باید از شرایط سخت فعالان اقتصادی که با تمام مشقات و دشواریهای اقتصادی برای حفظ تولید تلاش میکنند مطلع باشند تا با آگاهی وارد عرصه تولید شوند.
وی تاکید کرد: امروز مشوق هایی برای توجیهپذیر شدن فعالیتهای تولیدی نیاز داریم تا بتوانیم جذابیت فعالیت سفتهبازانه را از بین برده و بازارهای مولد را برای افراد توجیه پذیر کنیم.
معاون صمت گیلان تصریح کرد: سال گذشته برای تامین مالی بخش صنعت واحدهای تولیدی در سرفصلهای مختلفی اعم از رونق تولید توفیق چندانی کسب نکردند؛ بانکهای عامل نیز باتوجه به محدودیتهای منابع نتوانستند در این زمینه به صنایع استان کمک کنند.
اخلاقی ادامه داد: درخصوص پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز ناهماهنگیهای موجود بین وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت صمت و شبکه بانکی موجب شد با وجود مصوبات مختلف و فرآیندهای اداری تاکنون پرداختی از این محل به واحدهای تولیدی استان انجام نشود.
وی با اشاره به ناهماهنگی موجود بین دستگاههای مذکور در سطح ملی، گفت: این ناهماهنگی ها در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تامین مالی طرح های نیمه تمام را با مشکل مواجه کرده است.
وی تاکید کرد: این امر چرخه نقدینگی و تامین سرمایه بسیاری از واحدهای تولیدی و صنایع بزرگ بویژه صنایع بزرگ قطعه سازی خودرو و صنایع داروسازی را به علت عدم ایفای تعهدات شرکتهای خریدار محصولات دچار اختلال کرده است؛ اگر این مشکل حل نشود در ماههای آینده بعضی از واحدهای شاخص استان با توقف تولید مواجه می شوند.