آغاز رقابت‌های پنجاه و هفتمین کنکور تاریخ آموزش عالی ایران

 آغاز رقابت‌های پنجاه و هفتمین کنکور تاریخ آموزش عالی ایران

 تهران- ایرنا- پنجاه و هفتمین آزمون سراسری تاریخ آموزش عالی کشور با رقابت داوطلبان دو گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی در حوزه‌های امتحانی سراسر کشور آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرش دانشجوی دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی از ساعت هشت صبح امروز؛ پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت آغاز شد.

این رقابت‌ها با حضور داوطلبان گروه های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی در بعد از ظهر امروز و حضور داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت صبح فردا، جمعه 12 اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت.

در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در مجموع ۹۵۷ هزار و ۷۹۸ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها را داوطلبان زن و ۳۷ درصد را داوطلبان مرد تشکیل می‌دهند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، در گروه آزمایشی علوم ریاضی در مجموع ۱۱۶ هزار و ۱۵۰ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۴۲ هزار و ۸۱۶ نفر (۳۷ درصد) زن و ۷۳ هزار و ۳۳۴ نفر (۶۳ درصد) مرد هستند.

همچنین در رشته علوم انسانی ۲۹۰ هزار و ۳۸۳ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۸۹ هزار و ۴۵۹ نفر ( ۶۵ درصد) زن و ۱۰۰ هزار و ۹۲۴ نفر (۳۵ درصد) مرد هستند.

امسال آزمون دانشجو- معلم هم‌زمان با نوبت اول کنکور برگزار می‌شود که ۴۷۰ هزار و ۵۲۷ نفر برای پذیرش در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم ثبت‌نام کرده‌اند و از این تعداد، ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

حوزه‌های برگزاری آزمون در مجموع در ۴۱۰ شهرستان محل برگزاری آزمون تعیین شده که یک حوزه آن در شهر تهران است و تعداد حوزه‌های امتحانی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ۵۶۵ محل است که از این تعداد ۲۰ حوزه در شهر تهران واقع شده و تعداد حوزه های فرعی یک هزار و ۷۱۴ حوزه است که از این تعداد ۱۰۴ حوزه در شهر تهران قرار دارد.

تعداد حوزه‌های فرعی و محل برگزاری آزمون در نوبت صبح پنجشنبه در علوم ریاضی و انسانی یک هزار و ۴۶۰ حوزه فرعی، ۵۴۰ محل دانشگاه اصلی و زیر ۲۵۰ نفر ۷۴ حوزه است.

 آغاز رقابت‌های پنجاه و هفتمین کنکور تاریخ آموزش عالی ایران 

۴- زمان برگزاری آزمون

 آغاز رقابت‌های پنجاه و هفتمین کنکور تاریخ آموزش عالی ایران 

۵- دفترچه‌های آزمون اختصاصی متقاضیان گروه های آزمایشی مختلف و نکاتی مهم در مورد شخصی‌سازی این دفترچه‌ها

دفترچه‌های سؤالات آزمون اختصاصی متقاضیان در هر پنج گروه آزمایشی، شخصی‌سازی شده و شماره داوطلبی، نام خانوادگی و نام هر متقاضی بر روی جلد دفترچه آزمون وی درج شده است این دفترچه‌ها تنوع دارند و دفترچه سؤالات همراه با پاسخنامه هر آزمون مربوط به هر یک از متقاضیان گروه‌های آزمایشی در یک بسته نایلونی بسته‌بندی شده و در زمان مشخص تحویل متقاضیان خواهد شد.

یادآوری مهم : با توجه به اینکه دفترچه سؤالات متقاضیان در یک بسته نایلونی به صورت جداگانه بسته‌بندی شده و در جلسه آزمون منحصراً شخص متقاضی باید از محل مشخص‌شده بسته نایلونی را باز کرده و به سؤالات مندرج در دفترچه سؤالات پاسخ دهد در صورتی که داوطلب، مشاهده کرد نایلون بسته تحویلی به وی قبلاً باز شده لازم است موضوع را به نزدیکترین مراقب اطلاع دهد.

ضمناً پس از برگزاری آزمون، داوطلب می‌تواند از طریق سامانه پاسخگویی این سازمان به نشانی http://Request.sanjesh.org موضوع را به سازمان سنجش اعلام کند.

۵-۱- آزمون اختصاصی گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی

آزمون اختصاصی گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی شامل دو دفترچه با عنوان دفترچه‌های شماره ۱ و ۲ است و متقاضیان پذیرش دانشجو - معلم» علاوه بر این دو دفترچه باید به سؤالات دفترچه شماره ۳ نیز پاسخ دهند. این دفترچه‌ها به صورت جداگانه همراه با پاسخنامه‌های شماره ۱، ۲ و ۳ در یک بسته نایلونی و شخصی‌سازی شده در جلسه آزمون تحویل متقاضیان خواهد شد. عنوان سؤالات دفترچه‌های آزمون اختصاصی شماره ۱، ۲ و ۳ گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی تعداد سؤالات و مدت پاسخگویی به آنها به شرح جدول شماره ۲ است.

بر اساس این جدول، دفترچه شماره ۱ مربوط به درس ریاضیات شامل ۴۰ سوال است که داوطلبان باید در مدت ۷۰ دقیقه به سوالات پاسخ دهند.

دفترچه شماره ۲ نیز شامل ۳۵ سوال فیزیک و ۳۰ سوال شیمی است که داوطلبان در مجموع باید به مدت ۷۵ دقیقه به آنها پاسخ دهند.
شیمی

دفترچه شماره ۳ نیز ویژه متقاضیان پذیرش دانشجو - معلم خواهد بود که داوطلبان برای پاسخگویی به ۲۰ سوال امتحانی تعلیم و تربیت اسلامی به مدت ۲۰ دقیقه و برای پاسخ به ۲۰ سوال هوش و استعداد معلمی، به مدت ۴۰ دقیقه فرصت دارند.

 آغاز رقابت‌های پنجاه و هفتمین کنکور تاریخ آموزش عالی ایران 

۵-۳- آزمون اختصاصی گروه آزمایشی علوم انسانی

آزمون اختصاصی گروه آزمایشی علوم انسانی نیز شامل دفترچه‌های شماره ۱ و ۲ است و متقاضیان پذیرش دانشجو - معلم علاوه بر این دو دفترچه باید به سؤالات دفترچه شماره ۳ نیز پاسخ دهند.

این دفترچه‌ها بصورت جداگانه همراه با پاسخنامه های شماره ۱، ۲ و ۳ در یک بسته نایلونی و شخصی سازی شده در جلسه آزمون تحویل متقاضیان خواهد شد.

عنوان دروس، تعداد سوالات اختصاصی گروه آزمایشی علوم انسانی و مدت پاسخگویی به آنها در جدول شماره ۴ مشخص شده است:

بر اساس این جدول، دفترچه شماره یک شامل ۲۰ سوال ریاضی با مدت زمان پاسخگویی ۳۰ دقیقه، ۳۰ سوال زبان و ادبیات فارسی با مدت زمان پاسخگویی ۳۰ دقیقه، ۱۵ سوال علوم اجتماعی و ۱۵ سوال روانشناسی؛ در مجموع با مدت زمان پاسخگویی ۲۵ دقیقه است.

گروه آزمایشی علوم انسانی در آزمون سراسری امسال، دو نوع دفترچه شماره ۲ خواهد داشت که یکی ویژه دیپلمه‌های علوم و معارف اسلامی، طراحی شده و یک دفترچه دیگر نیز برای سایر داوطلبان خواهد بود.

دفترچه شماره ۲ شامل ۲۰ سوال زبان عربی با مدت زمان پاسخگویی ۲۰ دقیقه، ۱۳ سوال تاریخ و ۱۲ سوال جغرافیا؛ در مجموع با مدت زمان پاسخگویی ۲۰ دقیقه، ۲۰ سوال فلسفه و منطق با مدت زمان پاسخگویی ۲۰ دقیقه و ۱۵ سوال اقتصاد با مدت زمان پاسخگویی ۱۵ دقیقه است.

دیپلمه‌های علوم و معارف اسلامی نیز هنگام حضور در جلسه آزمون سراسری، یک دفترچه شماره ۲ دریافت خواهند کرد که باید در مدت ۲۰ دقیقه به ۲۰ سوال زبان عربی،۱۳ سوال تاریخ و ۱۲ سوال جغرافیا؛ مجموعا در مدت ۲۰ دقیقه، ۲۰ سوال فلسفه و منطق در مدت ۲۰ دقیقه و ۱۰۵ سوال اقتصاد در مدت ۱۵ دقیقه پاسخ دهند که سوالات دو درس زبان عربی و تاریخ برای دارندگان مدرک علوم و معارف اسلامی، متفاوت از دفترچه شماره ۲ دیگر داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی، طراحی شده است.

دفترچه شماره ۳ گروه علوم انسانی نیز ویژه متقاضیان پذیرش دانشجو - معلم خواهد بود و برای پاسخگویی به ۲۰ سوال تعلیم و تربیت اسلامی، مدت زمان ۲۰ دقیقه و برای پاسخ به ۲۰ سوال هوش و استعداد معلمی نیز مدت زمان ۴۰ دقیقه در نظر گرفته شده است.

 آغاز رقابت‌های پنجاه و هفتمین کنکور تاریخ آموزش عالی ایران 

تأثیر مثبت معدل پایه یازدهم و تاثیر ۶۰ درصد پایه دوازدهم در کنکور ۱۴۰۴

بر اساس مصوبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور امسال، تنها دروس نهایی پایه دوازدهم با تأثیر قطعی ۶۰ درصد لحاظ می‌شود و برای پایه یازدهم نیز صرفاً تأثیر مثبت اعمال خواهد شد.

بر اساس مصوبه‌ای که در بهمن‌ماه سال گذشته به تصویب رسید، قرار بود همه دروس نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم در کنکور دارای تأثیر قطعی باشند اما با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی و با توجه به عدم آمادگی دانش‌آموزان، مقرر شد که اجرای کامل این مصوبه از سال ۱۴۰۵ آغاز شود.

برای کنکور سال ۱۴۰۴ تنها دروس نهایی پایه دوازدهم با تأثیر قطعی ۶۰ درصد لحاظ می‌شود و برای پایه یازدهم، صرفاً تأثیر مثبت اعمال خواهد شد. یعنی داوطلبانی که دروس نهایی پایه یازدهم را گذرانده و در امتحانات شرکت کرده‌اند، در صورت کسب نمرات خوب، از تأثیر مثبت آن بهره‌مند می‌شوند و دیگر داوطلبان هیچگونه تأثیر منفی برایشان منظور نخواهد شد و از سال ۱۴۰۵ به بعد، تمامی دروس پایه‌های یازدهم و دوازدهم با تأثیر قطعی در نتایج کنکور اعمال خواهد شد و دیگر تفاوتی میان داوطلبان جدید و پشت‌ کنکوری وجود نخواهد داشت.

نتایج نهایی داوطلبان کنکور هفته دوم شهریورماه از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org منتشر خواهد شد.

کنکور یا آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها از سال ۱۳۴۸ در ایران آغاز و طی سال‌های ۴۸ تا ۵۸، در مجموع ۱۱ دوره آن برای داوطلبان برگزار شد. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به تبع آن، اجرای انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها، برگزاری کنکور در سال‌های ۵۹ و ۶۰ به تعویق افتاد و دوره های جدید از سال ۶۱ تا امسال به صورت پیاپی برگزار شده است.

 

 منبع خبر