به گزارش ایرنا، قائممقام تولیت آستان قدس رضوی عصر پنجشنبه در آیین کلنگزنی این طرح در گفتوگو با خبرنگاران با تسلیت حادثه تأسفبار انفجار در بندر شهید رجایی اظهار کرد: در منطقهای که سالها محل سکونت خانوادههای مبتلا به جذام بوده است، با افتخار، شاهد آغاز احداث مجموعهای هستیم که بتواند بخشی از آلام این عزیزان را التیام بخشد.
مصطفی فیضی با بیان این که شهر مشهد در عمل مرکز ثقل مراجعات و نیازهای درمانی زائران داخلی و حتی کشورهای منطقه است افزود: آنچه امروز در قالب این طرح درمانی آغاز شد، بخش کوچکی از وظایف گسترده آستان قدس رضوی در قبال مردم و زائران حضرت رضا (ع) است.
وی ادامه داد: ساخت طرح در زمینی به مساحت حدود ۳۰۰ مترمربع با تدبیر دانشگاه علوم پزشکی و پس از جلسات مشترک با شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد به آستان قدس رضوی واگذار شد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: سالهاست خانوادههای عزیز جذامیان در شرایطی نامطلوب و خارج از شأن انسانی زندگی میکنند و در شهری که به نام حضرت رضا (ع) مزین است، روا نیست، رنج و درد این عزیزان، تداوم پیدا کند.
فیضی افزود: ما متعهد هستیم در کوتاهترین زمان ممکن، این واحدهای مسکونی را آماده کنیم تا خانوادهها با آرامش، کرامت و سلامت در این واحدها ساکن شوند.
قائممقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: زیرساختهای مشهد در حوزههایی همچون اسکان، درمان، حمل و نقل و خدمات عمومی، نیازمند نوسازی و تقویت جدی است و کشور باید پایکار مشهد بیاید، چرا که ما هنوز آنگونه که شایسته زائران است، به وظایفمان، عمل نکردهایم.
احداث ۳۲ واحد مسکونی طی ۲ سال
نماینده دانشگاه علوم پزشکی نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به جزئیات این طرح گفت: این طرح در خیابان المهدی مشهد، با همکاری و مشارکت آستان قدس رضوی، شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال انجام است.
دکتر محمد موسوی ادامه داد: جلسات هماهنگی چهار جانبه با آستان قدس رضوی، شهرداری، دادستان و دانشگاه علوم پزشکی داشتیم و توافقاتی در خصوص خرید زمین توسط دانشگاه علوم پزشکی، صدور پروانه توسط شورای شهر و شهرداری و ساخت و تجهیز طرح توسط آستان قدس رضوی برای جذامیان انجام شد.
وی اضافه کرد: این طرح ۳۲ واحده در ۶ طبقه با اعتبار اولیه ۷۰۰ میلیارد ریال از سوی آستان قدس رضوی به مدت ۲ سال به بهرهبرداری خواهد رسید و در اختیار جذامیان قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، در طول تاریخ، بیماری جذام به عنوان یکی از بیماریهای وحشتناک در انسانها شناخته میشد و تا مدتها تصور بسیاری از مردم این بود که این بیماری، ارثی و بدون درمان است. در سال ۱۸۷۳ میلادی یک پزشک نروژی کشف کرد که عامل ابتلا به جذام، نوعی باکتری است.
این باکتری که نوعی "باسیل" است در داخل سلول زندگی می کند و تنها درون سلول توانایی تکثیر دارد، به همین دلیل تاکنون واکسن مؤثری علیه جذام ساخته نشده است.
حدود ۹۵ درصد از مردم به دلیل وضعیت سیستم ایمنی خود هرگز به جذام مبتلا نمیشوند و فقط پنج درصد از مردم مستعد ابتلا به بیماری هستند. برای این که فردی بتواند به جذام مبتلا شود باید به مدت طولانی و به صورت مکرر با فرد مبتلا به جذام در تماس باشد.
ضایعه پوستی، از دست دادن حس (حرارت، درد و لمس سطحی و عمقی) و آسیب عصبی از جمله علائمی است که بیماران مبتلا به جذام تجربه میکنند و دوره نهفتگی بیماری طولانی و به طور متوسط سه تا پنج سال است.
تشخیص جذام به طور معمول بر اساس علائم و نشانههای بالینی توسط پزشک انجام میشود. تهیه "اسمیر" و نمونهبرداری از ضایعات پوستی نیز از دیگر روشهای کمککننده به تشخیص بیماری است و درمان جذام از طریق مصرف داروها امکانپذیر است.
جمهوری اسلامی ایران نیز از سال ۱۳۷۱ خورشیدی در مرحله حذف این بیماری قرار گرفته است. تعریف بین المللی حذف جذام عبارت است از «کاهش میزان شیوع بیماری به کمتر از یک مورد در هر ۱۰ هزار نفر جمعیت». سازمان جهانی بهداشت همه کشورها را به «تلاش برای دستیابی به مرحله حذف بیماری جذام و حرکت به سوی ریشه کنی بیماری» متعهد ساخته است.