به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، پیام باقری در نشست تخصصی ایران و ترکمنستان که با حضور فعالان اقتصادی دو کشور همزمان با نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۵ برگزار شد، بر لزوم گسترش مبادلات تجاری دو کشور تاکید کرد.
وی گفت: با وجود روابط تاریخی، فرهنگی و اقتصادی میان ایران و ترکمنستان، سطح فعلی مبادلات تجاری با ظرفیتهای موجود همخوانی ندارد و باید گامهای موثرتری در جهت توسعه تعاملات برداشته شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از اتاقهای مشترک و تشکلهای اقتصادی خواست تا نقش فعالتری در همرسانی عرضه و تقاضا و تسهیل تعاملات تجاری ایفا کنند.
باقری همچنین از برگزاری نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو ۲۰۲۵ به عنوان فرصتی طلایی برای معرفی توانمندیهای اقتصادی کشور نام برد و اعلام کرد: بیش از سههزار فعال اقتصادی از ۱۱۰ کشور جهان در این رویداد شرکت کردند و اتاق ایران تلاش کرده است با همه ظرفیت خود از این فرصت استفاده کند.
۲۰۲۵ فصل نوینی برای تجارت ایران و ترکمنستان خواهد بود
رمضان بهرامی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان نیز با اشاره به تقویت روابط تجاری دو کشور، گفت: سال ۲۰۲۴ برای تجارت دوجانبه ایران و ترکمنستان سالی موفق بود و انتظار میرود در سال ۲۰۲۵ فصل جدیدی از همکاریها رقم بخورد.
وی با قدردانی از روسای جمهور دو کشور، ایجاد اعتماد متقابل میان فعالان اقتصادی، تشکیل شورای مشترک و احترام به قوانین طرفین را از الزامات توسعه تجارت برشمرد و از راهاندازی سرای تجاری ترکمنستان در ایران به عنوان بستری موثر برای تسهیل صادرات کالاهای ایرانی با قیمت مناسب خبر داد و گفت: این ابتکار میتواند دسترسی سریع و اقتصادی مصرفکنندگان ترکمن را به محصولات ایرانی ممکن سازد.
بهرامی از برگزاری نخستین نمایشگاه استانی ایران و ترکمنستان در گرگان خبر داد و آن را گامی در مسیر گسترش دیپلماسی اقتصادی دو کشور دانست و در پایان پیشنهاد کرد: اتاقهای مشترک با شناسایی ظرفیتهای کشورها و برگزاری نشستهای تخصصی، زمینهساز اتصال دقیق شرکتهای فناور ایرانی با بازارهای واقعی شوند.
ایران و ترکمنستان؛ شرکای راهبردی ترانزیتی در مسیر توسعه منطقهای
سید حسین میرشفیع، مشاور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل انجمن خیرین راه و ترابری نیز در جریان همایش همکاریهای تجاری ایران و ترکمنستان نیز ار این نشست به عنوان گامی موثر در تقویت روابط همسایگی، همزبانی و همافزایی یاد کرد و با اشاره به رفتوآمدهای سیاسی گسترده میان ایران و ترکمنستان در یک سال گذشته و امضای توافقنامههای مهم از جمله تفاهمنامه اخیر میاان راهآهنهای دو کشور، گفت: ایران و ترکمنستان ظرفیتهای بینظیری در ترانزیت دارند که نه تنها به نفع دو کشور بلکه به سود کل منطقه آسیای میانه خواهد بود.
وی با تاکید بر اهمیت استفاده از مرزهای هوایی، از آمادگی ایران برای گسترش پروازهای مستقیم میان شهرهایی مانند عشقآباد، گرگان، بندرعباس و چابهار خبر داد و افزود: فرصت سرمایهگذاری مشترک در کشورهای همسایه، از جمله افغانستان و عراق، در حوزه حملونقل میتواند یک مزیت استراتژیک باشد.
میرشفیع همچنین از فراهم شدن تخفیفهای ویژه حملونقل ریلی برای تجار ترکمنستانی که از طریق اتاق مشترک ایران و ترکمنستان فعالیت میکنند خبر داد و از تسهیلات در فرآیند حمل بارهای تجاری نیز به عنوان یکی دیگر از مشوقها یاد کرد.